Social Icons

marți, 27 noiembrie 2012

5 motive pentru care este important să iei micul dejun în fiecare zi


Ai tot auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar continui să sari peste el, din diferite motive? Iată de ce ar trebui să încetezi să o faci.
Ai mai multă energie
Micul dejun oferă corpului nostru substanţele nutritive de care are nevoie pentru a funcţiona la nivel optim. Oamenii care nu iau micul dejun au mult mai puţină energie decât cei care o fac. Gândeşte-te doar că o maşină nu poate avansa fără benzină nici măcar un metru. Iar organismul tău e una dintre cele mai rafinate maşinării din univers. Dacă nu eşti absurdă şi nu i-ai cere maşinii tale să meargă fără benzină, de ce i-ai cere corpului tău să funcţioneze fără hrană, mai ales după o pauză de 9-10 ore, cât s-au scurs de la cina?
Te concentrezi mai uşor
Oamenii care nu servesc micul dejun au probleme cu concentrarea. Cei care iau micul dejun se concentrează mult mai uşor şi îşi îndeplinesc mai repede şi mai bine sarcinile la serviciu. Vrei o mărire de salariu sau să avansezi profesional? Gândeşte-te că ţi-ar fi mult mai uşor dacă te-ai hrăni corespunzator şi ai avea mai multă energie. Chiar dacă ţi se pare că sună ridicol, ce ai de pierdut?
Te simţi mai bine
După cum bine ştii, foamea poate cauza schimbări ale dispoziţiei şi iritabilitate. La fel se întâmplă şi atunci când sari peste micul dejun. Oamenii care iau micul dejun tind să fie mai puţin iritaţi decât cei care n-o fac. În plus, au o stare de spirit mai bună. Fă-ţi şi ţie şi colegilor tăi de birou un bine şi serveşte micul dejun în fiecare zi.  :)
Eşti mai suplă
În pofida unei prejudecăţi generale, săritul peste micul dejun îţi sabotează dieta, nu o ajută. Cei care nu iau micul dejun tind să mănânce mai mult la următoarea masă sau să ciugulească gustări pline de calorii pentru a scăpa de senzaţia de foame. Mai multe studii au demonstrat că oamenii acumulează mai multă grasime corporală atunci când mănâncă mai puţine mese mari decât dacă ar mânca acelaşi număr de calorii sub forma mai multor mese mici. 
Dacă încă nu te-am convins cu aceste argumente, potrivit unui articol BBC, persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare zi au cu 30% mai puţine şanse să devină obese şi cu 50% mai puţin şanse să aibă diabet sau probleme cardiace.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates