Social Icons

marți, 2 iulie 2013

Nu uita să-ţi îngrijeşti gâtul şi decolteul!

          Avem grijă de ten, să-l hidratăm și să mascăm imperfecțiunile, dar uităm adesea de gât şi decolteu. Mare greşeală, spun specialiştii, întrucât pielea din această zonă se va rida mai repede față de restul corpului.
          Pielea gâtului şi a decolteului este una foarte sensibilă și are nevoie de atenție specială. Zilnic, atunci când foloseşti cremă de faţă, sau săptămânal, când aplici o mască sau îți faci un gomaj, nu uita să întinzi substanțele hrănitoare pe gât şi decolteu. De asemenea, şi crema cu factor de protecţie trebuie aplicată pe aceste zone, mai ales vara. În caz contrar, cu timpul, rişti să te trezeşti cu pete pigmentare apărute de la soare.
          Nu este nevoie să-ți aplici fond de ten în această parte a corpului pe timpul zilei, mai ales când este foarte cald afară, dacă ai un decolteu impecabil, fără puncte roşii, cicatrici sau pete maronii. În acest caz, foloseşte pentru faţă un fond de ten uşor, fluid, exact în nuanţa pielii, astfel încât să nu se vadă nicio diferenţă de nuanţă pe epidermă. Pe restul pielii (gât şi decolteu) e suficientă o cremă cu factor de protecţie solară.
          Este bine să-ți aplici o bază de machiaj pe decolteu dacă vrei să-ţi acoperi imperfecţiunile, însă e recomandată o variantă mai „light” a fondului de ten. Dacă pe faţă foloseşti unul simplu, stick sau fluid, pe gât şi decolteu diluează-l în palmă cu puţină cremă hidratantă şi aplică-l până aproape de marginea decolteului. Nu trebuie să-l întinzi până în tivul hainei deoarece riști să te murdărești. Crema hrănitoare trebuie să conţină şi ea factor de protecţie. După ce ai aplicat fondul de ten, fixează-l cu pudră translucidă. Aceasta îi conferă rezistență şi estompează luciul de pe față.
          La un machiaj de seară, aplicarea fondului de ten şi a pudrei pe gât şi decolteu este absolut necesară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates