Social Icons

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Cele mai bune remedii naturale împotriva căderii părului



Căderea părului este o problemă care nu ocoleşte pe nimeni. Poluarea, stresul, alimentaţia necorespunzătoare sau folosirea în exces a produselor de coafare, a ondulatorului şi a plăcii de îndreptat sunt doar câteva din cauzele care duc la această problemă.  
1) Uleiul de ricin este foarte eficient dacă vrei să ai un păr sănătos, des şi puternic. Dacă este aplicat în mod regulat, el poate face minuni: ajută la creşterea părului, la îngroşarea firului de păr, previne deteriorarea şi dă strălucire. Dacă este aplicat corect, rezultatele se pot observa chiar de la a doua sau a treia folosire.
Uleiul de ricin se aplică pe părul uscat, la rădăcina firului de păr şi se masează scalpul pentru a întinde uleiul corespunzător. După aplicare, părul trebuie învelit într-un prosop sau acoperit cu o bonetă de plastic şi se lasă să acţioneze timp de 20-30 de minute, apoi se spală părul cu şampon, clătind până când uleiul este îndepărtat complet.
Pentru rezultate şi mai bune, poţi face un amestec din ulei de ricin, fiole de vitamina B6, vitamina A şi E şi un gălbenuş de ou. Un astfel de amestec este mai uşor de aplicat pe păr şi se va întinde mai uniform.
2) Produsele pe bază de petrol ajută la întărirea rădăcinii firului de păr. Petrolul pentru uz cosmetic se găseşte la plafar, dar poate fi periculos dacă este prea puternic.
De aceea, este bine să alegeţi un şampon sau o mască pe bază de petrol. Acestea au în compoziţie şi alţi agenţi care ajută la regenerarea părului. Tratamentul cu petrol trebuie lăsat să acţioneze 2-3 ore, dar dacă alegeţi produse din comerţ este suficient să respectaţi instrucţiunile de folosire.
3) Infuziile sau, mai simplu, ceaiul fortifică rădăcina părului şi acţionează asupra scalpului pentru revigorare şi curăţare. Pentru părul gras sunt recomandate infuziile de cătina, de urzică, de frunze de nuc sau mesteacăn.
După fierbere, plantele se lasă la infuzat până se răceşte apa, se strecoară şi se aplică pe tot părul, după care se lasă să acţioneze câteva ore. Acest amestec trebuie folosit de câteva ori pe săptămână, un timp mai îndelungat, pentru a observa primele rezultate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates