Social Icons

luni, 12 noiembrie 2012

Cum să te machiezi în funcţie de forma ochilor



Poţi avea o privire frumoasă, cu care să atragi atenţia celor din jur, fără să ai drept moştenire genetică o pereche de ochi mari, migdalaţi, sfredelitori. Nu e nevoie decât să ştii să te machiezi corect, în funcţie de forma ochiilor tăi. Poţi avea ochi incredibil de frumoşi doar cu un tub de mascara, un tuş de pleoape şi una sau ma multe nuanţe de fard.
Iată câteva trucuri de machiaj foarte uşor de pus în aplicare, în funcţie de forma ochiilor.
Dacă ai ochii îndepărtaţi, începe să aplici o nuanţă medie de fard din colţul exterior al pleoapei spre interior, până acoperi toată suprafaţa. Alege apoi o nuaunţă cu un ton sau două mai deschisă şi foloseşte-o de la coada sprâncenelor spre zona de mijloc, amestecând nuanţele. Adaugă apoi o nunaţă închisă în colţul interior, amestecând-o spre interior cu nuanţa medie deja aplicată. Nuanţa cea mai deschisă ar trebui să fie intensă în mijlocul pleoapei. Aplică mascara pieptenând genele cât mai drept.
Dacă ai ochii foarte apropiaţi, aplică un strat subţire de fard de culoare deschisă începând din colţul interior, până la mijlocul pleoapei. Nuanţa mai închisă trebuie aplicată începând din mijlocul pleoapei, spre colţul exterior. Amestecă nuanţele acolo unde se întâlnesc. Aplică mascara atât pe genele sperioare, cât şi pe cele inferioare.
Dacă ai ochii 'înfundaţi', alege nuanţe de fard deschise, ca să pară mai mari. Aplică-le pe toată pleoapa, apoi aplică nuanţa închisă doar în pliul pleoapei. Amestecă uşor nuanţele între ele, estompându-le.
Dacă ai ochii "adormiţi", cu pleoapele greu de reperat, aparent strânşi (Blake Lively sau Madonna au ochii aşa), ai nevoie de o nuanţă medie sau închisă pe care să o aplici pe zona 'ascunsă' vederii.  Aplică apoi o nuanţă deschisă sub sprâncene, mai exact spre exterior. Aplică un strat generos de mascara numai pe genele superioare.
Dacă ai ochii mici, aplică o nuanţă intermediară pe pleoapă şi una deschisă în pliul pleoapei. Alege un dermatograf într-o nuanţă deschisă atât pentru baza genelor superioare, cât şi a celor inferioare. Alege mascara neagră şi aplică din abundenţă pe genele superioare.
Dacă ai ochii mari, proeminenţi, alege o nuanţă medie sau închisă (de preferinţă o nuanţă naturală, un bej sau maro ceva mai închis decât nuanţa pielii tale) pentru pliul pleoapelor. Aplică direct mascara, atât pe genele superioare, cât şi pe cele inferioare.
Dacă porţi ochelari machiajul tău ar trebui să se potrivească foarte bine cu culoarea ramelor. Dacă ai rame strălucitoare, nu e nevoie să foloseşti fard de pleoape. Aplică doar multă mascara, de preferinţă neagră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates