Social Icons

sâmbătă, 11 mai 2013

Paparazzi şi vedete (32)


Porţia ta săptămânală de noutăţi din Showbiz.

Bernardo Bertolucci: cel mai celebru regizor italian va fi preşedintele juriului celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia
Regizorul italian Bernardo Bertolucci a fost desemnat preşedintele juriului celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc în perioada 28 august - 7 septembrie, au anunţat joi reprezentanţii Bienalei de la Veneţia. "Bernardo Bertolucci poate fi considerat cel mai celebru regizor italian în activitate", se afirma într-un comunicat al Bienalei de la Veneţia. "Bertolucci a fost întotdeauna un apropiat al celui mai vechi dintre toate festivalurile de film", cel de la Veneţia, înfiinţat în anul 1932. La rândul său, cineastul italian, regizorul unor filme celebre precum "Ultimul tango la Paris" şi "Ultimul împărat", a declarat că a acceptat cu multă bucurie să prezideze juriul celei de-a 70-a ediţii a Mostrei. "Va fi pentru a doua oară pentru mine", spune Bertolucci, care reaminteşte faptul că în 1983 juriul pe care l-a prezidat a decernat trofeul Leul de Aur cineastului francez Jean-Luc Godard pentru filmul "Prénom Carmen". "În acea epocă, ceream de la filme două lucruri: surpriza şi plăcere. Nu m-am schimbat prea mult de atunci", a declarat Bernardo Bertolucci. Bernardo Bertolucci, născut pe 16 martie 1941, în apropiere de Parma, a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numără "Ultimul împărat" (1987), recompensat cu nouă premii Oscar, şi "Micul Buddha" (1993). Cel mai cunoscut film al regizorului este însă "Ultimul tango la Paris" (1972), care prezintă o relaţie scandaloasă, bazată pe sex, între un bărbat în vârstă şi o femeie tânără. Un alt film celebru regizat de Bernardo Bertolucci, "The Dreamers/ Visătorii", a fost lansat în anul 2003. Bernardo Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru întreaga carieră la ediţia din 2007 a Festivalului de Film de la Veneţia şi a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2008. Bernardo Bertolucci a primit şi Palme d'Honneur, la Festivalul International de Film de la Cannes din 2011, şi premiul pentru întreaga carieră din partea Academiei Europene de Film, pe 1 decembrie 2012, la Valletta, în Malta.
Gwyneth Paltrow: Nu mai merg niciodată la Gala Met. Cea mai frumoasă femeie din lume a fost criticată pentru apariţia ei
Recent votată drept cea mai frumoasă femeie din lume, Gwyneth Paltrow a luat o pauză de la turneul de promovare al noului ei film, super producţia Iron Man 3 şi a fost alături de multe vedete de la Hollywood la Costume Gala de la Muzeul Metropolitan din New York. Însă, actriţa de 40 de ani susţine că nu va mai reveni la acest eveniment, pentru că o plictiseşte. Gwyneth Paltrow a declarat pentru USA Today că nu mai vrea să vină la celebrul eveniment care se organizează în fiecare an, Gala Met, pentru că se plictiseşte teribil. "Nu cred că mai vin, este foarte plicitsitor, mult prea aglomerat şi deloc distractiv" a spus actriţa. Mai mult, vedeta a fost criticată pentru apariţia ei de la gală, după ce a purtat o rochie roz aprins, a casei de modă Valentino. Tema galei era punk, dar actriţa a ales să ignore tema şi să vină într-o rochie pe care ea numit-o clasică. "Cred că este cel mai punk mod de a veni la o petrecere punk: purtând ceva clasic". Gwyneth Paltrow a fost votată cea mai frumoasă femeie din lume de către revista People, dar în acelaşi timp a fost aleasă de fani drept cea mai detestată vedetă din lume. Actriţa a fost criticată pentru cum a fost surprinsă pe stradă, nemachiată şi nearanjată. Dar controversele nu s-au oprit aici. Apariţia lui Gwyneth Paltrow la premiera filmului "Iron Man 3/ Omul de fier 3" a fost departe de a fi privită ca una demnă de titlul de cea mai frumoasă femeie din lume, acordat recent de editorii revistei People. Actriţa în vârstă de 40 de ani a purtat o rochie complet transparentă în lateral, de la coapse în jos. Într-un interviu cu realizatoarea Ellen DeGeneres, Paltrow a recunoscut că ţinuta ei a fost un dezastru şi că s-a simţit umilită, adăugând şi că a avut nevoie de "retuşuri" înainte de a îmbrăca rochia transparentă. "Eram la un show şi m-am schimbat acolo şi mi-am dat seama că nu pot purta lenjerie. Să spunem doar că toată echipa s-a chinuit să gasească un aparat de ras", a povestit actriţa în interviu. "Am ajuns de la cea mai frumoasă femeie la cea mai umilită într-o singură zi." 
Gilles Jacob se va retrage din funcţia de preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes în 2015
Gilles Jacob, preşedintele Festivalului de Film de la Cannes, în vârstă de 83 de ani, a anunţat miercuri, cu doar câteva zile înainte de debutul celei de-a 66-a ediţii a evenimentului, că se va retrage din această funcţie în anul 2015, după un ultim mandat care a fost reînnoit în 2011. Gilles Jacob, preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes încă din 2001, a anunţat într-un interviu acordat publicaţiei Nice Matin, care va apărea în numărul de sâmbătă, că va renunţa la această funcţie în 2015, la sfârşitul mandatului său actual.  Preşedinţia sa trebuia să se încheie iniţial în vara anului 2012, însă mandatul său a fost reînnoit pentru încă trei ani, în 2011. Critic literar, eseist şi regizor de film, Gilles Jacob reprezintă un veritabil simbol al festivalului de pe Croazeta. Înainte de a ocupa funcţia de preşedinte, Gilles Jacob a ocupat postul de delegat general al festivalului începând din 1977. "I-am promis de mai multe ori soţiei mele că mă voi pensiona. De această dată, chiar o voi face", a declarat Jacob. Gilles Jacob a militat pentru o mai mare vizibilitate a festivalului de pe Croazeta. El a stârnit polemici construind un nou Palat al Festivalului - denumit, ironic, "buncărul" -, a întărit prezenţa mass-media la Cannes şi a negociat difuzarea ceremoniilor oficiale pe postul de televiziune Canal +, în 1986. A luptat totodată pentru promovarea tinerei generaţii de cineaşti: a înfiinţat premiul Caméra d'Or în 1978 - care recompensează un film de debut - şi secţiunea Cinéfondation, care promovează filmele studenţeşti. Tot lui i se datorează înfiinţarea atelierului Leçons de Cinéma în 1991 şi mai ales apariţia secţiunii Un Certain Regard, care prezintă filme regizate de cineaşti independenţi, devenite o prezenţă marcantă la Cannes. Toate aceste schimbări au fost implementate atunci când Gilles Jacob ocupa funcţia de delegat general al festivalului.  Functia de preşedinte al festivalului a devenit mai mult onorifică decât executivă. Numeroasele prerogative ale sale au fost transferate treptat lui Thierry Frémaux, actualul delegat general de la Cannes, iar acestea sunt foarte importante: selecţia filmelor, întocmirea bugetului, selectarea resurselor umane, strategia de dezvoltare a festivalului. Consiliul de administraţie al Festivalului de la Cannes l-a reales pe Gilles Jacob în funcţia de preşedinte în 2011. Întrucât mandatul său actual a început în 2012 şi va dura până în 2014, Gilles Jacob a câştigat astfel un an suplimentar în fruntea evenimentului de pe Croazeta. În vârstă de 83 de ani, Gilles Jacob a dedicat Festivalului de la Cannes peste 40 de ani din viaţa sa.
Jeanne Cooper, una dintre vedetele serialului "Tânăr şi neliniştit", a murit
Actriţa americană Jeanne Cooper, una dintre vedetele serialului de televiziune "Tânăr şi neliniştit/ Young And The Restless", a murit miercuri, la vârsta de 84 de ani. "Mama a murit în dimineaţa asta (miercuri), cu puţin timp în urmă, liniştită, în somn, având-o alături pe sora mea", a anunţat fiul actriţei, actorul Corbin Bernsen, pe contul său de pe Facebook. În urmă cu câteva săptămâni, Jeanne Cooper a fost spitalizată în stare critică, însă natura bolii de care suferea nu a fost dezvăluită. "Tânăr şi neliniştit", serialul care a răsturnat toate recordurile de audienţă peste Ocean şi preferatul românilor în timpul după-amiezelor petrecute în faţa televizorului, a ajuns în luna martie la venerabila vârstă de 40 de ani şi la peste 10.000 de episoade difuzate în Statele Unite. Veterana Jeanne Cooper, cunoscută telespectatorilor care urmăresc serialul drept Katherine Chancellor, era singura actriţă care a rezistat în echipa "Tânăr şi neliniştit" încă din 1973, de la începutul acestuia.  La momentul spitalizării sale, în urmă cu câteva săptămâni, personajul său încă apărea în serial, deşi scenariştii l-au "supus" unei operaţii pe creier. Cu o viaţă întreagă petrecută în mare parte pe platourile de filmare, Jeanne Cooper şi-a publicat, în 2012, memoriile, intitulate sugestiv "Not Young, Still Restless: A Memoir". Cooper s-a născut în localitatea Taft din California, în 1928, şi şi-a început cariera ca actriţă în 1953, cu rolul din filmul TV "The Redhead from Wyoming". A apărut apoi în mai multe seriale de televiziune, în anii 1950 şi 1960, inclusiv în "The Twilight Zone" şi "Perry Mason", înainte de a se îmbarca în aventura "Tânăr şi neliniştit". Jeanne Cooper a fost nominalizată de mai multe ori la premiile Daytime Emmy şi Primetime Emmy. Ea a fost recompensată cu două trofee Daytime Emmy, dintre care unul pentru întreaga carieră. În 1993, actriţa a primit o stea pe Walk of Fame. Fiul ei Corbin Bernsen joacă în prezent în serialul de televiziune "Psych", difuzat de USA Network.
 Robert Downey Jr îşi renegociază contractul cu Marvel: renunţă actorul la Iron Man, personajul cu care s-a reinventat şi a devenit cel mai mare star de la Hollywood?
Viitorul Marvel stă în mâinile lui Robert Downey Jr. Actorul îşi renegociază contractul în aceste zile iar suspansul nu este doar pentru fani, ci şi pentru studiourile Marvel, scrie Hollywood Reporter. Actorul de 48 de ani şi-a încheiat actualul contract, după ce s-a lansat Iron Man 3, ultimul din contract. Pe 6 mai, la o cină organizată de Susan Downey, soţia starului, au venit peste 20 de reprezentanţi ai studioului Marvel pentru a renegocia un viitor contract cu Robert Downey Jr. La întâlnire au participat Kevin Feige, preşedintele Marvel, Alan Horn, preşedinte Disney şi Shane Black, regizorul celui mai recent film cu Omul de Oţel. În 10 zile, Iron Man 3 a reuşit performanţa de a atinge încasări globale de aproape 700 de milioane de $. În primul weekend, americanii s-au înghesuit în cinematografe şi Iron Man 3 a debutat cu încasări de 175 de milioane de $ pe continentul american. Însă, viitorul este incert pentru Marvel, iar dacă Robert Downey Jr nu ajunge la o înţelegere cu ei, asta ar însemna o pierdere uriaşă pentru Marvel. Cei de la Hollywood Reporter notează că Robert Downey Jr ar negocia în aceste zile pentru apariţii în The Avengers 2 şi The Avengers 3. Strategia celor de la Marvel include două faze, aşa cum le-au numit ei: în Prima Fază urmează să fie lansat The Avengers 2, adică în 2015, urmând ca al treilea film să marcheze Faza a Doua, în 2017. Însa, Iron Man 4 nu se află pe masa de discuţie între starul de 48 de ani şi producători şi este neclar acum dacă Downey Jr se va întoarce sau nu pentru un alt sequel. Dar, cu siguranţă, noul contract nu va fi deloc ieftin şi salariul lui Rober Downey Jr va fi uriaş, ţinând cont că pentru The Avengers a primit onorarii în valoare de 50 de milioane de dolari (inclusiv procent din încasări). După ce Iron Man a devenit un blockbuster uriaş în 2008, actorul a renegociat contractul astfel încât să obţină venituri în plus din orice apariţie sau film cu Iron Man. Actorul a recunoscut suma în interviul pentru GQ: "Nu e aşa că e o nebunie? Cred că sunt tare nervoşi. Eu sunt, ceea ce se numeşte, o cheltuială strategică". Probabil că această cheltuială se va aplica şi în cazul lui Iron Man 3, care are toate şansele să devină primul film din 2013 care atinge încasări de 1 miliard de dolari la nivel global. Chiar dacă Marvel are şi alţi aşi în mânecă, filmele cu Thor sau Captain America nu reuşesc să atragă la fel de mulţi fani ca Iron Man, care este vedeta celor de la Marvel, iar Robert Downey Jr a devenit un brand. Analiştii preconizează faptul că cei de la Disney, care au cumpărat Marvel cu 4.3 miliarde de dolari îşi vor obţine înapoi aceşti bani în mai puţin de 15 ani, adică mult peste aşteptările lor. Chiar şi cei de la Paramount, care sunt distribuitori vor obţine mai mult de 100 de milioane de dolari ţinând cont ascensiunea filmelor Marvel. Doug Creutz, analist la Cowen and Co susţine că dacă Robert Downey Jr renunţă la afacerea cu Marvel, studioul ar putea pierde un procent de 9%  din câştigurile din viitorul apropiat. "Ar fi cu siguranţă un lucru negativ pentru întrega franciză. El este Tony Stark. Ceilalţi din universul Marvel - Thor, Captain America  nu au nici măcar pe aproape acelaşi succes şi potenţial de box-office cum are Iron Man" a spus Creutz. Însă, moare franciza Iron Man fără Robert Downey Jr? Actorii ştiu că pot fi uşor înlocuiţi, iar serii ca Batman sau James Bond au arătat că se pot duce în spate francize chiar şi decenii, schimbând actorul principal. Sigur, e greu de imaginat că altcineva poate să intre în pielea lui Tony Stark, dar nu e imposibil. Marvel s-a mai confruntat cu această situaţie în cazul super eroului Hulk, care a fost jucat până acum de 3 actori: Eric Bana, Edward Norton şi Mark Ruffalo. Cei de la Marvel însă par pregătiţi pentru orice şi lucrează la faza 3, care va introduce noi filme şi noi super eroi: Guardians of The Galaxy, Ant-Man sunt două dintre aceste proiecte. Şi totuşi, fără Iron Man 4, cei de la Marvel şi Disney vor risca enorm. Şi Robert Downey Jr, care s-a reinventat cu ajutorul acestui personaj, are o luptă de dus cu el însuşi: să fii super erou la 50 de ani. Momentan, nici el nu ştie ca va face. "Nu ştiu ce se va întâmpla. Am avut un contract lung cu ei iar acum vom renegocia."  
Kristen Stewart: actriţa de 22 de ani a pierdut rolul pentru care s-a luptat cu Jennifer Lawrence
Kristen Stewart nu va juca în filmul Lie Down în Darkness, o adaptare a romanului scris de William Styron, anunţă Digital Spy. Actriţa de 22 de ani urma să o joace Peyton Loftis, personajul principal, o tânără cu tendinţe suicidale. Jennifer Lawrence a fost şi ea luată în vizor pentru acest rol, după ce a declarat că este obsedată de el. Vara trecută, Kristen Stewart era în cărţi pentru a juca rolul principal în Lie Down în Darkness, însă recent, regizorul Scott Cooper a făcut lumină şi a declarat că vedeta din Twilight nu face parte din proiect. "Nu este adevărat, Kristen Stewart nu joacă în acest film" a spus el. Deşi a declarat că îşi doreşte mai mult ca orice pe lume acest rol, se pare că Stewart n-a fost destul de convingătoare. Stewart nu este singura care voia să pună mâna pe acest rol. Şi aşa zisa rivală a ei, Jennifer Lawrence, câştigătoarea Oscarului pentru cea mai bună actriţă în 2013, a declarat că şi ea ar fi interesată. Într-un interviu acordat revistei W, Lawrence a spus: "Sunt obsedată de acest rol. Am un sentiment de protectivitate asupra tuturor personajelor pe care le joc". Se pare că acriţa din Silver Lingins Playbook nu ar fi obţinut rolul din cauza programului încărcat şi suprapus cu filmările de la Catching Fire, al doilea film din seria The Hunger Games, şi filmările la X-Men: Days of Future Past. Scott Cooper, cunoscut pentru Crazy Heart, se va ocupa de regia filmului. Personajul principal este Peyton Loftis, o tânără tulburată şi traumutizată de părinţii ei. În timp ce mama ei o urăşte şi îi oferă afecţiune doar surorii ei, tatăl său este abuziv şi alcoolic. Tânăra devine dezechibrată psihic şi începe să se gândească la sinucidere. Regizorul a spus că scenariul este gata încă de când se ocupa de drama Crazy Heart (2010), însă acum rămâne doar problema alegerii distribuţiei. "Când trebuie să alegi o familie, este extem de important să se potrivească între ei, trebuie să fii atent, e o chestiune delicată. "
Keira Knightley: actriţa de 28 de ani  s-a căsătorit în Franţa
Actriţa Keira Knightley şi logodnicul acesteia, James Righton, s-au căsătorit, sâmbătă seara, la proprietatea de cinci milioane de dolari a familiei acesteia, în Mazan, o localitate de lângă Mont Ventoux (Provence), în compania unui număr restrâns de invitaţi. Cuplul, care s-a logodit în mai 2012, după ce s-au cunoscut la un eveniment organizat de Alexa Chung - s-a căsătorit civil sâmbătă după-amiază, la primăria din Mazan, la 67 kilometri de Marsilia, după care, la bordul unei maşini argintii Renault Clio, s-a întors la reşedinţa de lux a actriţei pentru a porni petrecerea de nuntă. "A fost o ceremonie deosebit de emoţionantă. Keira a părut foarte impresionată de tot şi a vărsat lacrimi de fericire", a spus o sursă pentru MailOnline. Keira Knightley, în vârstă de 28 de ani, celebră, printre altele, pentru rolul din "Anna Karenina", a purtat o rochie special creată pentru ea de designerul Karl Lagerfeld, a încălţat o pereche de balerini roz, iar vestimentaţia a completat-o cu o jachetă Chanel şi o ghirlandă fină, pe care a purtat-o pe cap. Printre cei puţini invitaţi prezenţi la ceremonie s-au aflat mama actriţei, Sharman MacDonald, tatăl acesteiea, Will Knightley, şi fratele ei, Caleb, precum şi tatăl lui James, Nicholas, şi fratele acestuia, Bill. La petrecere au luat parte aproximativ 50 de persoane, toţi prieteni apropiaţi ai familiilor celor doi miri. Potrivit presei franceze, aproximativ 20 de corturi au fost întinse pe pajistea proprietăţii din Mazan, iar oaspeţii au consumat 120 de sticle de vin Chateau Minuty, de provenienţă locală. James Righton, solistul trupei rock The Klaxons, a cerut-o în căsătorie pe actriţa britanică Keira Knightley în mai 2012, după o relaţie de 15 luni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates