Social Icons

vineri, 10 octombrie 2014

”Non-Stop” (Non-Stop)

       Descriere: În timpul unui zbor transatlantic New York - Londra, ofiţerul de zbor Bill Marks primeşte mai multe mesaje criptate prin care este instruit să convingă linia aeriană să transfere 150 de milioane de dolari într-un cont secret. În caz contrar, un pasager din avion va fi omorât la fiecare 20 de minute. Cu un spaţiu de desfăşurare limitat, un inamic necunoscut şi multe dovezi care îl incriminează, Marks trebuie să salveze atât pasagerii din avion, cât şi propria reputaţie.
        Regia: Jaume Collet-Serra
        Distribuţie: Liam Neeson, Julianne Moore, Michelle Dockery
        Durata: 106 minute
        Genul: Acţiune, Thriller
        Galerie aici.
        Trailer:

joi, 9 octombrie 2014

Noile bijuterii hit ale toamnei

           Cercei punk, charmuri norocoase, brăţări suprarealiste... iată care sunt cele mai frumoase bijuterii ale toamnei ochite de noi pe catwalk şi în magazine.
                      Cercei... cu alură punk purtaţi într-o singură ureche
           Prezentările Céline şi Isabel Marant au făcut furori printre fashioniste nu numai la capitolul ţinute, cât şi la cel al accesoriilor: am suspinat la unison după cerceii lungi purtaţi într-o singură ureche şi scoşi în evidenţă de coafurile sleek, minimaliste.
                      Charmuri norocoase cu o mulţime de simboluri
           Recunoaştem, avem câteva brăţări pe care pur şi simplu le-am „umplut“ de talismane simbolice. Şi nu plănuim să ne oprim aici! Am ochit deja cele mai frumoase talismane finisate manual şi realizate din aur, argint şi pietre semipreţioase, fiecare având o semnificaţie specială în noua colecţie Essence de la Pandora.

Cum să alegi cea mai bună nuanţă de maro pentru rujul tău

         Aici este cu siguranţă o ierarhie, mai ales când vine vorba despre ru, şi este destul de sigur să spui că roşul domneşte. În timp ce înţelegem şi apreciem culorile clasice care ne modelează rutina de înfrumuseţare, simt că este datoria mea să aduc la lumină şi alte nuanţe caste de culori. Maro, de exemplu. În opinia mea, rujul maro primeşte un ambalaj urât. Este atât de des aruncat la categoria „nefolosit” pentru că nu putem înţelege modul în care aceasta se încadrează în vieţile noastre (şi mai ales pe feţele noastre). Acum că această culoare (în mai multe nuanţe şi texturi) câştigă un impuls pe podiumuri şi în reviste, o să-ţi arăt cât de bine arată.
Nuanţa pielii este deschisă

         Pericolul care apare atunci când alegi un ruj maro este că dacă optezi pentru o nuanţă prea deschisă sau prea aproape de nuanţa pielii tale este acele de a părea prea uniformă. Alege un ruj maro cu tente roşiatice sau portocalii. Tenta roşiatică va arăta perfect cu tenul tău de fildeş!
Nuanţa pielii Medium

         Dacă frumuseţea tenului tău cu nuanţe mai calde sau măslinii, atunci ai mai multe opţiuni când vine vorba de maro. În cazul în care pielea ta este în partea mai caldă trebuie să stai departe de rujurile maro cu tente roşiaticesau verzi, deoarece aceastea pot oferii feţei tale un aspect mai rumen. Încearcă ceva mai rece cu tonuri de gri. Dacă ai un ten mai măsliniu poţi îmbrăţişa tonuri întunecate de maro. De fapt, tonurile de galben îi vor face tenul versatil. Încearcă o nuanţă de ciocolată vampy şi vezi dacă nu o să întorci câteva capete data viitoare când ieşi în oraş.
Nuanţa pielii închisă la culoare

         Când vine vorba de această culoare a tenului, o nuanţă de maro pământesc este cheia datorită contrastului creat. Tu pentru ce nuanţă de ruj o să optezi în acest sezon?

miercuri, 8 octombrie 2014

Prietenia: Dăruieşte ca să primeşti

            Prietenia este un sentiment foarte complex, care permite exprimarea unei multitudini de emoţii; uneori, poate fi confundată cu o relaţie de iubire. Este de domeniul afectiv. Şi cine zice afectiv, zice sensibilitate, zice consideraţie, iar cine spune consideraţie...spune bune maniere. Prietenia vă oferă drepturi; dar şi îndatoriri.
            Prietenia seamănă oarecum cu un mare bulevard cu două sensuri, iar vehiculele care circulă pe acesta pot fi comparate cu schimburile care au loc între prieteni. Trebuie respectate, desigur, legile circulaţiei. Relaţiile trebuie să fie normale şi dezinteresate.

„Aerul pe care îl respiri” de Care Santos


















Anul apariţiei: 2014
Autor: Care Santos
Editura: Humanitas


        Când Virginia moşteneşte afacerea de familie, librăria Palinuro, printre vrafurile de manuscrise descoperă o serie de scrisori care îi dezvăluie istoria Carlotei Guillot şi povestea căutării disperate a unei cărţi. Aceasta a făcut parte din celebra bibliotecă particulară a unui sibarit din Barcelona napoleoniană şi e una interzisă. O călătorie halucinantă a cărţii prin Barcelona secolului al XIX-lea este prilejul pentru reconsti¬tuirea unui amplu tablou al epocii, cu transformările spectaculoase prin care trece oraşul: dărâmarea zidurilor acestuia, urbanizarea şi apariţia celebrului bulevard Rambla.


         O puteţi comanda de pe Libris.

marți, 7 octombrie 2014

Dosar de Modă: Riccardo Tisci II

         Tisci a recunoscut că a găsit perspectiva de design inițial descurajatoare. „La început, ca să fiu sincer am fost super-speriat”, a delarat pentru Dazed Digital în Ianuarie 2011. „M-am întors și am făcut un pas înapoi și am spus: ‹‹Sunt aici să învăț››, și simt la fel și astăzi. Trebuie doar să învăț de la acești oameni pentru că ei fac couture de 30 sau 40 de ani, așa că învăț în fiecare sezon”.
         De la numirea sa, designerul a ajutat la creșterea vânzărilor în mod considerabil. „Când am venit am avut cinci clienți. Acum avem 29”, a spus el pentru New York Times în 2007.
         Tisci a provocat agitație în media, în mai 2010, când a adus primul model transgender pe podium – acum bine cunoscut, Lea T.Lea a lucrat pentru Tisci înainte ca asistent înainte ca acesta să o roage să participe la prezentare. „Ea este foarte feminină: spuer-fragilă, foarte aristrocratic. Ea este parte din familie”, a declarat pentru WWD.
         În august 2011, el a realizat un album pentru Jay-Z și Kanye West.
         În februarie 2012, Tisci a colaborat cu Madonna realizându-i costumul pentru Super Bowl. Inspirat de arhiva Givenchy, Tisci a creat ținutele pentru reprezentația de 12 minute a Madonnei – acestea au inclus cape de aur brodate manual, o rochie mini neagră purtată cu o curea de împânzit în mână.

More is more (21)


luni, 6 octombrie 2014

Modalităţi prin care îţi maltratezi părul, fără ca să ştii

           Rutina ta zilnică de îngrijire a părului poate număra unele obiceiuri ce afectează aspectul podoabei capilare, fără ca tu să realizezi ce consecinţe pot avea acţiunile tale.
           Pentru a te îndemna să îi acorzi atenţia cuvenită părului, îţi facem cunoscute câteva mici trucuri ce te vor ajuta să îţi menţii podoaba capilară sănătoasă.
           1. Dacă te-ai obişnuit să te speli pe cap în fiecare zi, află că acesta este un obicei ce dăunează părului tău. Podoaba ta capilară va deveni extrem de uscată, deoarece şamponarea elimină uleiurile naturale ale acesteia, lipsind-o în special de sebum, care este foarte benefic.Optează, în schimb, să îţi speli părul o dată la fiecare două zile.
           2. Una dintre cele mai grave greşeli pe care le poţi comite atunci când vine vorba de îngrijirea părului este să nu foloseşti protecţie termală atunci când îl coafezi. De fiecare dată când utilizezi foehnul, placa de îndreptat sau ondulatorul, nu uita să îţi dai pe păr cu un spray ce îţi oferă protecţie împotriva temperaturilor ridicate.
           3. Încearcă să ai mai multă atenţie atunci când îţi cumperi balsamul de păr. Uneori, atunci când sunt utilizate în exces, acestea îţi pot afecta părul. Un balsam ce conţine proteine şi este destinat întăririi podoabei capilare, îţi va face textura părului să fie aspră, dacă îl vei utiliza de mai multe ori pe săptămână.
           4. Ai putea avea impresia că doar pielea ta are nevoie de protective împotriva razelor soarelui, însă adevărul este ca şi părul tău are mare nevoie de acelaşi tratament. Soarele şi apă sărată afecteaza în mod negativ firul de păr, uscându-l în exces.
           5. Printre ingredientele din produsele de îngrijire a părului se pot strecura unele ce au un impact mai puţin pozitiv asupra podoabei capilare. Un astfel de component îl reprezintă sulfaţii, care sunt, de fapt, detergenţi.
           6. Uscătorul de păr îţi poate fi atât prieten, cât şi inamic. Este adevărat că ne ajuta să economisim timp, însă utilizarea în exces a acestuia îţi va degrada părul în timp, deoarece va reduce din hidratarea naturală a acestuia. Pentru a diminua efectele negative ale uscătorului de păr, nu te grăbi să îţi usuci părul imediat după baie, cât încă este foarte ud.
           Îţi recomandăm să aştepţi până când părul tău este umed pentru a-l coafa. Un lucru foarte important de reţinut este faptul că uscătorul de păr nu ar trebui să atingă podoaba capilară sub nici o formă, pentru că acest lucru va cauza consecinţe neplăcute.
           7. Dacă ai decis că îţi doreşti o schimbare şi ai vrea să îţi faci şuviţe blonde, trebuie neapărat să afli că există o metodă de a le obţine, fără a-ţi maltrata părul. Modalităţile obişnuite de a-ţi deschide culoarea părului presupun utilizarea căldurii, fapt ce va face cuticulele firului de păr să se deschidă, astfel podoaba ta capilară va deveni uscată şi va avea un aspect fragil. În prezent, există metode ce permit decolararea părului la temperatura camerei, ce este mai potrivită pentru sănătatea firelor capilare.

duminică, 5 octombrie 2014

Cum poți purta carourile în acest sezon

             În aceste zile de toamnă avem carouri imprimate pe creier. Suntem mereu în căutarea cămășii cu carouri perfecte, la urma urmei nimic nu bate o cămașă confortabilă în această perioadă. La Săptămâna Modei de la New York stilul de pe stradă ne-a inspirat cu fuste în carouri, jachete cu carouri și veste pentru această toamnă. Mai jos ți-am pregătit câteva idei cum ai putea să porți carourile.

vineri, 3 octombrie 2014

” Life of Crime” (Schimb de dame)

       Descriere: Cu douăzeci de ani înainte de JACKIE BROWN, Ordell Robbie şi Louis Gara ajung să se cunoască la puşcărie, unde sunt amândoi închişi pentru furt de maşini. Când Louis e eliberat, lui Ordell îi vine ideea să şantajeze un dezvoltator imobiliar corupt din Detroit, Frank Dawson, care deţine milioane de dolari ascunşi prin conturi off-shore.
        În poveste ajunge să fie implicată Mickey Dawson, soţia frumoasă a lui Frank, care suferea de plictiseală în căsnicia ei nefericită şi care trecea printr-o criză de identitate. Louis şi Ordell îşi închipuie că, dacă o răpesc pe Mickey şi cer un milion de dolari răscumpărare, Frank Dawson n-o să aibă curajul să meargă la poliţie să-i denunţe, pentru că ei, răpitorii, ar putea să-i dea în vileag afacerile ilegale. Un plan perfect, deci ce ar putea să meargă prost?
        Mickey e răpită şi dusă la casa lui Richard Edgar Monk, un simpatizant nazist idiot şi grotesc, înnebunit după arme. Singura problemă deocamdată ar fi că există un martor la momentul răpirii, un vecin pe care îl cheamă Marshall Taylor, care tocmai încerca să aibă o aventură cu Mickey. Acesta are acum dilema morală de a recunoaşte căera pe cale să comită un adulter şi să ofere poliţiei informaţiile necesare, sau să se dea deoparte şi să aştepte să vadă ce se întâmplă cu Mickey.
        Dar cel mai important e că Mickey, Louis şi Ordell nu ştiu un lucru: Frank tocmai depusese cererea de divorţ.
       Pentru ca lucrurile să meargă şi mai rău, intră în scenă Melanie. E amanta sexy şi isteaţă din Bahamas, acolo unde Frank are un bârlog secret. Aceasta preia controlul şi reuşeşte să manipuleze şi să deturneze complet şantajul. Îi dă lui Frank ideea că poate nici nu o vrea înapoi pe Mickey, acum că vrea să divorţeze de ea...
       Urmează o serie de evenimente incredibile, duble trădări, întorsături de situaţii şi un soi de violenţă care nu poate fi decât produsul unei minţi imaginative precum cea a lui Elmore Leonard.
        Regia: Daniel Schechter
        Distribuţie: Mos Def, John Hawkes, Jennifer Aniston, Isla Fisher
        Durata: 98 minute
        Genul: Comedie, Crimă
        Galerie aici.
        Trailer:

joi, 2 octombrie 2014

12 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc rapid

        Simţi că anii îşi pun prea repede amprenta pe chipul şi trupul tău? S-ar putea să faci ceva greşit, în fiecare zi. Iată care sunt acele obiceiuri zilnice care te îmbolnăvesc fără să ştii.
        Alimentele pe care le consumi, orele de somn, produsele cosmetice pe care le foloseşti, orele de sport pe care le... sari: toate aceste lucruri influenţează major procesul de îmbătrânire. Uneori, chiar şi cele mai simple şi (aparent) nevinovate obiceiuri zilnice au impact asupra ta şi te pot îmbătrâni instant. Iată care sunt acestea:
1. Eşti multi-tasking. Dacă lista ta de lucruri de făcut într-o zi pare că nu se scurtează prea repede, s-ar putea ca stresul şi agitaţia pentru lucrurile care trebuie rezolvate să aibă un impact mai mare decât crezi asupra organismului tău. Studiile arată clar că stresul cronic poate duce la îmbătrânire prematură.
2. Nu refuzi niciodată ceva dulce. Zahărul în exces poate provoca deteriorarea rapidă a celulelor, prin urmare va duce la apariţia ridurilor, a cearcănelor negre de sub ochi, la instalarea celulitei şi mărirea porilor. Într-un cuvânt, îmbătrânire.
3. Dormi mai puţin de 5 ore pe noapte. Nu doar că vei avea parte de cearcăne care nu mai dispar, ci şi durata de viaţă se reduce odată cu micşorarea perioadei de somn. În plus, dacă nu te odihneşti suficient, vei fi mai obosită şi mai lipsită de energie.
4. Nu te dai înapoi de la un maraton de seriale. E OK într-o seară, în weekend sau în vacanţă, însă seară de seară acest obicei poate avea drept consecinţă... scurtarea duratei de viaţă. Da, nu glumim, am mai scris aici despre efectele neplăcute ale televizorului asupra noastră, excesul putând conduce la scurtarea perioadei de viaţă. În plus, dacă stai nemişcată mai mult de 30 de minute, organismul tău începe să depoziteze zahăr în celule, rezultatul fiind creşterea în greutate şi, evident, îmbătrânirea prematură a pielii.
5. Stai toată ziua nemişcată pe scaun, la birou. Ştim deja că sedentarismul poate duce la boli cardiovasculare, la creşterea colesterolului şi îmbătrânirea prematură. Nu uita să te ridici din când în când să faci mişcare sau ia-ţi un abonament la sală.
6. Nu foloseşti cremă de ochi. Yep, ridurile din jurul ochilor apar primele şi nu dispar cu una, cu două. Dacă vei folosi cu regularitate o cremă bună de ochi, ai să vezi că anii se mai şterg de pe chipul tău.
7. Nu foloseşti creme cu SPF. OK, sau foloseşti, dar doar în vacanţele la mare. Nimic mai greşit! Razele soarelui îţi pot afecta pielea şi atunci când tu stai la birou, în faţa geamului. Sau când mergi prin oraş cu bicicleta, primăvara,. Sau când schiezi pe un munte sub razele unui soare de iarnă. Aşadar, ai grijă să foloseşti creme, fond de ten sau pudră cu SPF.
8. Foloseşti prea mult machiaj. Da, un fond de ten aplicat într-un start pe gros, un machiaj cu tuşe negre sau un ruj nepotrivit tenului tău îţi pot adăuga instant câţiva ani la vârsta din buletin. În plus, mahiajul puternic, aplicat zi de zi, poate duce la încărcarea tenului, la puncte negre şi pori măriţi, chiar riduri premature.
9. Dormi cu faţa... în pernă. Dacă nu cumva foloseşti aşternuturi din mătase, pielea ta se va „încreţi“ în timpul somnului, când îţi presezi faţa pe pernă. Iar ridurile formate aşa se refac mai greu pe măsură ce înaintezi în vârstă.
10. Păstrezi o temperatură prea ridicată în casă. Iarna, când afară pare ger şi vânt, ai tendinţa să răsuceşti cam mult butonul centralei termince. Nu e bine! Umiditatea din aer va creşte, porii tenului se vor dilata, părul va fi tot mai fragil: tot atâtea semne de îmbătrânire pe faţa ta.
11. Renunţi la toate grăsimile din dieta ta. Chiar dacă la prima vedere ar putea părea o măsură bună (cel puţin pentru siluetă), acizii graşi sănătoşi din somon sau seminţe ajută la păstrarea elasticităţii pielii, deci la un aspect mult mai tânăr.
12. Stai cocoşată sau „răsturnată“ pe scaun, la birou. Poziţia la birou sau pe stradă este foarte importantă: în primul rând nu vei suferi de dureri de coloană dacă ai grijă să stai corect la birou apoi, în al doilea rând, o poziţie dreaptă şi un mers ferm (fără spate aplecat, fără târâit de picioare) te fac, automat, să pari mai tânără.

Bijuterii pe care trebuie să le porți sezonul acesta

        Cel mai surprinzător, și probabil cea mai mare, tendință de bijuterii pentru toamna acestui an a ajuns să fie reapariția perlelor. Da, perle – ceea ce mama și bunica ta consideră că se poartă și pe care tu probabil le consideri plictisitoare. Dintr-o dată vedem perle peste tot.
       Această nouă clasă de perle, cu toate acestea, cu siguranță nu sunt ceva ce bunica ta ar purta (sau mai știi?). Asociate cu lanțuri supradimensionate, accente metalice reci, și mărgele festive.

miercuri, 1 octombrie 2014

Ora este oră!

            Punctualitatea face parte din codul muncii. Câteva minute de întârziere sunt tolerate, dar nu trebuie să devină un obicei.
            Oricui i se poate întâmpla să nu audă ceasul deșteptător sau să întârzie din cauza unei greve a lucrătorilor din transporturi say a unui ambuteiaj; în acest caz, fiți corect și anunțați că întârziați printr-un telefon.
            Punctualitatea nu este numai o chestiune de politețe sau de respectare a termenilor contractului, este și un semn de respect față de colegii dumneavoastră, mai ales dacă munciți în echipă. În firmele de tele-marketing, de exemplu, absența sau întârzierea unui salariat poate să aibă consecințe deloc neglijabile asupra celorlalți, care vor munci în plus, fără să mai socotim nemulțumirea clienților care vor aștepta mai mult la telefon.
            Abaterile repetate de la punctualitate, bolile invocate „diplomatic”, precum și munca într-un ritm de „lasă-mă să te las” sfârșesc prin a deteriora atmosfera și a strica reputația.

„Oameni de hârtie” de Salvador Plascencia


















Anul apariţiei: 2006
Autor: Salvador Plascencia
Editura: Nemira


        Majoritatea personajelor din romanul experimental „Oameni de hârtie” de Salvador Plascencia , scriitor din mișcarea McSweeney’s, trăiesc aceeași poveste – numai că ele nu știu. Este povestea unui război între planeta Saturn și locuitorii din El Monte, conduși de un imigrant mexican. Dar Salvador Plascencia este un vrăjitor – intriga nu este atât de simplă; totul devine o călătorie printr-un carnaval mental.
        „Ea a fost prima care a luat astfel ființă: picioare de carton, apendice de celofan și sâni de hârtie. Creată nu din coasta omului, ci din fâșii de hârtie. Nu de un Dumnezeu atotputernic care să despartă râurile Fison și Gihon, ci de un bătrân de două ori ieșit la pensie, cu degetele pline de tăieturi.“ Salvador Plascencia, Oameni de hârtie


         O puteţi comanda de pe Libris.

marți, 30 septembrie 2014

Dosar de Modă: Riccardo Tisci I

            Riccardo Tisci este directorul de creație de la Givenchy, una dintre cele mai respectate case de modă franceze. De la numirea sa, în 2005, el și-a creeat o etichetă proprie – adăugând propria sa melancolie, de multe ori gotic și, uneori fetisist.
            Tisci s-a născut în Taranto, în sudul Italiei, în 1974. Are opt surori, ceva ce uneori i-a influențat estetic stilul lui.„Îmi place romantismul și senzualitatea, poate pentru că vin dintr-o familie cu opt surori”, a declarat pentru New York Times în 2007.
            La vârsta de 17 ani, el a plecat din Italia pentru a studia designul la Central Saint Martins în Londra.
            După absolvire, în 1999, s-a întors în țara natală – unde a lucrat pentru câteva branduri inclusiv: Antonio Berardi, Coccapani, Puma și Ruffo Research.
            În Septembrie 2004, el a înființat o etichetă omonimă, arătând prima lui colecție la Milano pentru sezonul toamnă/iarnă 2005-06.
            La scurt timp după aceea, în februarie 2005, el a fost numit director de creație la Givenchy, înlocuindu-l pe Julien Macdonald. „Sunt încântat să mă alătur celor de la Givenchy și foarte mândru de a fi capabil să-mi aduc viziunea pentru această casă de modă franceză, a cărui istorie mă inspiră”, a spus Tisci la momentul respectiv.
            Deoarece Hubert Givenchy s-a retras în 1995, au fost numeroși succsori – John Galliano în Ianuarie 1996, urmat de Alexander McQueen în Octombrie 1996 și apoi de Julien Macdonald în Martie 2001.

More is more (19)


luni, 29 septembrie 2014

Cum să le dai o formă unghiilor scurte

           Tutoriale despre frumusețe găsești o mulțime pe Youtube, o simplă căutare pentru „makeup tutorial” sau „hair tutorial” și primești peste 5 milioane de clipuri. În această săptămână un tutorial mi-a atras atenția, unul dintre lucrurile simple din rutina noastră beauty care ne cauzează probleme și anume: cum să le dai o formă unghiilor.
           Mai mereu am avut grijă ca unghiile mele să arate destul de bine, chiar și cu mâna mea stângace uneori, și nu arată la fel de bine ca cele făcute la salonul de manichiură.
           Din fericire, am găsit un tutorial care explică tehnica de pilire și îți demonstrează cum trebuie să-ți modelezi unghiile.
           Urmărește clipul de mai jos.

vineri, 26 septembrie 2014

”The Words” (Hoţul de cuvinte)

       Descriere: Primul roman publicat de Rory Jansen (Bradley Cooper) stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie; lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmaţi; peste tot se vorbeşte despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Charismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale. Şi totul datorită cuvintelor pe care le-a aşternut pe hârtie. Dar cui aparţin aceste cuvinte? Şi, la urma urmei, cui aparţine această poveste?
        Dar, exact când tânărul scriitor se bucura de culmile succesului, un misterios Bătrân (Jeremy Irons) îl găseşte pentru a-l confrunta cu revelaţia că, de fapt, el este adevăratul autor al romanului. Bătrânul îi povesteşte amintirile frumoase, dar tragice din propria lui tinereţe petrecută la Paris după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, care au dus la crearea cărţii. Confruntat cu realitatea că altcineva a plăti preţul pentru adevărul şi viziunea poveştii, Rory rămâne tulburat de întrebări esenţiale privind creativitatea, ambiţia, dar şi alegerile morale pe care le-a făcut pentru a-şi hrăni aceste impulsuri.
        Scrisă ca o poveste în poveste, însăşi viaţa lui Rory este o creaţie ficţională. În spatele tuturor acestora se află, însă, geniul literar din viaţa reală, Clay Hammond (Dennis Quaid). Sedus de o frumoasă absolventă (Olivia Wilde), ajunge să-i dezvăluie adevărul despre romanul său şi nu se poate abţine să nu scoată la iveală şi câteva indicii care fac legătura între povestea cărţii şi propriul său trecut secret.
        Regia: Brian Klugman, Lee Sternthal
        Distribuţie: Andy SambergOlivia Wilde, Bradley Cooper, Zoe Saldana,Dennis Quaid
        Durata: 92 minute
        Genul: Dramă, Romantic, Thriller
        Galerie aici.
        Trailer:

joi, 25 septembrie 2014

Află care sunt pașii esențiali pentru o manichiură admirată de toată lumea

        Dacă vrei să îți faci o manichiură profesională, ca la salon, trebuie să urmezi câțiva pași esențiali. Uite ce trebuie să faci.
1. Pregătirea. Este un pas esențial pentru a avea unghii frumoase. Pielea din jurul unghiilor are și ea nevoie de îngrijire. Aplică ulei pentru cuticule, împinge apoi cuticulele cu un bețisor de lemn iar apoi folosește un buffer pentru a netezi ușor suprafața unghiei.
2. Forma. Nici o manichiură nu va părea profesională dacă unghia nu are o formă definită. Folosește o pilă pentru a scurta lungimea unghiei și pentru a-i da formă. Începe mai întâi cu părțile laterale ale unghiei și abia apoi cu vârful.
3. Baza. Aplică pe unghie o bază care va pregăti unghia pentru ojă. De asemenea lacul de unghii va adera și rezistă mai mult timp. În plus, unghia ta va fi protejată de acțiunea ojei și nu se va decolora.
4. Culoarea. Dacă ai ales culoarea pentru manichiură agită bine sticluța și îndepărtează surplusul de ojă de pe pensulă. Așează pensula paralel și cât mai aproape de cuticula unghiei și trasează o linie înspre vârf. Încearcă să nu aplici oja în mai mult de trei mișcări.
5. Finisare. Îndepărtează urmele de ojă de pe piele (cu siguranță ți se întâmplă și ție) cu un bețișor de urechi îmbibat în dizolvant pentru lacul de unghii.
6. Strat protector. Aplică un strat de ojă protectoare. Așteaptă ca acesta să se ususce și hidratează-ți pielea mânilor cu cremă.

Inele glam cu pietre voluminoase

       O manichiură perfectă, dar și multitudinea de inele purtate pe degete poate atrage atenția asupra mâinilor tale. Stiliștii de modă vin în ajutorul femeilor cu idei ingenioase pentru a le oferi ocazia de a fi mai seducătoare și feminine. Ei au creat un trend hip care a fost aplicat imediat de starurile de la Hollywood și care constă în combinații de bijuterii, de inele glam cu pietre a căror culori complementare se asortează perfect cu ținuta vestimentară și creează o imagine elegantă atrăgătoare. Formele inelelor pot varia foarte mult, cele mai apreciate sunt bijuteriile ovale și rotunde.

miercuri, 24 septembrie 2014

Haina îl face pe om

         În zilele noastre, există o mare permisivitate în materie de îmbrăcăminte, dar nu este mai puțin adevărat că o ținută prost adaptată la o situație poate să ne creeze neplăceri. Nu se pune problema să ne renegăm personalitatea sau să respingem cu obstinație totul, ci trebuie să ne adaptăm pe cât posibil la mediul profesional. Fie că o deplângem, fie că nu, marginalizarea este adesea de condamnat, pur și simplu, deoarece poate să decredibilizeze.
         „Fondul” vestimentar al femeilor este mult mai variat decât cel al bărbaților. Însă și în cazul lor se recomandă sobrietatea, cu câteva puncte de reținut: evitați decolteurile adânci, fustele prea scurte, brățările care scot sunete îndată ce vă mișcați mâna, parfumurile amețitoare pulverizate într-o doză prea mare... Nu este nevoie să purtați haine lălâi pentru a vă ascunde de privirile oamenilor, nici să vă negați feminitatea, ci să faceți dovadă de bun simț pentru a vă adapta la lumea profesională.

„Ultimul avanpost” de Lavinia Călina


















Anul apariţiei: 2014
Autor: Lavinia Călina
Editura: Herg Benet


        Al treilea Război Mondial a luat sfârșit, iar Romania anului 2046 este Regat. Logodită cu prințul Alex și fiică a Ministrului de Interne, tânăra Diane trăiește o viață luxoasă și lipsită de griji, ocupată cu discursuri, dileme cu cea mai potrivită garderobă a zilei și păstrarea aparențelor cuplului regal. Printre petreceri, călătorii obositoare, speech-uri învățate pe de rost și accesele de furie ale prințului, Diane contemplă fără prea mult entuziasm un viitor previzibil. Însă viața i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut.
        Acțiune, răsturnări neașteptate de situație, intrigi, romance – ițele unei povești în care eroina învață două adevăruri cruciale: nimeni nu este cine pare la prima vedere, iar alegerile luate au întotdeauna consecințe.
        Va reuși Diane să risipească misterul și, mai ales, va reuși să descopere în final care este adevărata ei identitate?


         O puteţi comanda de pe Libris.

marți, 23 septembrie 2014

Dosar de Modă: Miuccia Prada

           Miuccia Prada, născută la Milano în 1948, este una dintre cele mai influente femei din lumea modei. A dezvoltat firma creată de bunicul său, Mario Prada, în 1913 și a transformat-o în unul din cele mai puternice imperii din moda internațională.
           Împreună cu soțul său, Patrizio Bertelli, a construit brand-ul Prada, unul dintre brand-urile de lux cele mai cunoscute din lume. Astăzi poate rivaliza chiar și cu un grup ca LVMH, având în protofoliu brand-uri precum Helmut Lang, Jil Sander și Azzedine Alaia și fiind cotat la bursă încă din 2007. Miuccia spune că dacă nu l-ar fi cunoscut pe soțul său probabil ar fi renunțat la afacere sau nu ar fi fost în stare să o conducă la fel de bine.
           Miuccia Prada, doctor în științe politice, moștenește de la mama sa afacerea de familie, chiar dacă nu era extrem de interesată de lumea modei. Cu toate astea în 1985 desenează o colecție de genți negre, fără niciun fel de etichetă, dintr-un nylon foarte fin (care semăna cu cel folosit la fabricarea parașutelor). Această colecție va avea un succes răsunător iar gențile vor fi cerute în toată lumea. Criticii de modă le-au considerat accesorii de top iar manechinele le-au purtat și promovat intens.
           În 1989 Miuccia prezintă la Milano prima linie de pret-a-porter, în totalitate în alb și negru. În 1992 a apărut linia inspirată de garderoba doamnei Prada numită Miu Miu (porecla Miucciei), care se adresează femeilor tinere și are prețuri mai accesibile, iar începând cu anul 1992 Prada a prezentat la Milano câte 2 colecții pe an.
           Miuccia Prada a primit, de-a lungul carierei sale, nenumărate premii și distincții pentru creațiile sale elegante și austere, rafinate și minimaliste. Printre acestea, The International Award of the "Council of Fashion Designers of America" în 1993, Wallpaper Design Award în 2007 și premiul Leonardo Qualita Italia în 1998.
           Prada este de asemenea legată de lumea artelor. Din anul 1993 începe să activeze Fundația Prada, un spațiu dedicat noilor proiecte artistice, care organizează expoziții și evenimente de renume internațional.

More is more (17)


luni, 22 septembrie 2014

Învață să porți rujul roșu în funcție de ocazie

         Rujul rosu este cel mai bun prieten al oricărei femei, transformând orice look într-unul curajos.
         Însa găsirea nuanței potrivite pentru o ocazie specială este o operațiune destul de grea.
1. În timpul zilei - Longevitatea este cheia. Alege un roșu clasic ce conține agenți de hidratare.
2. Seara – Îți poți permite să accentuezi puțin lucrurile și să porți o nuanță mai curajoasă. Încearcă un ton pronunațat de burgundy. Este perfect pentru o seară cu fetele și un pahar cu vin roșu.
3. În vacanță - Complimentează-ți bronzul cu o nuanță subtilă de corai. Este fresh și vibrantă și îți face pielea să iasă în evidență.
4. La birou - Alege o nuanță clasică de roșu cu subtonuri de maro. Vei avea un aer sofisticat și misterios.
5. La întâlnire - Alege un roșu aprins și un ruj care se menține mult timp pe buze.

Inspiră-te din stilul lui Cate Blanchett

          Cate Blanchett se situează printre cele mai bune actriţe din lume, oferind în mod constant spectacole memorabile şi fără cusur pe scenă şi pe ecran. Cate se numără printre cele mai bine îmbrăcate vedete, dar şi printre cele mai stilate.
          Poate fi regină pe covorul roşu şi aleasă de Vanity Fairn ca fiind una dintre cele mai bine îmbrăcate vedete din lume, dar atunci când este pe stradă păstrează un stil casual, optând pentru ţinute simple.
          Look 1: Salopeta neagră purtată de ea împreună cu accesoriile, inclusiv gentuţa argintie Tod’s Military şi balerinii Roger Vivier, arată foarte chic şi este extrem de bine coordonat.
          Look 2: Îmi place modul în care ea a asociat sandale tri-color, blugi cu puloverul jucăuş Phillip Lim.
          Look 3: De această dată ea a ales o jachetă măslinie lucioasă cu o salopetă gri. Îmi place combinaţia de culori, împreună cu geanta vişinie Roger Vivier şi geanta de mână gri de la Givenchy.
          Cate a adăugat puţină culoare anul acesta la Premiile BAFTA la petrecerea care a avut loc la Hotelul Four Seasons. Rochia roşie cu umeri bufanţi de la Michael Kors a fost simplă, dar de impact. Îmi place cum rochia de zi a fost asortată cu tocuri albastre de la Christian Louboutin.
          Cate Blanchett s-a alăturat vedetelor pentru a sărbători alături de Revista W „Cele mai bune performanţe” la Chateau Marmont, la începutul anului în Los Angeles. Actriţa australiană a adoptat o ţinută simplă, purtând o ţinută care a constat într-un pulover negru de la Stella McCartney şi o pereche de pantaloni cu talie înaltă de la Kara Ross. Ţinuta actriţei a fost completată de un colier negru şi o pereche de pantofi de la Roger Vivier. Machiajul ei a fost destul de neutru.
          În luna mai actriţa s-a numărat printre invitaţii unei petrecre organizate de Ducele de Cambridge, la Windsor Castle în Anglia. Ca de obicei, actriţa a fost un simbol al eleganţei optând pentru o rochie albă pe un umăr de la Ralph Lauren. Designul clasic-modern a fost mult mai elegant datorită deteliului de jumătate de pelerină de pe braţ. Desigur, ţinuta a fost accesorizată de o pereche de cercei candelabru de cristal, un clutch crem foarte rafinat.

duminică, 21 septembrie 2014

7 modalităţi de a-ţi face ţinuta mai interesantă

           Cu toate am avut câte o dimineaţă când tot ceea ce ţi-ai dori este să te întorci pe cealaltă parte în pat, să-ţi prinzi părul într-un moţ şi să porţi un tricou uzat şi blugii preferaţi. Uneori se acceptă aceste zile, mai sunt şi alte zile când trebuie să arăţi excepţional, dar în acelaşi timp confortabil şi elegant.
           Din fericire, poate fi mult mai rapid şi mai uşor decât crezi să transformi o ţinută plictisitoare într-o ţinută interesantă. De fapt, cu câteva ţinute grijulii, puteţi obţine look-uri interesante.
           Cei mai mulţi cred că doar îmbrăcămintea face ţinuta, dar nu este întotdeauna cazul, uneori e vorba de nişte simple, suplimente sau trucuri pentru a face o ţinută mult mai interesantă.
           Încercaţi un accesoriu de păr – ca un turban!
           Dacă te-ai săturat să vezi pălării peste tot încearcă un accesoriu de păr mai ciudat ca un turban schic, un văl sau o barette. Dar te rog, nu elastice.
            Foloseşte-ţi căştile ca accesoriu
           Ne plac obiectele de zi cu zi care au rol dublu ca accesorii, şi căştile sunt accesorii favorite. De la căştile de designer, cum ar fi Alexander Wang sau alte branduri mai accesibile, care dau valoare acestor accesorii.
           Adaugă o pereche de ochelari clasici
           Ochelarii de soare sunt, probabil, cel mai simplu accesoriu pe care îl poţi încorpora în ţinuta ta, deoarece acestea vin în diferite forme, mărimi, culori şi stiuluri. Cu toate acestea nimic nu bate o pereche de ochelari de soare în stilul aviator.
           Poartă o centură chic
           Chiar dacă nu credeţi o centură poarte face diferenţa între o ţinută plictisitoare şi una chic. Mai ales când porţi rochii, unele articole de îmbrăcăminte te pot dezavantaja, dar o curea îţi mai scoate în evidenţă talia.
           Un plus cu o pălărie
           Soluţia perfectă pentru noi toţi oamenii leneşi? O pălărie! Gândeşte-te puţin, nu trebuie nici măcar să foloseşti spumă sau ceva! Doar alege o pălărie pentru ţinuta ta şi eşti pregătită pentru a ieşi.
           Adaugă puţină culoare pe buze
           Uneori este nevoie să ieşi din casă pentru a merge la muncă şi când arunci o privire în oglindă îţi spui „Ce plictisitor!”, dar există o metodă foarte simplă de a repara această problemă cu un obiect suficient de mic încât să îl iei cu tine în geantă: ruj. Încearcă să foloseşti un ruj strălucitor pentru a fi mai interesantă ţinuta ta.
           Poartă o eşarfă
           Fie că este iarnă, vară, primăvară sau toamnă va exista mereu o eşerfă care îţi poate ţine de cald sau care să-ţi păstreze ţinuta incitantă.

vineri, 19 septembrie 2014

”Celeste and Jesse Forever” (Celeste şi Jesse pentru totdeauna)

       Descriere: Celeste (Rashida Jones) şi Jesse (Andy Samberg) s-au cunoscut în liceu şi s-au căsătorit de tineri. Cu timpul, însă, s-au îndepărtat unul de celălalt. Acum, la vârsta de 30 de ani, Celeste este patroana unei mari firme de consulting, în timp ce Jesse este, din nou, şomer şi nu pare că se grăbeşte să iasă din această situaţie. Celeste este convinsă că trebuie să divorţeze de Jesse - ea este în plină ascensiune, pe când el se află pe o pantă descendentă. În plus, dacă se despart acum, pot rămâne prieteni buni, care se ajută reciproc. Jesse acceptă, pasiv, trecerea la simplă prietenie, deşi încă o iubeşte pe Celeste.
       Pe măsură ce demersurile de separare avansează, Celeste realizează, cu durere în suflet, că a tratat cu superficialitate relaţia lor şi că decizia ei - care atunci i se păruse matură şi bine intenţionată - este, de fapt, una impulsivă şi egoistă. Însă sincronizarea ei cu Jesse este departe de a fi perfectă. Trecând prin schimbările turbulente din viaţa şi din sufletul lor, cei doi învaţă că, dacă iubeşti cu adevărat pe cineva, trebuie să ştii să renunţi.
        Regia: Lee Toland Krieger
        Distribuţie: Andy Samberg, Rashida Jones, Emma Roberts, Elijah Wood
        Durata: 92 minute
        Genul: Dramă, Comedie,
        Galerie aici.
        Trailer:

joi, 18 septembrie 2014

Cum să porți cerceii candelabru

         De câte ori nu ai auzit spunându-se că una din cele mai importante reguli, atunci când îți alcătuiești ținuta este "less is more"? Și asta pentru că simplitatea este deseori privită ca un blazon al eleganței și al bunului gust. Din fericire însă, designerii au demonstrat că atunci când îți asumi riscuri, când ai curajul să mizezi pe accesorii de impact și știi cum să le porți așa încât să arate bine, "big is better".
         Iar trendul cerceilor candelabru se înscrie perfect în această tendință în care tot ceea ce e supradimensionat nu e nici pe departe o dovadă de prost gust ci, mai degrabă, un fashion statement, dând unei ținute exact atâta culoare și strălucire cât trebuie pentru a nu părea ceva exagerat.
         Vrei să ai o apariție glam? Cerceii mari, opulenți, vor avea în mod garantat acest efect, chiar și atunci când sunt purtați la o ținută mai sobră. Dovada este chiar succesul de care se bucură – astăzi, toată lumea îi poartă. Iar tonul îl dau starurile care îi preferă pentru versatilitatea lor (pot fi purtați la aproape orice ținută), pentru feminitatea și originalitatea lor.
         Și mai au un mare avantaj – multitudinea de modele și variante, culori și detalii, care îi fac unici! Dacă vrei să-ți mărești colecția de bijuterii, cerceii candelabru sunt un "must-have". Atenție însă la tipul de cercei pe care îi alegi, căci este foarte ușor să pici în capcana kitsch-ului!
         Calitatea. Cerceii candelabru au deseori multe îmbinări și părți care se mișcă, așa încât calitatea este unul din cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont. Ei trebuie să fie realizați cu cea mai mare grijă la detalii.
         Culorile. Deși majoritatea preferă culorile puternice, vibrante, este bine să alegi o pereche de cercei cât mai versatili așa încât să îi poți asorta la cât mai multe ținute. Cristalele incolore, negre, cu nuanțe neutre, merg bine la orice culoare. Asta nu înseamnă să renunți la nuanțele mai aprinse... doar ai grijă la modul în care le combini cu restul de nuanțe pe care le îmbraci!
         Cum îi porti? În combinație cu o rochie feminină, un outfit trendy sau la o ținută business. Important este să alegi modelul potrivit stilului tău.
         Confortul. Poartă întotdeauna o pereche de cercei cu care te simți confortabil. Mai ales când vorbim de cercei candelabru care sunt, prin definiție, mari și mai grei, este important ca sistemul de prindere să îți ofere siguranță, deoarece greutatea cerceilor poate pune prea mare presiune pe lobul urechii.

3 modalităţi prin care îţi sabotezi zâmbetul luminos

       Te speli de două – trei ori pe zi, alegi vin alb în loc de roşu la petreceri. Şi totuşi, dinţii tăi nu sunt destul de albi şi strălucitori precum ar trebui să fie. Asta este pentru că probabil faci una dintre cele trei greşeli comune.
1. Te bazei pe pasta de dinţi de albire. Pastele de dinţi pretind a fi de albire, dar de fapt nu conţine nici un ingredient de albire. Asta este pentru că de cele mai multe ori conţin doar dioxid de siliciu, un ingredient din arbuşti care elimină doar petele de la suprafaţa dinţilor, dar nu şi cele din smalţ. Ceea ce înseamnă că nu o să scapi de petele de cafea vechi de un deceniu.
2. Te speli pe dinţi cu pastă înainte de a utiliza benzi de albire. Benzile de albire nu au un gust foarte bun, iar tu nu vrei să le pui înainte să te fi spălat pe dinţi. Dar dacă îţi speli dinţii înainte le poţi face mai mult rău decât bine. Nu folosi pastă de dinţi cu fluor, deoarece se lipeşte de dinţi, în schimb poţi folosi pentru prospeţime pastă de dinţi naturistă.
3. Ţi-ai albit dinţii chiar înainte de o petrecere.

miercuri, 17 septembrie 2014

Eleganță și atitudine

          Eticheta implică anumite îndatoriri: să fii amabil chiar când nu ai chef să vorbești cu nimeni; să stai cuviincios la masă atunci când vrei să stai tolănită în fața televizorului. De accord, dar, în egală măsură, eticheta confer drepturi. La rândul dumneavoastră, sunteți îndreptățită să așteptați atenție și respect.
          Toate comportamentele care reglează și orânduiesc viața în societate se învață. Ați fost învățați să nu mâncați cu degetele, să nu-I îmbrânciți pe oameni care stau la rând, să dați „bună ziua” și să spuneți „mulțumesc”.
          Competențele tenhnice sunt astăzi larg răspândite. Este posibil ca doua persoane să fie la fel de bine pregătite. Vor putea fi deosebite și prin felul în care au fost eucate. La compentențe egale, va fi preferat întotdeauna candidatul cel mai agreabil în societate.
          Așadar, vă invit să deschidem un nou capitol atât pe acest blog, cât și viața voastră și anume: Eticheta. Un capitol care ne va ajuta să ne diferențiem de restul și care în fiecare săptămână ne va da noi lecții din care să învățăm.

„Fete stralucitoare” de Lauren Beukes


















Anul apariţiei: 2013
Autor: Lauren Beukes
Editura: LEDA


        În Chicago, în perioada Marii Crize, Harper Curtis găseşte cheia unei case care îi permite să călătorească în timp. Dar curând descoperă că acest privilegiu are şi un preţ. Trebuie să le ucidă la momentul potrivit pe „fetele strălucitoare”: acele tinere excepţionale, cu un potenţial extraordinar, pe care la caută în călătoriile lui prin timp. Harper le vizitează în diferite perioade ale vieţii lor, marcându-le destinul şi lăsând lângă cadavrele acestora câte un obiect misterios, până când, în 1989, una dintre victime, Kirby Mazrachi, supravieţuieşte şi porneşte în urmărirea lui.
        Hotărâtă să-l găsească pe ucigaş pentru a-l da pe mâinile justiţiei, Kirby ajunge să lucreze la Chicago Sun-Times alături de Dan Velasquez, un reporter care s-a ocupat în trecut de cazuri de omucidere. Pas cu pas, această fată strălucitoare se apropie de confruntarea finală şi de imposibilul adevăr…

         O puteţi comanda de pe Libris.
 
 
Blogger Templates