Social Icons

miercuri, 28 mai 2014

„Hoţul de cărţi” de Markus Zusak


















Anul apariţiei: 2011
Autor: Markus Zusak
Editura: RAO


        Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.

         O puteţi comanda de pe Libris.

luni, 26 mai 2014

4 coafuri rebele pentru această vară

            Vara se apropie cu paşi repezi aşa că trebuie să fii pregatită să o întâmpini cu un look de nota 10. Coafurile rebele sunt în vogă acum, aşa că indiferent de lungimea pe care o are podoaba capilară, nu este cazul să stai ore în şir în faţa oglinzii pentru a-ţi aranja părul perfect. Este mult mai atractiv dacă îl laşi să aibă un aspect natural, ce denotă lipsa de efort. Coafurile rebele sunt sexy şi vor atrage toată atenţia asupra ta în această vară. Iată câteva propuneri foarte interesante, ce merită încercate:
                  Ponytail dezordonat
            Ca să capeţi un aspect nonşalant, fă-i o coadă ponytail neglijentă. Piaptănă părul şi aplică un spray cu fixare lejeră. Tapează şuviţe mari de păr, apoi prinde-l în spate în creştetul capului. Scoate câteva şuviţe rebele pentru a obţine acel efect dezordonat.
                  Păr prins boem
            Dacă ţi-ai propus să faci o plimbare romantică pe plajă cu iubitul sau să ieşi cu fetele undeva la o cafenea, încearcă o rochie lejeră şi o coafură rebelă, cu aspect boem. Foloseşte ondulatorul şi fă-ţi câteva bucle nedefinite. Piaptănă părul din faţă, tapează-l uşor şi aplică un spray cu fixare lejeră. Prinde-l la spate, într-o coadă, la mijloc, ori jos într-o parte. În partea din faţă, scoate în afară câteva şuviţe de păr dezordonate.
                  Onduleuri lejere
            Eşarfele nu sunt doar un accesoriu vestimentar, în sezonul estival pot fi folosite cu success ca şi accesoriu de păr. Aşa că încearcă o coafură rebelă cu nişte onduleuri lejere şi prinde-ţi o eşarfă colorată în păr. Capeţi instant un look plin de personalitate, cu influenţe hippie. Foloseşte ondulatorul pe şuviţe late de păr. Nu încerca să le faci perfecte, ideea este să arate cât mai natural. Treci uşor cu mâna printre buclele create şi aplică un spray fixativ.
                  Coadă fishtail
            Împletitura fishtail este în tendinţe şi arată foarte interesant. Piaptănă-ţi părul şi tapează partea din faţă. Împarte părul în două secţiuni egale. Ia o şuviţă subţire din spatele secţiunii din stânga şi trece-o peste partea dreaptă. Apoi fă la fel din dreapta în stânga. Repetă acţiunea până termini toată coada. Prinde-o cu un elastic subţire. Scoate şuviţe laterale de păr din faţă pentru a căpăta un aspect rebel.
            Coafurile rebele sunt cele mai potrivite pentru sezonul estival, când trebuie să fii cât mai naturală şi să te bucuri de plajă, mare, soare , de prieteni şi de oameni dragi. Alege-ţi ţinute colorate, care să-ţi reprezinte personalitatea şi renunţă la coafurile realizate minuţios. Încearcă coafuri rebele, uşor de făcut şi care arată spectaculos.

vineri, 23 mai 2014

Happy 4th Anniversary To Us

         Patru ani de „The Gift Of Passion” înseamnă mult sau puţin? Sincer, mi se pare că au trecut foarte repede, adică mai ieri încercam să-mi fac curaj să-mi creez acest blog şi să arăt lumii întregi că am şi eu ceva de spus. Acele emoţii, pe care le simţi când te gândeşti care ar trebui să fie link-ul blogului tău, ce nume să aibă şi cum să fie, sunt unice şi îşi pot spune că nu o să le mai simţi la fel niciodată cu aceeaşi intensitate ca blogger.
         Îmi amintesc atât de bine cum au fost clipele în care descopeream câte un blog care mă făcea să-mi doresc şi mai mult să-mi creez propriul meu univers în care să pot spune ceea ce gândesc şi unde deşi ştiu că sunt persoane care citesc şi mă judecă o fac fără să-mi pună în cârcă multe altele pentru că nu mă cunosc. Cred că în acele clipe a început un adevărat coşmar pentru mama deoarece de la primul gând am început să o stresez cu această pasiune nebună a mea care încă mă urmăreşte.
         De fapt, nickname-ul meu a fost ales chiar de ea...aş putea spune că Angel Hope există datorită ei. Ei îi datorez atât multe în viaţa aceasta, iar existenţa blogului se adaugă pe lista lungă de nebunii în care m-a susţinut fără să stea pe gânduri.
         Datorită blogului am cunoscut persoane care într-un fel sau altul m-au marcat şi mi-au schimbat perspectiva asupra vieţii, mi-au arătat cum arată lumea prin ochii lor şi cum viaţa se poate schimba. Sunt atât de multe persoane minunate în lumea asta pe care poate le întâlneşti pe stradă şi treci pe lângă ei fără să-ţi închipui ce suflete minunate întâlneşti. Aici în blogosferă am cunoscut-o şi pe surioara mea şi cea care a învăţat să aibă răbdare să descopere mici părţi din mine, dar fără să mă grăbească sau să mă precipite. Ne-am cunoscut dintr-o greşeală şi poate că prima noastră conversaţie a început dintr-o prostie, dar de atunci nu trece nici măcar o zi în care să nu ne vorbim.
         Tot aici v-am întâlnit pe voi, cititorii blogului, poate nu am vorbit personal cu fiecare dintre voi şi nu am făcut schimb de idei...dar v-am arătat o parte din mine pe care probabil altfel nu aş fi dezvăluit-o nimănui.
         „TGOP” a devenit miracolul meu...aici evadez din nebunia care mă înconjoară şi reuşesc să scap de demonii proprii care îşi fac simţită prezenţa de fiecare dată. Aici este universul în care se află toate lucrurile care mă pasionează...locul în care pasiunile mele adevărate sunt dezvăluite lumii întregi.
         Aşadar, astăzi împlinim patru ani în care pasiunea şi dăruirea şi-au spus cuvântul şi ne-au permis să continuăm să ajungem până aici. Vă mulţumesc tuturor pentru că intraţi pe blog şi aruncaţi o privire peste toate aceste pasiuni.

joi, 22 mai 2014

„Selfie” (Selfie)

       Descriere: În loc să stea acasă şi să înveţe pentru BAC, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel! Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele 2 zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere tot ce-şi pot imagina.
       Regia: Cristina Iacob
      Distribuţia: Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Levent Sali,Flavia Hojda, Crina Semciuc, Alexandru Călin
      Genul:Comedie
      Pentru poze promoţionale intră aici
      Trailer:

marți, 20 mai 2014

„Camera întunecată” de Johan Theorin


















Anul apariţiei: 2011
Autor: Johan Theorin
Editura: Trei


        MOARTEA NU DĂ EXPLICAŢII
        E o iarnă aspră în insula baltică Öland, iar Katrine şi Joakim Westin, aflaţi în căutarea unui loc liniştit şi ferit de lume, tocmai s-au mutat de la Stockholm în conacul părăsit din Eel Point împreună cu copiii lor. Dar atmosfera idilică se destramă atunci când trupul lui Katrine este găsit fără viaţă printre stâncile îngheţate. În vreme ce Joakim se luptă să nu-şi piardă minţile, vechea casă încărcată de amintiri şi blesteme începe să exercite o fascinaţie ciudată asupra lui. Deşi nu e superstiţios sau fricos, ajunge să se întrebe tot mai des de unde vin toate acele şoapte.
        Şi pentru că se apropie sfârşitul de an şi o furtună de zăpadă ameninţă să acopere insula Öland, Joakim începe să creadă că cele mai înfricoşătoare poveşti pe care le-a auzit despre Eel Point ar putea fi adevărate.
        La fiecare Crăciun, morţii se întorc printre cei vii... «Camera întunecată» face parte din Cvartetul Öland: un amestec foarte reuşit de story poliţist, poveste cu fantome şi dramă de familie, pe fundalul unei insule în care banalul devine excepţional şi moartea pândeşte la fiecare pas. Decorurile gotice, mustind de tensiune şi intriga plină de suspans, dar şi realismul anchetelor fac din acest roman o lectură obligatorie.

         O puteţi comanda de pe Libris.

luni, 19 mai 2014

Cele 10 reguli ale fardului de obraz

         Puterea de transformare a acestui produs este absolut fabuloasă, aşa că ţine cont de principalele reguli ale folosirii lui şi oferă tenului tău un aspect radios şi natural în timp record.
         Forma feţei, culoarea tenului, efectul dorit – toate sunt importante atunci când aplici fardul de obraz. Hai să lămurim care sunt informaţiile esenţiale şi cum trebuie să procedezi.
         Menţine aspectul natural. Întreaga idee a folosirii blush-ului este aceea de a reproduce aspectul sănătos al pielii. Cu toate că există loc pentru variaţie, nuanţele rozalii sunt cele mai bune pentru tenul deschis la culoare, cele în tonuri de piersică sunt excelente pentru tenul mediu, iar cele cărămizii şi intense, pentru cel închis la culoare.
         Găseţte formula care ţi se potriveşte. Dacă ai tenul normal-uscat, încearcă un fard cremos – se întinde mai bine ca alte produse şi, de obicei, are un aspect mai natural. Acţionează aproape ca un al doilea strat de produs hidratant. Dacă ai tenul mixt, alege un produs pudră, care va rezista mai mult timp pe suprafaţa pielii spre deosebire de un blush cremă, care se poate estompa pe parcursul zilei. Dacă ai tenul gras, mergi pe mâna unui produs cu textură gel, care poate fi greu de uniformizat pe suprafaţa unui ten uscat.
         Alege-ţi corect aplicatorul. Pentru fardul de obraz în culori tari, este musai să ai o pensulă evantai. Este cea mai bună pentru distribuirea uniformă a culorii şi pentru „construirea“ unui efect diafan. O pensulă mare este bună pentru fardurile pudră doar dacă perii sunt suficient de maleabili şi de moi. Dacă peria este prea mare şi rigidă, rişti să aplici prea multă culoare şi să pătezi pielea. Pentru produsele cremă sau gel, cele mai bune aplicatoare îţi sunt propriile degete.
         Ai grijă la bază. Blushul poate accentua roşeaţa pielii şi poate avea un aspect neuniform dacă nu este aplicat peste o un ten perfect. Tocmai de aceea este important să foloseşti o bază de machiaj, care să îţi asigure o culoare uniformă peste care să „construieşti“ îmbujorarea.
         Pudra prima. Chiar dacă nu ai tenul gras, un strat fin de pudră translucidă aplicat înaintea blushului va acţiona ca o bandă dublu adezivă, care va menţine culoarea mai mult timp. Dacă îţi place luciul natural al tenului şi nu obişnuieşti să foloseşti pudră, poţi să o aplici doar pe zona în care urmează să aplici fardul de obraz.
         Învaţă să îl poziţionezi. Pentru un look extrem de natural, începe aplicarea de pe vârful pomeţilor. Ideea este să poziţionezi cea mai mare cantitate de pigment pe zonele care se înroşesc în mod normal. Dacă nu reuşeşti să identifici locul, zâmbeşte şi vei îl vei găsi imediat. De acolo, direcţionează pensula spre exteriorul feţei, spre ureche.
         Ţine cont de forma feţei. Dacă aplici culoarea corect, îţi poţi redefini trăsăturile şi poţi crea iluzia unui os mai proeminent al pometelui. Este mai simplu decât crezi: Pentru a îngusta o faţă rotundă: începe aplicarea culorii pe vîrful pomeţilor , de-a lungul osului pomeţilor şi în sus, spre tâmple. Pentru a da colum unei feţe prea înguste: aplică blushul din centrul pomeţilor, drept spre urechi. Pentru a scurta o faţă lungă: foloseşte blushul din vârful pomeţilor spre tâmple, apoi aplică puţin pe pleoape şi pe bărbie. Pentru a îndulci trăsăturile unei feţe pătrate: aplică fardul de obraz pe centrul pomeţilor şi în jos, în golul de sub aceştia. Apoi, treci uşor pensula de culoare peste tâmple pentru a contura în mod discret. Pentru pomeţi mai înalţi: foloseşte o pudră bronzată mată, cu două tonuri mai închisă decât nuanţa pielii. Trebuie să o aplici pornind de la zona externă a osului pomeţilor, trecând şi peste acesta. Apoi, puţin iluminator pe vârful poţilor va avea un efect de lifting. Pentru a îngusta o faţă rotundăîncepe aplicarea culorii pe vârful pomeţilor , de-a lungul osului pomeţilor şi în sus, spre tâmple.
         Dacă e nevoie, suprapune mai multe straturi. Multe femei se plâng că nuanţa dispare de pe obraji în doar câteva ore. Pentru a păstra intensitatea culorii, aplică mai întâi puţin fard cremos, apoi puţină pudră translucidă, după care definitivează cu un fard pudră. Culoarea ar trebui să dureze mult timp.
         Alege efectul final. Vorbim aici despre blushul cu particule sidefate şi despre cel mat. Primul readuce la viaţă tenul tern. Cel de-al doilea, este ideal pentru tenul gras, pentru că îi îndepărtează excesul de sebum. Fardurile lucioase, care sunt în majoritate cremoase sau gel, arată foarte bine pe tenul foarte deschis sau foarte închis.
         Nu exagera. Dacă ai rozacee, domoleşte tonul pielii cu un fond de ten opac, apoi aplică blush. Dacă nu aplici baza, rişti ca rezultatul să fie extrem – nu vrei să arăţi ca un clovn, nu-i aşa?

miercuri, 14 mai 2014

Met Gala 2014 Resume

           La gala Metropolitan Museum of Art’s Costume de săptămâna trecută, vedetele s-au întrecut în a etala ţinute care mai de care mai preţioase, de la rochii cu trenă de câţiva metri de tafta până la mini-uri acoperite cu sute de paiete sau flori aplicate. Tema acestui an: celebrarea „Charles James: Beyond Fashion“. Beyonce şi Jay-Z, Victoria şi David Beckham, Anna Wintour, Anne Hathaway, Karolina Kurkova, Kristen Stewart şi Kim Kardashian... iar lista poate continua.
           Ca în fiecare an, am avut parte şi de apariţii superbe (şi cupluri extrem de stylish asortate), dar şi de alegeri neobişnuite, care ne-au făcut să ne întrebăm ce-o fi fost în mintea vedetelor (sau în dulapul stilistului) când au optat pentru o astfel de ţinută?!

marți, 13 mai 2014

„Te aştept” de Jennifer L. Armentrout


















Anul apariţiei: 2014
Autor: Jennifer L. Armentrout
Editura: Epica


        Unele lucruri merită să le aştepţi…
        Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate — dă Doamne! — să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.
        Unele lucruri merită încercate…
        Cameron Hamilton —1,90 mde fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de… să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.
        Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…
        Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?
        Iar pentru unele lucruri merită să lupţi…

         O puteţi comanda de pe Libris.

luni, 12 mai 2014

Cum să îţi menţii coafura pentru mai multe zile?

        Fie că te coafezi singură sau te duci la salon iată cum să faci ca părul să arate bine şi în zilele următoare:
1. Acoperă-ţi părul cu un prosop în loc de o cască de duş. Casca lasă aburul să intre, ceea ce îţi va face părul să se electrizeze şi să îşi piardă fineţea.
2. Dormi pe o faţă de pernă de mătase sau acoperă-ţi părul cu o eşarfă de mătase.
3. Foloseşte şampon uscat când e nevoie, pentru a absorbi grăsimea de la rădăcină.
4. Dă-ţi părul peste cap şi periază-l pe dedesupt pentru a-l netezi, fără a-i afecta volumul sau stilul.
5. Profită la maxim de ciclul natural al unei coafuri realizate cu foehnul.
- Ziua 1: Netezeşte
- Ziua 2: Netezeşte din nou
- Ziua 3: Umiditatea şi dormitul l-au făcut să se onduleze, aşa că protejează efectul folosind un ondulator cu tub mare sau spray uscat pentru volum
- Ziua 4: Prinde-l într-o coadă de cal şic, dezordonată
- Ziua 5: Spală-l!

joi, 8 mai 2014

Father of the Bride

 
   Descriere: Tema tatalui hartuit de gandul ca fiica sa nu mai este un copil, ci o femeie matura, cu viata personala, care doreste sa se casatoreasca. Cand, dupa mai multe luni de la nunta, parintii afla ca vor fi bunici, problemele se complica si mai mult. Dar stupoarea lor este fara margini, cand descopera ca vor fi din nou parinti! In acest film, remake dupa clasicul lui Spencer Tracy, George si Nina sunt parintii unei fete ''mult prea tanara'' pt maritis, Annie. George va trece printr-o faza in care nu poate accepta ca fetita lui a crescut si a devenit femeie. Totul se va dezlantui in momentul in care ea va anunta ca se marita cu un barbat a carui familie este din alta ''clasa'' si intr-o clipita pregatirile pt extravaganda nunta vor incepe, contul se va goli vazand cu ochii iar George va trebui sa suporte si un tip de alta origine decat americana care ii va ajuta sa planifice totul pt nunta Situatiile comice se vor tine lant in timp ce el nu-si poate imagina viata fara fiica lui, care va fi sustinuta de mama ei si intr-un fel sau altul va reusi sa-l tina sub control si pe el. Intr-un final George va trebui sa accepte faptul ca si fiica lui a crescut indeajuns incat sa aiba propria viata si ca este timpul sa iasa de sub aripa parintilor.
      Distribuţia: Steve Martin ,Diane Keaton ,Kimberly Williams-Paisley ,Eugene Levy ,Kieran Culkin , Martin Short
      Genul: Comedie,Familie
      Durata: 105 minute

luni, 5 mai 2014

Trucuri pentru un machiaj rezistent

Machiajul rezistent este un ideal al multor femei, mai ales daca nu au prea mult timp la dispozitie pentru a face retusurile inevitabile din timpul zilei. Desi ti se pare greu de obtinut, acest machiaj este, de fapt, unul obisnuit, in cadrul caruia, insa, le dai unor anumitor produse noi utilizari.
Afla si tu, in cele ce urmeaza, ce trucuri poti folosi pentru un machiaj rezistent!
  

Trucuri pentru un machiaj rezistent al fetei

Probabil ca ai observat pe rafturile magazinelor de cosmetice produsele care poarta denumirea generica de primer. Acesta din urma este, de fapt, o baza pentru machiaj, care nu face altceva decat sa fixeze produsele aplicate ulterior. Pe langa primer, este indicat sa urmezi si cateva sfaturi pentru a obtine un machiaj rezistent al fetei:
1. Aplica fondul de ten cu ajutorul unei pensule speciale, care te va ajuta sa obtii un strat subtire si uniform.
2. Utilizeaza un burete uscat pentru a indeparta excesul de fond de ten.
3. Aplica un al doilea strat subtire de fond de ten.
4. Foloseste o pudra translucida.
5. Tine in permanenta la indemana un spray cu apa termala, pentru revigorarea pielii.

Ce ar trebui sa faci pentru a obtine un machiaj rezistent al ochilor si al sprancenelor

Ca si in cazul fondului de ten, poti apela la un primer inainte de aplicarea fardului de pleoape. Daca nu vrei sa iti incarci trusa de machiaj, insa, incearca un truc la indemana oricarei femei: foloseste un strat subtire de fond de ten in locul bazei de machiaj si renunta la aplicarea cremei in zona respectiva. Lasa-l sa se usuce, apoi aplica fardul, asa cum faci in mod obisnuit. Tine cont de inca un sfat: daca ai tenul gras, nu folosi niciodata un fard crema, ci opteaza pentru unul clasic.
Pentru un machiaj rezistent cu efect de gene false, aplica un strat subtire de pudra translucida inainte de a te da cu rimel. In plus, foloseste o mascara rezistenta la apa (waterproof).
In ceea ce priveste sprancenele, opteaza pentru un fard colorat pe baza de ceara, care va rezista pe perioada intregii zile.

Cum sa obtii un machiaj rezistent al buzelor

Pentru un machiaj rezistent al buzelor, aplica, din nou, un strat subtire de fond de ten, inainte de ruj. Apoi, utilizeaza un creion pentru buze, in scopul delimitarii conturului machiajului. Odata ce ai aplicat rujul preferat , preseaza un servetel pe buze, pentru a indeparta surplusul.
  
Incearca si tu aceste trucuri pentru a obtine un machiaj rezistent si te vei bucura de un look perfect pe parcursul intregii zile.

vineri, 2 mai 2014

Lecţie de stil

       Aidoma unei limbi vii, bunele maniere evoluează. Ceea ce ieri era interzis, astăzi este tolerat şi cu siguranţă va fi acceptat mâine, înainte de a devein o normă poimâine. Trebuie deci să ne adaptăm vremurilor şi uzanţelor epocii în care trăim.
       Curtoazia şi galanteria nu sunt doar nişte convenţii uzate de prea multă folosire. Bunele maniere se transform odată cu trecerea timpului şi trebuie să se adapteze împrejurărilor.
       Trăim într-o lume în care, dacă nu este permis totul, multe lucruri sunt tolerate. Cum să te descurci în această junglă de comportamentte şi de obiceiuri contradictorii? În zilele noastre, poate că vă veţi întâlni mai rar cu ocazia de a săruta mâna unei doamne decât cu aceea în care trebuie să vă serviţi de şerveţelele parfuate sau să purtaţi o discuţie cu fostul soţ. Şi totuşi regulile de bază ale codului bunelor maniere rămân aceleaşi.
       Acestea impun anumite „competenţe tehnice”, cum ar fi să ştii să foloseşti cuţitul la masă, dar şi „competenţe sociale”, cum ar fi să prezinţi pe cineva, să-l faci să se simtă în largul său şi să-l pui în valoare.
       Aşadar, haideţi să descoperim cum ar trebui să ne compărtăm conform acestor bune maniere.
       Începem cu tehnologia de vârf care, este din ce în ce mai prezenză în existenţa noastră cotidiană. Multe aparate care, până mai ieri, erau utilizate numai în casă, coboară acum în stradă.
       Ceea ce este valabil pentru telefoanele mobile se aplică şi altor aparate . Cu alte cuvinte:
  • Nu reglaţi volumul la maximum şi în nici un caz nu daţi drumul la difuzoare când vă aflaţi într-un spaţiu public. Renunţaţi să-I „fericiţi” pe ceilalţi cu muzica preferată ori cu alte semnale sonore.
  • Un laptop se transportă într-o husă protectoare. Nu înşiraţi diversele accesorii în tren, în avion ori la restaurant; îi veţi jena pe ceilalţi călători.
  • În prezenţa unei terţe persoane, desprindeţi-vă de laptop, nu se fac două lucruri în acelaşi timp. Persoana care vă însoţeşte merită să fie respectată!
  • Dacă, aflându-vă într-un spaţiu public, doriţi să vă jucaţi pe consolă sau să trimiteţi e-mailuri, întrerupeţi sunetul; bipurile repetate sunt deseori neplăcute pentru cei din jur.

joi, 1 mai 2014

„The Entitled” (The Entitled)

       Descriere: Deşi a avut nişte vise frumoase despre viaţă, acestea s-au spulberat când a fost din nou respins la angajare, el absolvind facultatea în urmă cu doi ani iar faptul că încă locuieşte cu părinţii şi banii pentru medicamentele mamei nu mai ajung, îl fac pe Paul Dynan să dorească să facă ceva pentru a îndrepta lucrurile, cel puţin asta e mentalitatea lui. Ajutat de complicii Dean şi Jenna răpeşte trei tineri, doi băieţi şi o fată, copiii unor oameni bogaţi din comunitatea locală, în schimbul cărora cere părinţilor o răscumparare de trei milioane de dolari, câte unul de fiecare, atenţionăndu-i că nu vor exista locuri de întâlnire sau serviete ci doar un cont bancar în care să fie viraţi banii, iar dacă este anunţată poliţia banii lor vor fi salvaţi însă copii nu. Fiind conştienţi că panica lor nu o să ajute pe nimeni, cei trei taţi implicaţi pe numele lor Clifford Jones, Bob Vincent şi Richard Nader încearcă să rezolve situaţia, dar când Jenna împuşcă unul dintre ostatici, lucrurile par a scăpa de sub controlul lui Paul.
       Regia: Aaron Woodley
      Distribuţia: Ray Liotta, Laura Vandervoort, Kevin Zegers, Tatiana Maslany, Victor Garber, Dustin Milligan
      Genul: Thriller,
      Pentru poze promoţionale intră aici
      Trailer:
 
 
Blogger Templates