Social Icons

duminică, 31 martie 2013

Top 5 reţete de balsam de păr pe care le poţi face acasă



            Un balsam de păr homemade are două mari avantaje: te ajută să economiseşti şi îţi oferă o soluţie personalizată pentru problema părului tău.    
                Un balsam bun ar trebui să-ţi hidrateze părul după ce îl cureţi cu şampon. La modul ideal, acesta ar trebui să refacă echilibrul chimic al părului şi să îţin întărească vârfurile. Este important să alegi un balsam care să hidrateze părul, nu doar să îl încarce cu uleiuri - în acest caz părul va absorbi mai uşor praful şi va avea un aspect gras.
Iata, mai jos, 5 reţete de balsam de păr homemade pe care ţi le recomandăm:
1. Balsam din ulei de jojoba şi aloe vera
Părul tău poate părea uscat şi lipsit de strălucire dacă uiţi să aplici balsam. Foloseşte această reţetă simplă pentru a prepara un tratament excelent pentru el. Amestecă într-un castron 30 de ml de ulei de jojoba şi 80 de ml de gel organic de aloe vera. Masează această loţiune pe părul umed şi lasă-l cel puţin jumătate de oră să pătrundă în firele de păr, apoi clăteşte-te. Foloseşte regulat această reţetă pentru a obţine rezultate uimitoare.
2. Balsam din ulei de nucă de cocos
Nu este necesar să combini acest ulei fantastic şi revitalizant cu nici un alt ingredient pentru a obţine un balsam plin de vitamine. Toarnă-ţi în palmă o cantitate mică de ulei de cocos şi freacă-ţi palmele, pentru a facilita distribuirea uniformă a produsului. Aplică-l apoi pe păr,începând de la câţiva centimentri de rădăcină (să nu le îngraşi prea tare) şi până la vârfuri. Lasă-ţi părul să se usuce şi bucură-te de textura lui mătăsoasă.
3. Balsam din oţet de mere şi apă
Prepară acest balsam super simplu şi hidratant pentru a scăpa de textura aspră a părului şi de vârfurile despicate. Toarnă o ceaşcă de apă distilată într-o sticlă cu pompiţă şi adaugă o lingură de oţet de mere. Aplică-l pe toată lungimea părului şi lasă-l să se usuce natural. Foloseşte acest produs regulat pentru a-ţi menţine părul în formă.
4. Balsam din ulei de măsline şi ulei de jojoba
Uleiul de jojoba este unul dintre ingredientele de bază dacă vrei să-ţi revitalizezi şi să-ţi hidratezi părul. Amestecă 1/4 de ceaşcă de ulei de jojoba cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă câteva picături de levănţică pentru aromă şi pune amestecul într-un recipient cu pompiţă (de tip spray). Pentru a menţine eficacitatea balsamului, ar fi ideal să-l pui într-un recipient închis la culoare şi în frigider. Aplică puţin pe părul umed, înainte să începi să-l aranjezi.
5. Balsam din ulei de măsline şi ulei de şofrănel
Pentru a obţine un balsam hidratant, amestecă o ceaşcă de apă, 2 linguri de ulei de şofrănel (îl găseşti la Plafar), 2 linguri de ulei de măsline şi 60 de ml din balsamul tău preferat. Păstrează amestecul într-o sticluţă cu pompiţă şi aplică-l într-o cantitate mică pe părul umed, de fiecare dată când te speli. Ingredientele naturale vor neutraliza efectul ingredientelor chimice din balsamul tău normal şi îi vor oferi părului o textură moale şi mătăsoasă.

sâmbătă, 30 martie 2013

Paparazzi şi vedete (28)



Porția ta săptămânală de noutăți din Showbiz.

Cum îţi dai seama că ai nevoie de o nouă tunsoare. 4 semne de care trebuie să ţii cont




Recunoaşte, şi tu faci parte din acea categorie care îşi doreşte să îşi lase părul să crească tot mai mult, căutând tot felul de scuze pentru a fugi de coafor. Cu toate că înţelegem perfect dorinţa de a avea un look asemănător cu al vedetelor de la Hollywood, trebuie să îţi reamintim de importanţa întreţinerii părului.
Este perfect normal să îţi doreşti şuvinţe lungi şi, crede-ne, le poţi avea chiar şi atunci când mergi constant la coafor: un stilist potrivit va reuşi să îi dea părului tău o formă şi să îl menţină sănătos, fără să îţi tundă jumătate din lungime.
Aşadar, fă-ţi puţin curaj şi lasă-te pe mâna lui. Iată care sunt semnele care te ajută să îţi dai seama că ai nevoie de o tunsoare:
1. Coafura ta are forma de triunghi
Te uiţi în oglindă şi vezi că în partea superioară părul îţi este aproape lipit de cap şi lipsit de volum, pe care îl observi însă în partea inferioară, unde stă extrem de dezordonat. Dacă obsrevi că nu ai ai nici o formă, este cazul să mergi la salon şi să te tunzi.
2. Vârfurile sunt despicate
Roteşte-ţi câteva şuviţe de păr în jurul degetului şi vezi ce se întâmplă cu firele. Dacă rămân netede, atunci eşti în regulă şi mai poţi aştepta puţin înainte de a merge la stilist. Dacă, în schimb, observi că arată mai degrabă ca un pămătuf şi că mici fire ies înspre exterior, nu ezita să îţi faci programare.
3. Îţi lipseşte volumul
Un specialist britanic spune că în momentul în care părul nu mai are deloc volum şi simţi nevoia să foloseşti tot mai multe produse de specialitate pentru a-l aranja, e cazul să mergi la coafor.
4. Se încurcă mai uşor
Poate că nu ţi-ai dat seama până acum, dar în momentul în care este degradat, părul se încurcă mai uşor şi formează singur tot felul de noduri greu de descurcat cu pieptenele sau peria.

vineri, 29 martie 2013

Cum să te machiezi la prima întâlnire. Impresionează-l garantat folosind aceste trucuri



                Nu ştim bărbaţii cum sunt, dar noi când ne gândim la prima întâlnire ne vedem puse în situaţia de a lua tot felul de decizii importante: cu ce ne îmbrăcăm, ce încălţări alegem, care este machiajul potrivit, cât vrem să dezvăluim despre noi.
                Ei bine, astăzi vrem să îţi oferim o mână de ajutor în ceea ce priveşte machiajul ideal pentru prima întâlnire. Sfaturile vin de la o adevărată expertă în domeniu, Lisa Eldrige fiind una dintre specialistele la care revista Vogue apelează adesea pentru a le aranja pe starurile internaţionale care pozează pentru copertă.
Înainte de a invada trusa de farduri, ţine minte că look-ul pentru care optezi trebuie să se potrivească personalităţii tale şi că nimic nu te va face să arăţi mai bine decât caracterul tău.
Machiajul pentru prima întâlnire trebuie să reflecte întâlnirea propriu-zisă: gândeşte-te la locaţie, la activităţi, la lucrurile pe care vrei să le obţii. O plimbare în parc, un film, un ceai... toate presupun adoptarea unei noi strategii, cel puţin în ceea ce priveşte machiajul.
Sfaturile Lisei vor fi unele generale deci, pe care tu vei avea libertatea să le adaptezi personalităţii şi date-ului tău. Iată cum trebuie să procedezi:

joi, 28 martie 2013

Limbajul trupului îți spune de ce boli suferi




Limbajul trupului poate spune multe despre starea ta de sănătate. Expresia chipului, postura, modul în care te deplasezi pot fi tot atâtea indicii că ceva nu-i în regulă. Învață să descifrezi semnalele de alarmă!
Îți freci ochii des. Ochii uscați sunt un semn al înaintării în vârstă, al reacției la alergeni sau la stres. Dar, dacă suferi simultan de oboseală cronică și de dureri ale încheieturilor, ochii uscați pot fi semnul unei boli autoimune numite lupus.
Ce faci? Consultă-ți medicul!
Îți „dregi” glasul. E sunetul acela, pe care îl faci „din gât”, ca atunci când te pregătești să dai un răspuns. Însă, dacă îți „raclezi” gâtul încontinuu, poate fi și un semn că ai reflux gastroesofagian silențios.
Ce faci? Consumă mai puține prăjeli, preparate condimetnate, alcool.
Mergi poticnit. Poate fi un semn al infecției urechii medii, în special dacă mersul împiedicat e însoțit de migrene, amețeli, fluierături în ureche sau durere. Urechea medie joacă un rol vital în menținerea echilibrului.
Ce faci? Consultă un ORL-ist, ca să-ți trateze infecția.
Ții umerii căzuți. Poate semnala un sindrom de apertură toracică, mai ales dacă se însoțește cu dureri și furnicături la nivelul brațelor și palmelor. Obezitatea și postura incorectă sunt factori agravanți.
Ce faci?  Fă exerciții speciale menite să întărească musculatura umerilor.
Ai unghiile galbene. Asta poate fi semn de diabet. Glicemia mare face ca zaharurile să se „lipească” de proteinele unghiilor, schimbându-le culoarea. Alte semne ale diabetului: sete excesivă, foame continuă, oboseală.
Ce faci? Analize de sânge (glicemie), și consultă un doctor.
Ai limba foarte roșie. O limbă de culoare roșu-aprins, inflamată, poate fi semnul anemiei cauzate de carența în vitamina B12. Este o afecțiune care apare mai des la persoanele în vârstă, care au probleme în a absorbi vitaminele, dar poate apare și la persoanele care țin cure vegetariene (B12 se găsește în carne). Alte semne ale anemiei: oboseală, apetit scăzut, constipație.
Ce faci?  Ai nevoie de consult medical.
Te învinețești ușor. Vânătăile ar trebui să-și schimbe culoarea din albastru-roșietic în galben, în decurs de două săptămâni. Dacă ai tot timpul pe piele vânătăi roșietice, s-ar putea să ai o problemă de coagulare a sângelui.
Ce faci?  Asigură-te că problemele de coagulare nu apar în urma unui tratament medicamentos de durată – cu aspirină, spre exemplu. Fă-ți un test de coagulare.

miercuri, 27 martie 2013

Dieta extremă cu lămâie – un mit sfărâmat



          Dieta cu lămâie e foarte populară, mai ales de când tot soiul de vedete internaționale se laudă cu kilogramele pe care le-au pierdut, urmând-o. Este folosită de multe femei și ca metodă de detoxifiere.  Nutriționiștii clatină însă din cap: bând exclusiv suc de lămâie, îți privezi organismul de principii nutritive esențiale.
          Dieta cu lămâie e extrem de strictă: trebuie să bei numai sucul respectivului fruct, și să nu mănânci nimic timp de 2 săptămâni. Nu sunt permise nici suplimentele de vitamine și minerale. Desigur, după această perioadă, te vei urca pe cântar și vei constata, încântată, că ai niște kilograme în minus.
          Nutriționiștii spun însă că acest „minus” provine nu numai din grăsimea „topită” în urma regimului hipocaloric, ci și topirea masei mulsculare. Ceea ce, susțin specialiștii, nu e un lucru de dorit.
          În plus, acest tip de dietă extremă îți poate provoca migrene, epuizare, amețeli, diaree, greață sau constipație. Iar deficitul de vitamine, minerale, proteine și alte principii nutritive esențiale de care are nevoie organismul poate declanșa afecțiuni pe care nici nu le bănuiai.
          Cât privește efectul de detoxifiere al acestei cure, nu există dovezi științifice care să-l susțină. Dacă nu suferi de vreo boală specifică, ficatul este capabil să detoxifice prin forțe proprii organismul.
În general, dietele „extreme”, pe termen scurt, de genul celei cu lămâie, îți afectează nu numai buna funcționare a tractului gastro-intestinal, ci îți pot „ataca” și imunitatea. Iar  rezultatele mulțumitoare, în sensul kilogramelor în minus, sunt pe termen scurt, fiindcă organismul are tendința naturală de a reface, rapid, rezervele energetice adipoase.
          Prin urmare, susțin nutriționiștii, dacă vrei să slăbești temeinic, optează pentru o dietă echilbrată, pe termen lung, care se potrivește stilului tău de viață. Și nu uita că dietele nu fac doi bani fără exerciții fizice!

 
 
Blogger Templates