Social Icons

joi, 24 ianuarie 2013

Ai cearcăne şi ochii umflaţi? Fă-ţi o compresă homemade super eficientă



Am devenit obişnuite să stăm câte 8 ore pe zi cu ochii în ecranul unui calculator, fie că lucrăm într-o bancă, agenţie de PR sau chiar într-un magazin de haine. Ceea ce uităm este că ochii noştri suferă cel mai mult de pe urmă acestei obişnuinţe.
Întrebarea care apare acum este cum îţi poţi calma ochii obosiţi după o zi lungă de privit într-un monitor şi cum poţi reduce cearcănele şi pungile care vor apărea, inevitabil, a doua zi?
Răspunsul este simplu: îţi faci o compresă homemade cu castraveţi!
Castraveţii sunt cunoscuţi de multă vreme ca cel mai eficient remediu împotriva pungilor şi ochilor umflaţi. Bogaţi în vitamina K, aceştia ajută la reducerea vaselor capilare dilatate, la reducerea aspectului cearcănelor şi redă pielii catifelarea pierdută.
Mai mult decât atât, fiind bogaţi în apă, castraveţii ajută la răcorirea, hidratarea şi catifelarea zonei din jurul ochilor pentru un aspect mai sănătos şi mai frumos.
Iată, mai jos, şi reţeta pentru compresă cu castraveţi. Tot ce ai nevoie este un castravete mare şi 10-15 dischete demachiante.
Pune în blender castravetele (cu tot cu coaja), la o viteză mare, până se lichefiază. Adaugă cantităţi mici de apă pentru a subţia amestecul obţinut, dacă crezi că este necesar. Îmbiba apoi dischetele demachiante în sucul proaspăt de castraveţi înainte de a stoarce delicat excesul.
Aşază dischetele într-o pungă mică de plastic (cum sunt cele pentru sandvişuri), cam 6 în fiecare pungă şi pune-le în congelator. Ar trebui dispuse câte două, una lângă alta, ca cuburile de gheaţă într-un suport de plastic.
Ori de câte ori simţi că ai ochii obosiţi, e suficient să scoţi o pungă, să tai două dischete şi să le aşezi pe ochi timp de 10 minute. Rezultatul e garantat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates