Social Icons

luni, 14 iulie 2014

5 beneficii ale uleiului de ricin asupra părului

        Uleiul de castor nu e extras din grăsimea vreunui animal, după cum sugerează denumirea, ci e chiar uleiul de ricin, care se obţine din presarea boabelor unei plante (Ricinus Communis). Acest ulei e asociat cu frumuseţea înca din timpurile Egiptului Antic, deoarece conţine acizi grasi şi o varietate de minerale esenţiale pentru creşterea părului frumos şi des.
        Însă, deşi e recomandat la scara largă ca tratament pentru creşterea genelor, un studiu a sugerat că, în concentraţii foarte ridicate, poate fi periculos pentru vedere. Însă în timp ce acest aspect e încă dezbătut, se ştie că uleiul de ricin poate aduce părului îmbunătăţiri vizibile. Mai puţin cunoscute sunt şi proprietăţile antibacteriene, antioxidante şi antiinflamatorii ale uleiului de castor, ce ţin la distanţă ciupercile şi infecţiile scalpului.
                ULEIUL DE RICIN ŞI CREŞTEREA RAPIDĂ A PĂRULUI
        Din moment ce uleiul de ricin are proprietăţi de reîntinerire asupra pielii, poate stimula microcirculaţia sângelui de la nivelul scalpului. Iar acest lucru facilitează fluxul nutrienţilor către rădăcina către vârf, asigurându-i firului hrănirea şi rezistenţă. Secţionează-ţi părul în cărări egale şi aplică-ţi uleiul de ricin pe scalp, apoi masează-te timp de câteva minute. După aceea acoperă-ţi capul cu o cască de duş şi lasă uleiul să îşi facă efectul timp de câteva ore, sau chiar pe durata întregii nopţi, înainte să te speli. Pentru cele mai bune rezultate, repetă procedura cel puţin de două ori pe săptămână.
                ULEIUL DE RICIN, REMEDIU ÎMPOTRIVA CĂDERII PĂRULUI
        Poţi folosi uleiul de ricin şi pentru recăpatarea desimii părului, însă trebuie combinat cu ulei de măsline, ulei de nucă de cocos sau de ulei emu în proporţie de 50%, deoarece cel de ricin den unul singur e foarte vâscos. Deci combină o parte de ulei de castor cu o parte de alt ulei dintre cele menţionate. Aplică amestecul pe toată suprafaţa scalpului şi păstrează această mască pe scalp cât de mult poţi (câteva ore sau pe toată durata nopţii).
                ULEIUL DE RICIN PENTRU ÎNCHIDEREA NUANŢEI PĂRULUI
        Pentru un aspect lucios şi mai închis al podoabei capilare, amestecă puţin ulei de ricin cu balsamul leave-in sau cu spuma de păr şi distribuie amestecul în mod egal pe lungimea părului. Nutrienţii din compoziţia uleiului de ricin reţin umiditatea în interiorul firului, ajutând astfel codiţele să-ţi pară cu o nuanţă mai închisă.
                ULEIUL DE RICIN PENTRU STRĂLUCIREA PĂRULUI
        Uleiul de castor are proprietatea de a conferi părului o extra doză de strălucire, ca un efect secundar al formării unei pelicule protectoare, ajutându-l astfel să reflecte lumina mult mai intens. Îl poţi folosi în loc de balsam, încălzindu-l puţin şi clătindu-l după ce acţionează câteva minute. Însă trebuie să ai grijă cu dozajul, deoarece un exces de ulei de ricin poate face coafura să pară… cu exces de sebum.
                ULEIUL DE RICIN PENTRU VÂRFURILE DESPICATE
        Uleiul de ricin conţine ingrediente ce pot preveni despicarea firelor, precum vitamine E, aminoacizi, sau acizi graşi Omega 6. Aceste substanţe penetrează părul degradat şi uscat, ajutând firul să reţină umezeala. Iar firele de păr hidratate şi sănătoase nu se rup aşa uşor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates