Social Icons

joi, 26 ianuarie 2012

Cheia unui sarut perfect: buze perfect hidratate. Afla cum sa-ti ingrijesti buzele pe timp de iarna

Toate femeile isi doresc buze ca ale Angelinei Jolie: carnoase, pline si perfect hidratate. Putem presupune ca (si) cu buzele ei l-a cucerit pe Brad Pitt! Chiar daca nu te-ai nascut cu asemenea gura, trebuie sa inveti sa le ingrijesti corespunzator. Mai ales iarna, cand ele sufera mult din cauza vantului si a temperaturilor scazute.
Cheia unui sarut perfect: buze perfect hidratate. Afla cum sa-ti ingrijesti buzele pe timp de iarna

1. Exfoliaza-le. Daca din rutina ta de ingrijire face parte un scrub saptamanal pe intreg corpul, o exfoliere si un masaj al fetei, afla ca nu trebuie sa iti neglijezi nici buzele. Ba chiar ar trebui sa ai grija in mod special de ele pentru ca stratul subtire de piele care le acopera nu are glande uleioase si de aceea ele se usuca si se crapa repede. Dupa ce le-ai udat cu apa calda, cu o perie de dinti moale sau cu un produs pentru exfoliere special (el nu trebuie sa fie aiba particule la fel de abrazive ca unul pentru corp, de exemplu), maseaza-ti buzele cu miscari circulare pentru unul sau doua minute. Suprafata lor va ramane neteda si placuta la… sarutat.
2.Hidrateaza-le. Dupa o exfoliere, pielea buzelor cere o hidratare intensa. Foloseste un balsam cu ingrediente naturale sau incearca sa-ti faci o masca cu care sa stai pe buze cel putin 5 minute: incearca ingrediente hidratante care si stimuleaza circulatia sangvina cum ar fi ulei de masline sau de jojoba, miere sau lapte. Daca obisnuiesti sa aplici un balsam de cate ori iesi din casa este foarte bine, dar nu uita sa faci acelasi lucru seara, inainte de culcare: el va actiona intreaga noapte si te vei trezi cu buzele moi si frumoase.
3. Mananca fructe si ia vitamine. Buzele crapate pot fi un semn de carente de vitamine in organism. Intreaba medical de familie ce iti recomanda pentru asta: poti incerca un complex de vitamin, util si pentru intarirea imunitatii in sezonul rece, sau doar suplimente de vitamina A sau B.

4. Alege produsele protrivite. Ca si tenul tau, pentru care ai grija sa alegi crema sau fondul de ten in functie de toleranta sau gradul de uscaciune, si buzele au nevoie de produse care i se potrivesc. Sigur ca felul in care arata pe buze sau pretul lor sunt factori care te influenteaza cand cumperi rujuri, gloss-uri sau balsmuri, dar ingredientele ar trebui sa fie cel mai important criteriu de selectie. Opteaza pentru balsamuri organice si evita rujurile, glossurile sau balsamurile care usuca buzele si mai tare, adica cele care contin petrochimicale, retinol, alcool, mentol sau glicerina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates