Social Icons

joi, 23 mai 2013

Twilight Saga


     Filmul, inspirat din romanele lui Stephenie Meyer, a stârnit o adevărată isterie la nivel mondial şi a avut încasări de 69.6 milioane de dolari doar în primul weekend de la lansare, transformându-i pe actorii din rolurile principale în staruri admirate de o lume întreagă.  Nimic nu părea să anunţe celebritatea pe care Robert Pattinson avea să o guste din plin odată cu ecranizarea romanelor lui Stephenie Meyer. Concediat, fără loc de muncă şi plin de datorii, Pattinson a luat avionul din Londra spre Los Angeles pe propria cheltuială să participe la castingul pentru rolul principal masculin din Amurg doar pentru că fusese impresionat de rolul pe care Kristen Stewart, cea care fusese deja distribuită în rolul principal feminin, îl facuse în filmul În sălbăticie (Into the Wild).
     Din miile de tineri care au participat la casting, patru au ajuns în finală, iar Robert Pattinson a tras lozul câştigător tocmai pentru că între el şi Kristen s-a legat o relaţie specială încă de la prima vedere. Aşa cum a mărturisit regizorul filmului, Catherine Hardwicke, Kristen: "S-a simţit legată de el încă din primul moment şi mi-a zis el trebuie să fie Edward. A fost acea chimie, sau dragoste la prima vedere, sau cum vreţi să-i ziceţi." După probele pe care cei doi le-au dat chiar într-unul din paturile din casa regizorului, Robert a primit rolul, dar Hardwicke l-a obligat să facă o promisiune, simţind, probabil, că la mijloc este vorba despre ceva mai mult decât compatibilitate pe ecran. Aşa cum aceasta a mărturisit, i-a atras atenţia lui Pattinson asupra faptului că eroina era minoră. "Cred că eşti conştient că are doar 17 ani. Este minoră. Trebuie să te concentrezi, prietene, altfel vei fi arestat. L-am pus să jure pe un teanc de Biblii".
     Cunoscând detaliile puţin neobişnuite ale castingului, Nikki Reed, actriţa care interpretează rolul Rosalie Hale în Amurg, a recunoscut că "Acel pat l-a făcut pe Pattinson ceea ce este acum". Lucrurile s-au legat cum nu se poate mai bine pentru Pattinson, deoarece regizorul a avut mari probleme în a găsi un actor care să pară atât de nepământean pentru a-l interpreta pe vampirul Edward Cullen, în ciuda faptului că peste 5000 de tineri au dat probe pentru acest rol.
     Deşi Stephenie Meyer a avut ceva reţineri atunci când l-a cunoscut, după ce l-a văzut pe platourile de filmare n-a mai avut nici un dubiu că el este alegerea perfectă. "Atunci când mi-au zis că Rob este probabil cel ales, m-am uitat la el şi mi-am zis mda... ar putea să fie o versiune a lui Edward. Are cu siguranţă acel aer de vampir. Dar apoi, când l-am văzut la filmări cum se transforma în Edward, şi chiar arăta ca Edward din mintea mea, am trăit o experienţă cu adevărat ciudată", a mărturisit autoarea romanelor Twilight. Pattinson nu s-a bazat însă doar pe aspectul fizic, pe machiaj sau pe efecte speciale pentru a intra cât mai bine în pielea lui Edward Cullen. De îndată ce a primit rolul, Robert s-a mutat în Oregon şi a început să se pregătească, atât fizic, cât şi psihic. A lucrat câte cinci ore pe zi cu un antrenor care l-a învăţat să lupte, să joace baseball şi să-şi facă propriile cascadorii. A învăţat, de asemenea, să conducă şi chiar şi-a luat permisul de conducere. În tot acest timp însă nu a vorbit cu nimeni, tocmai pentru a încerca să se simtă la fel de izolat cum se simţea şi Edward.
Inclusiv talentul său muzical a fost exploatat în film, iar Robert este cel care cântă cu adevărat la pian în timpul scenei în care Robert interpretează Bella’s Lullaby. Încă de la vârsta de trei ani Robert a început să ia lecţii de pian, iar de la cinci ani acestea au fost "acompaniate" de cele de chitară. Scenariul a fost definitivat în şase săptămâni, iar filmul a fost turnat în 48 de zile. În timpul filmărilor, Kristen a împlinit 18 ani şi, drept cadou, a primit un tort şi... o noapte întreagă de filmări. Deşi în realitate are ochii verzi, pentru acest rol ea a purtat lentile de contact căprui, tot pentru a aminti cât mai mult de Bella din romanele lui Meyer.
     Twilight: Viaţa unei adolescente pe nume Bella ia o turnură diferită din momentul în care se mută în orăşelul Forks-Washington, pentru a locui cu tatăl ei. Iniţial, totul i se părea deprimant, pentru că trebuia să se acomodeze cu noua locuinţă şi cu noii colegi, însă la scurt timp îl întâlneşte pe misteriosul şi seducătorul Edward Cullen. Acesta se îndrăgosteşte de ea, însă are un mare secret de ascuns, care le pune în pericol relaţia - el şi familia lui sunt vampiri care au renuţat la vânatul oamenilor. Bella află secretul lui, dar nu realizează că îşi riscă viaţa continuând această relaţie. Totul se complică atunci când duşmanii vampiri ai familiei Cullen apar şi vor să o vâneze pe Bella. Va putea oare Edward să o protejeze şi să se abţină el însuşi de pofta pe care i-o provoacă mirosul ei?
     New Moon: Bella Swan duce o viaţă fericită alături de Edward. Însă necazurile încep de ziua ei când, fiind acasă la familia Cullen, se taie la deget în hârtia unui cadou primit, sângele „stârnind pofta" celor din familie. Din acel moment, lucrurile iau o întorsătură total neaşteptată - după câteva zile de la incident, Edward o părăseşte pe Bella, plecând de tot din Forks, împreună cu familia sa. Exact în această parte, povestea devine oarecum clasică: tânăra rămâne singură şi suferindă. Lunile trec, iar tatăl său disperă, încercând mereu să o readucă cu picioarele pe pământ. După ameninţări că o va trimite acasă la mama ei, Bella, încet, încet îşi revine şi îşi propune multe lucruri. Însă unul, neprevăzut, va fi în persoana lui Jacob Black, vechiul ei prieten, cu ajutorul căruia îşi va reveni din stările de depresie. Alături de Jacob, Bella descoperă că unele părţi ale vieţii pot fi interesante. Nu după mult timp, pe Bella o loveşte distracţia şi aventurile periculoase: motociclete, aruncări în apă de pe stânci, căutări de urşi şi... de noi iubiri?! După aventuri trăite la maxim, necazurile o năpădesc iarăşi pe Bella: fata îşi explică comportamentul ciudat al lui Jacob - băiatul a fost transformat într-un vârcolac.  Însă necazurile nu se termină doar aici: Alice apare la casa familiei Swan şi îi mărturiseşte Bellei că din cauza unor informaţii greşite, a lui Rosalie şi a unor discuţii telefonice cu Jacob, Edward şi-a propus să ajungă la clanul Volturi, un grup sofisticat de vampiri antici, ca să le ceară să fie omorât. Din acest punct, totul devine o cursă contra cronometru, iar Bella se va vedea nevoită să plece de urgenţă în Italia, în speranţa de a-l salva pe Edward de la o moarte în van. Sfârşitul ne lasă "însetaţi" după continuare, căci decizia Bellei de a renunţa la viaţa de om, dorind să trăiască veşnic, ca vampirii, este momentul în care povestea eroinei urmează să ajungă într-un punct culminant plin de decizii neaşteptat de delicate.
     Eclipse: În timp ce luptă pentru a supravieţui, Bella este nevoită să aleagă între cei doi. Conflictul care mocneşte de mii de ani între vampiri şi vârcolaci se poate transforma acum într-un adevărat război, declanşat de decizia unei simple muritoare. Dar Bella mai are o alegere de făcut, una care va schimba vieţile tuturor. În Saga Amurg: Eclipsă, cel de-al treilea film al seriei Amurg / Twilight, răul care a pândit din umbră până acum îşi arată colţii. Oraşul Seattle este devastat de o serie de crime sângeroase şi dispariţii misterioase. Creând o armată dintr-o rasă nouă de vampiri însetaţi de sânge, malefica Victoria s-a întors pentru a se răzbuna. Iar Bella, ţinta principală, este acum în pericol de moarte. Uniţi de acest secret înfricoşător, Edward şi Jacob trebuie să încerce să uite rivalitatea dintre ei şi să se alieze pentru a o apăra.
     Breaking Dawn Part I: Bella şi Edward se văd nevoiţi să lupte cu o serie de consecinţe provocate de căsătoria lor, luna de miere şi periculoasa naştere a primului lor copil… care aduce o situaţie şocantă şi neprevăzută pentru Jacob Black. n urmatorul capitol extrem de asteptat al Block Buster-ului The Twilight Saga Breaking Dawn Part 1, fericirea proaspat-casatoritilor Bella Swan (Kristen Stewart) si Edward Cullen (Robert Pattinson) e de scurta durata atunci cand o serie de tradari si de nenorociri ameninta sa le distruga lumea. Dupa nuntă, Bella şi Edward călătoresc la Rio de Janeiro în luna de miere, unde, în sfârşit, se lasă pradă pasiunilor lor. Bella descoperă în curând că este însărcinată, iar în timpul naşterii care îi este aproape fatală, Edward îi îndeplineşte dorinţa de a devenii nemuritoare.
     Breaking Dawn Part II: După naşterea fiicei sale Renesmee, Bella începe să profite de noua ei viaţă de vampir şi de puterile dobândite. Bucuria ei este însă una de scurtă durată, din cauza apariţiei unui alt vampir, Irina, care crede că Renesmee este un "copil nemuritor" şi îi dezlănţuie din nou pe Volturi împotriva clanului Cullen. Pentru că autoritatea vampirilor îi condamnă imediat la moarte pe copiii transformaţi în vampiri, din cauza faptului că sunt incontrolabili, viaţa lui Renesmee este pusă în mare pericol. Prinşi într-o luptă cumplită pentru supravieţuire, Edward şi Bella încearcă să se alieze cu toate clanurile de vampiri din jurul lumii, pentru a le aduce ca martori în faţa Volturilor, în apărarea fiicei lor. Va fi oare suficient pentru clanul Cullen să demonstreze că Renesmee nu este un "copil nemuritor" pentru a-i salva viaţa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates