Social Icons

luni, 7 iulie 2014

7 sfaturi pentru o pedichiură perfectă

         Când vremea e călduroasă şi însorită, picioarele, şi implicit pedichiura capătă mai multă atenţie indiferent ce ai purta. Deci trebuie să aibă parte de şi mai multă îngrijire!
         1. Dacă te întrebi cât de des ar trebui să-ţi faci pedichiura, află că nu e necesar să recurgi la acest obicei la fiecare trei zile. O dată la două săptămâni e suficient. Însă între pedichiuri, îţi poţi hidrata picioarele cu o cremă specială (sau cu vaselină, unt de shea, unt de karite), apoi să porţi o pereche de şosete din bumbac pe timpul nopţii. Acest tratament le va oferi o senzaţie de catifelare.
         2. Folosirea unui top coat cu uscare rapidă e o idee genială atunci când eşti pe fugă şi trebuie să te încalţi, însă, pentru ca substanţele conţinute de acest lac usucă foarte tare, nici culoarea de pe unghii nu va avea o viaţă îndelungată. Ideal ar fi să-ţi faci pedichiura atunci când ai timp, iar pentru un efect de uscare mai… rapidă, clăteşte-ţi picioarele cu apa rece la un sfert de oră după ce ai aplicat ultimul strat de lac de unghii.
         3. Top coat-ul transparent e cel mai bun prieten al pedichiurii. Foloseşte-l la trei zile după ce ai aplicat lacul de unghii, pentru ca nuanţa să-ţi reziste acele două săptămâni pe care le menţionam mai devreme.
         4. Nu folosi niciodată un produs de îngrijire a unghiilor îmbogăţit cu proteine alături de o soluţie pentru întărirea unghiilor. Folosirea simultană a acestor produse va duce la crăparea prematură a lacului de unghii. Încearcă să foloseşti tratamentele cu proteine pe unghiile curate, în zilele în care faci pauză de la lac de unghii.
         5. Aplicarea uleiului de cuticule pe unghii atunci când sunt deja lacuite îţi va hidrata pielea şi îţi va ajuta pedichiura să reziste mai mult. Insistă cu pensula de ulei în special la baza unghiei, pentru un efect de emoliere îndelungat.
         6. Când îţi faci singură pedichiura, adaugă în apa de înmuiere o cană de lapte, puţină sare de baie şi uleiul esenţial preferat. Astfel apa îţi va hidrata pielea (se ştie că procesul de înmuiere deshidratează) şi va preveni keratinizarea călcâielor. Iar aromele îţi vor oferi o experienţă olfactivă aparte.
         7. Folosirea unui exfoliant pentru călcâie e un mod excelent de a le păstra fine şi de a preveni crăparea lor. Evită pietrele ponce, deoarece tind să adune bacterii în structura lor. Cea mai bună opţiune pentru netezirea călcâielor e o pilă profesională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates