Social Icons

joi, 20 ianuarie 2011

La răscruce de vânturi


La răscruce de vânturi este o carte scrisă de Emily Bronte şi publicată in 1847. În carte este vorba de dragostea dintre 2 tineri, Heathcliff şi Catherine. Cei doi erau sortiţi ca toată lumea să fie împotriva lor. Domnul Earnshaw, tatăl lui Catherine era un domn bogat şi bun, care stăpânea casa "Wuthering Heights". Catherine avea un frate pe nume Hindley. Domnul Earnshaw aduce un copil murdar acasă, cu care Catherine se înţelege bine din primele clipe. Fratele ei, Hindley, din contră, nu doreşte prietenia copilului. Când tatăl lui Catherine moare, Hindley moşteneşte averea şi devine brutal şi rău cu sora lui. Îl chinuieşte pe Heathcliff, acesta declarându-i răzbunare. După ce pleacă de acasă, acesta devine bogat şi moşteneşte o altă casă, Thrushcrros Grange. Catherine e prinsă într-o furtună, şi se adăposteşte în casa vecină, unde îl găseşte pe Edgar Linton, unul din vecinii ei. Acesta se îndrăgosteşte de ea, urmând să se căsătorească cu ea. Heathcliff devine şi mai rece faţă de ea. Heathcliff se însoară cu sora lui, Issabela. Aceasta vine în casa lui, rămâne însărcinată, şi naşte un copil. La fel se întâmplă şi cu Catherine. La naşterea fiicei sale, Catherine moare. Copii lor se îndrăgostesc unii de alţii. Băiatul lui Heatcliff moare, iar fiica Catherinei se îndrăgosteşte de unul din nepoţii lui Heathcliff, Hareton.
  O carte în care găsiţi o doză potrivită de dramatism şi de dragoste...O carte specială care merită citită.
  Voi ce părere aveţi despre aceasta carte?

6 comentarii:

BlauesHerz spunea...

Pai eu am cartea am incercat sa citesc din ea dar nu prea inteleg nimic, am sa incerc sa o citesc inca o data si de data asta intreaga sa vad ce inteleg pare super mai ales ca era cartea preferata a Bellei.

♥♥ Ioana ♥♥ spunea...

buna fetele, pot spune ca eu am citit cartea si mi se pare foarte buna, chiar merita citit...de fapt toate cartile scriitoare Emily Bronte sunt bune

Anonim spunea...

Cartea este scrisa foarte bine, intr-adevar este speciala. Eu am citit-o in urma cu cateva luni si mi-a placut mult, e foarte bine gandita. Desi la inceput pare putin plictisitoare in momentul cand ajungi sa intelegi actiunea si personajele nu iti mai iei ochii din ea. Merita citita.
Si acum iti recomand si eu o carte, scrisa de Charlotte Bronte, se numeste Jane Eyre. Eu am citit-o cand aveam 16 ani si am fost placut impresionata, iar apoi am vazut filmul...e extraordinara povestea.
Si ca incheiere, tin sa te felicit pentru aceasta rubrica. E foarte frumos ca te-ai gandit la asta, astfel putem impartasi intre noi cartile preferate. Te pup.

RooBsTeeN spunea...

absolut minunata :X

Unknown spunea...

Si eu am citit-o la inceput pt ca era mentionata in Twilight, dar, in topu preferinteleor mele, a depasit si Twilightu si orice altceva
Iubesc cartea asta :x
kisses maya

Anonim spunea...

Cea ma frumoasa carte pe care am citit-o vreodata...

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates