Social Icons

marți, 30 septembrie 2014

Dosar de Modă: Riccardo Tisci I

            Riccardo Tisci este directorul de creație de la Givenchy, una dintre cele mai respectate case de modă franceze. De la numirea sa, în 2005, el și-a creeat o etichetă proprie – adăugând propria sa melancolie, de multe ori gotic și, uneori fetisist.
            Tisci s-a născut în Taranto, în sudul Italiei, în 1974. Are opt surori, ceva ce uneori i-a influențat estetic stilul lui.„Îmi place romantismul și senzualitatea, poate pentru că vin dintr-o familie cu opt surori”, a declarat pentru New York Times în 2007.
            La vârsta de 17 ani, el a plecat din Italia pentru a studia designul la Central Saint Martins în Londra.
            După absolvire, în 1999, s-a întors în țara natală – unde a lucrat pentru câteva branduri inclusiv: Antonio Berardi, Coccapani, Puma și Ruffo Research.
            În Septembrie 2004, el a înființat o etichetă omonimă, arătând prima lui colecție la Milano pentru sezonul toamnă/iarnă 2005-06.
            La scurt timp după aceea, în februarie 2005, el a fost numit director de creație la Givenchy, înlocuindu-l pe Julien Macdonald. „Sunt încântat să mă alătur celor de la Givenchy și foarte mândru de a fi capabil să-mi aduc viziunea pentru această casă de modă franceză, a cărui istorie mă inspiră”, a spus Tisci la momentul respectiv.
            Deoarece Hubert Givenchy s-a retras în 1995, au fost numeroși succsori – John Galliano în Ianuarie 1996, urmat de Alexander McQueen în Octombrie 1996 și apoi de Julien Macdonald în Martie 2001.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates