Social Icons

joi, 2 octombrie 2014

12 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc rapid

        Simţi că anii îşi pun prea repede amprenta pe chipul şi trupul tău? S-ar putea să faci ceva greşit, în fiecare zi. Iată care sunt acele obiceiuri zilnice care te îmbolnăvesc fără să ştii.
        Alimentele pe care le consumi, orele de somn, produsele cosmetice pe care le foloseşti, orele de sport pe care le... sari: toate aceste lucruri influenţează major procesul de îmbătrânire. Uneori, chiar şi cele mai simple şi (aparent) nevinovate obiceiuri zilnice au impact asupra ta şi te pot îmbătrâni instant. Iată care sunt acestea:
1. Eşti multi-tasking. Dacă lista ta de lucruri de făcut într-o zi pare că nu se scurtează prea repede, s-ar putea ca stresul şi agitaţia pentru lucrurile care trebuie rezolvate să aibă un impact mai mare decât crezi asupra organismului tău. Studiile arată clar că stresul cronic poate duce la îmbătrânire prematură.
2. Nu refuzi niciodată ceva dulce. Zahărul în exces poate provoca deteriorarea rapidă a celulelor, prin urmare va duce la apariţia ridurilor, a cearcănelor negre de sub ochi, la instalarea celulitei şi mărirea porilor. Într-un cuvânt, îmbătrânire.
3. Dormi mai puţin de 5 ore pe noapte. Nu doar că vei avea parte de cearcăne care nu mai dispar, ci şi durata de viaţă se reduce odată cu micşorarea perioadei de somn. În plus, dacă nu te odihneşti suficient, vei fi mai obosită şi mai lipsită de energie.
4. Nu te dai înapoi de la un maraton de seriale. E OK într-o seară, în weekend sau în vacanţă, însă seară de seară acest obicei poate avea drept consecinţă... scurtarea duratei de viaţă. Da, nu glumim, am mai scris aici despre efectele neplăcute ale televizorului asupra noastră, excesul putând conduce la scurtarea perioadei de viaţă. În plus, dacă stai nemişcată mai mult de 30 de minute, organismul tău începe să depoziteze zahăr în celule, rezultatul fiind creşterea în greutate şi, evident, îmbătrânirea prematură a pielii.
5. Stai toată ziua nemişcată pe scaun, la birou. Ştim deja că sedentarismul poate duce la boli cardiovasculare, la creşterea colesterolului şi îmbătrânirea prematură. Nu uita să te ridici din când în când să faci mişcare sau ia-ţi un abonament la sală.
6. Nu foloseşti cremă de ochi. Yep, ridurile din jurul ochilor apar primele şi nu dispar cu una, cu două. Dacă vei folosi cu regularitate o cremă bună de ochi, ai să vezi că anii se mai şterg de pe chipul tău.
7. Nu foloseşti creme cu SPF. OK, sau foloseşti, dar doar în vacanţele la mare. Nimic mai greşit! Razele soarelui îţi pot afecta pielea şi atunci când tu stai la birou, în faţa geamului. Sau când mergi prin oraş cu bicicleta, primăvara,. Sau când schiezi pe un munte sub razele unui soare de iarnă. Aşadar, ai grijă să foloseşti creme, fond de ten sau pudră cu SPF.
8. Foloseşti prea mult machiaj. Da, un fond de ten aplicat într-un start pe gros, un machiaj cu tuşe negre sau un ruj nepotrivit tenului tău îţi pot adăuga instant câţiva ani la vârsta din buletin. În plus, mahiajul puternic, aplicat zi de zi, poate duce la încărcarea tenului, la puncte negre şi pori măriţi, chiar riduri premature.
9. Dormi cu faţa... în pernă. Dacă nu cumva foloseşti aşternuturi din mătase, pielea ta se va „încreţi“ în timpul somnului, când îţi presezi faţa pe pernă. Iar ridurile formate aşa se refac mai greu pe măsură ce înaintezi în vârstă.
10. Păstrezi o temperatură prea ridicată în casă. Iarna, când afară pare ger şi vânt, ai tendinţa să răsuceşti cam mult butonul centralei termince. Nu e bine! Umiditatea din aer va creşte, porii tenului se vor dilata, părul va fi tot mai fragil: tot atâtea semne de îmbătrânire pe faţa ta.
11. Renunţi la toate grăsimile din dieta ta. Chiar dacă la prima vedere ar putea părea o măsură bună (cel puţin pentru siluetă), acizii graşi sănătoşi din somon sau seminţe ajută la păstrarea elasticităţii pielii, deci la un aspect mult mai tânăr.
12. Stai cocoşată sau „răsturnată“ pe scaun, la birou. Poziţia la birou sau pe stradă este foarte importantă: în primul rând nu vei suferi de dureri de coloană dacă ai grijă să stai corect la birou apoi, în al doilea rând, o poziţie dreaptă şi un mers ferm (fără spate aplecat, fără târâit de picioare) te fac, automat, să pari mai tânără.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates