Social Icons

joi, 13 octombrie 2011

Acneea: Soluţii naturiste să scapi de ea


Acneea reprezintă o problemă supărătoare pentru multe persoane. Nedoritele “coşuri” nu apar doar la pubertate, ci şi mai târziu, la vârsta adultă. Unele dintre acestea pot lăsa chiar cicatrici inestetice. Ce este de făcut pentru a scăpa de acnee?
Primul pas să scapi de acnee – igiena corectă
O igienă corectă reprezintă primul pas în lupta contra acneei. Igiena corectă înlătură posibilitatea de reinfectare sau suprainfectare (infectarea şi cu alţi germeni) a pielii.
Acneea în general este produsă de germeni microbieni agresivi care înving capacitatea sistemului imunitar astfel că infectează porii pielii. Se pot duce în vecinătate la ceilalţi pori şi infecţia cutanată se extinde. Acneea nu afectează doar tenul, se poate extinde pe spate, pe braţe, pe piept sau chiar pe zona coapselor. Este mai frecventă în zonele cu piele grasă.

Igiena corectă pentru a scăpa de acnee:

- curăţaţi tenul cu un burete plasă mic şi gel de duş. Frecaţi uşor tenul timp de un minut apoi clătiţi cu apă din abundenţă;

- nu folosiţi creme. Se recomandă să tamponaţi tenul cu o vată îmbibată în puţin spirt diluat.
- igiena tenului se face dimineaţa şi seara (imediat înainte de culcare).


Acnee: combătută prin mască antiacneică

Masca antiacneică se foloseşte seara, la cel puţin o oră diferenţă după tratamentul medicamentos prescris de medicul specialist.
Acneea poate fi înlăturată prin mască antiacneică ce se prepară astfel:
- se pune o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu;
- se adaugă câteva picături de lămâie – vă apare o reacţie între componente;
- se adaugă două aspirine pisate;
- se pune apă distilată din fiolă şi se amestecă în mod continuu până se obţine o pastă;
Aceasta este masca cu cele mai mari beneficii în lupta contra acneei, masca a cărei utilitate a fost recunoscută de mulţi utilizatori.
Nu neglijaţi consultul medicului. Uneori acneea necesită tratament medicamentos local (unguente) sau sistemic (pastile) pentru a înlătura o infecţie cutanată agresivă.

Acnee supărătoare? Îţi propunem Dieta antiacneică

Dieta antiacneică joacă un rol important în menţinerea imunităţii pielii. Ştiaţi că pielea este ultimul organ unde sunt cedaţi nutrienţii din corp, cei care au mai rămas după consumul celorlalte organe? Astfel cele mai mici carente nutriţionale afectează sănătatea pielii. Se recomandă astfel o dietă antiacneica cu următoarele principii:
- consumaţi zilnic cel puţin o salată şi cel puţin trei fructe proaspete, de preferat diferite;
- consumaţi o supă în fiecare zi;
- consumaţi iaurt dimineaţa;
- beţi doi litri de apă pe zi;
- eliminaţi din alimentaţie: dulciurile, cafeaua, sucurile, biscuiţii, alimente prăjite, snacksurile.

Respectând aceste câteva sfaturi cel puţin două săptămâni vă veţi bucura de rezultate vizibile: reducerea manifestărilor acneice.

2 comentarii:

solutii pentru cosuri spunea...

Foarte util acest tratament naturist pentru a scapa de acnee.
Multumesc mult!

bilabila1 spunea...

Da foarte adevarat primul pas ca sa scapi de acnee e sa ai o igiena corecta si sa ai foarte multa grija de tenul tau. Eu am luptat cu ancee cativa ani de zile si cel mai eficient tratament sa scap de acnee a fost tot unul natural. Am ajuns sa scap de acnee dupa ce am inceput sa fac tratament cu creme anti-acnee naturale din ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation.
Pentru curarea am folosit o spuma naturala, o lotiune tonica si o crema hidratanta. Si dupa cele 3 produse de curatare aplicam mereu un gel medicinal antiancee din tea tree foarte eficient.

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates