Social Icons

miercuri, 20 iulie 2011

Toate în viaţă au un scop


Am auzit acest lucru de nenumărate ori şi mi l-am repetat tot de atâtea ori doar pentru a căuta puterea să trec peste tot ce mi se întâmplă…Ştiu şi sunt conştientă că nu mi s-a întâmplat nimic grav, dar de fiecare dată când întâmpin o greutate îmi spun că „Toate în viaţă au un scop” pentru a putea trece mai uşor peste toate aceste lucruri pe care eu presupun că sunt „rele”. Şi totuşi dacă stau bine să mă gândesc nu sunt cele mai rele lucruri care mi se puteau întâmpla.
De câte ori m-a doborât viaţa? De câte ori a avut ocazia. De câte ori m-am ridicat? De câte ori m-a doborât. Şi din toate ce învăţătură am tras? Că viaţa merge mai departe indiferent de ce ni se întâmplă. Am cunoscut şi gustul amar, dar şi cel dulce al vieţii şi mi-a plăcut fiecare parte…aşa că îmi place viaţa. Şi dacă spun că îmi place viaţa asta înseamnă că trebuie să fac lucruri absurde şi care mai târziu ar putea să se întoarcă împotriva mea? Nu, dacă îmi place viaţa nu înseamnă că nu trebuie să o trăiesc cu cap şi să mă gândesc bine înainte să fac ceva, dar în acelaşi timp trebuie să mai facem şi câte o trăsnaie, cum se spune.
Ştii uni spun că atunci când fumează, beau sau se droghează uită de tot şi de toate…însă mă întreb cum este atunci când dau a doua zi dau nas în nas cu realitatea lor necruţătoare, tot aşa de bine se simt oare? Eu, vă spun din experienţă proprie că fumând nu uiţi, doar te relaxezi…iar fiind băut de deconectezi, însă a doua zi te simţi cât se poate de aiurea şi de realitate tot nu scapi.
Din fiecare întâmplare ce ţi se întâmplă trebuie să tragi câte o învăţătură care te va ajuta cândva, chiar şi când ţi se pare că dintr-o anumită întâmplare nu poţi învăţa nimic o să vezi într-un viitor că te ajută. Viaţa îţi arătă că nu totul e roz…da am văzut că cei pe care îi numeam prieteni nu erau adevăraţii mei prieteni, ci doar nişte simple persoane care se dădeau drept prietenii mei pentru a obţine ceva de la mine sau doar pentru a se distra şi ştiu că multe din acele persoane spun în continuare că îmi sunt prieteni, dar acum nu mai au nici o putere asupra mea şi orice ar încerca nu mă mai afectează…pentru că am devenit imună la prostiile lor şi la comentariile lor.
Poate că vreau să fiu ceea ce sunt sau poate că nu vreau, dar împrejurările m-au forţat să devin ceea ce sunt şi toate pentru că „Toate în viaţa au un scop”, rămâne doar ca noi să descoperim care este acel scop…totul depinde doar de noi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

super

Anonim spunea...

BRAVO, te admir. Tot ce ai scris este absolut corect.

Anonim spunea...

Ma bucur ca va place

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates