Social Icons

luni, 30 iunie 2014

8 lucruri ciudate despre sprâncene

       Petrecem îndeajuns de mult timp pentru a ne îngriji sprâncenele, fie că este vorba despre tatuaje temporare, vizita săptămânală la salonul de cosmetică sau tratamente speciale pentru accelerarea creşterii.
       Multe persoane nu ştiu exact care este scopul propriu-zis al sprâncenelor. De aceea v-am pregătit o listă cu 8 lucruri ciudate şi amuzante despre sprâncene, pe care nu le ştiai.
              1. SCOPUL LOR ESTE SĂ NE AJUTE SĂ VEDEM
       Adevărata funcţie a sprâncenelor este, în afară de a ne face să arătam fabulos, să ţină departe umezeala de ochi atunci când afară plouă sau când transpirăm. Forma arcadă a acestora ajută să ţină departe de zona ochilor picăturile, îndepărtându-le către extremitatea feţei.
              2. SPRÂNCENELE AU FOARTE MULTE FIRE DE PĂR
       În medie, o persoană are 250 de fire de păr la fiecare sprânceană. Totuşi, anumite studii de cercetare arată că persoanele care nu s-au pensat niciodata ajung să aibă şi 1100 de fire per sprânceană. Ce zici despre asta?
              3. SE REGENEREAZĂ DUPĂ O ANUMITĂ PERIOADĂ DE TIMP
       Media de viaţă a sprâncenelor este de 4 luni. Aceasta este perioada după care firele de păr se regenerează.
              4. SUNT UN ELEMENT DE BAZA ÎN RECUNOAŞTEREA FACIALĂ
       Conform unor studii, atunci când unei persoane îi lipsesc sprâncenele, aceasta este greu de recunoscut. Concluzia la care au ajuns cercetătorii este că sprâncenele reprezintă un detaliu mult mai important în recunoaşterea facială, decât ochii.
              5. SPRÂNCENELE SUNT CONTROLATE ŞI DE … TONUL VOCII!
       Sprâncenele ne ajută să semnalăm emoţiile, dar acţionează şi ca un pilot automat. În ce fel? Când tonul vocii tale este mai înalt, în acelaşi timp şi sprâncenele se arcuiesc. Şi nu numai! Atunci când ai o anumită expresie, ceva de care nu eşti conştientă (ca atunci când eşti surprinsă) sprâncenele se mişcă în mod simetric una către cealaltă. În schimb, atunci când ai o expresie pe care intenţionezi să o faci, aceastea se vor mişca în mod asimetric.
              6. LE OFERĂ OAMENILOR O CALITATE ÎN PLUS
       Multe dintre mamifere au sprâncene, dar oamenii sunt singurii care au sprâncene şi în jurul acestora doar piele. Se pare că acest fapt ne oferă un avantaj din punctul de vedere al evoluţiei pentru că reuşim să interpretăm expresiile celor din jurul nostru.
              7. PENSATUL NU ESTE O ÎNDELETNICIRE NOUĂ
       Atunci când îndepărtăm firele care ni se par că sunt în plus, luăm parte la un proces îndelungat din istoria omenirii. Fiecare cultură şi epocă au avut diferite moduri de abordare faţă de înfrumuseţarea sprâncenelor. În timpul Renaşterii, în Florena, oamenii îşi rădeau sprâncenele complet, în timp ce, în secolul 18, elita americană obişnuia să îşi accentueze această zonă a feţei cu ajutorul unei spume gri.
              8. SPRÂNCENELE SPUN DESPRE NOI MAI MULT DECÂT NE PUTEM IMAGINA
       Tipul şi forma sprâncenei sunt foarte importante. Cele curbate indică despre o persoană că este sociabilă şi că are nevoie de exemple din viaţa reală pentru a înţelege o problemă, în schimb, sprâncenele drepte înseamna că persoana în cauză este mult mai directă, are o gândire logică şi acordă atenţie detaliilor tehnice. Sprâncenele care sunt ascuţite spun despre tine că îţi place să ai dreptate şi că eşti obişnuită să deţii controlul, oricare ar fi situaţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates