Social Icons

luni, 5 august 2013

Cum să nu ţi se „topească“ machiajul din cauza căldurii

          Te-ai săturat ca machiajul să migreze inestetic din pricina temperaturilor ridicate? Avem soluţii!
           Este esenţială aplicarea texturilor în ordinea corectă– secretul este să foloseşti texturile lichide sub cele pudrate; în acest fel machiajul aderă mai bine la suprafaţa pielii şi rezistă indiferent de condiţiile meteo. Dar hai să o luam în ordinea ideală, cu toate erapele care îţi garantează un machiaj perfect şi la 40oC
1. Foloseşte un fond de ten oil-free şi caută ingredientele care absorb excesul de sebum, aşa cum este silica.
2. Fixează conturul de ochi cu fard de pleoape. Creionul dermatograf nu va mai migra dacă exact peste el aplici un praf de fard de pleoape în aceeaşi nuanţă.
3. Renunţă la blush-ul cremos. Cu toate că are un aspect proaspăt şi natural, fardul de obraz cu textură cremoasă are tendinţa de a se estompa pe parcursul zilei, mai ales dacă vorbim de una călduroasă de vară. În locul acestuita, foloseşte varianta pudră – te va îmbujora impecabil pentru mai multe ore.
4. Aplică un strat fin de pudră. Contracarează efectul sebumului şi al sudorii cu puţină pudră translucidă. Dacă îţi este teamă că va accentua ridurile sau liniile fine ale tenului, aplic-o cu ajutorul unei pensule mari. Atenţie însă, pentru a nu aplica o cantitate prea mare de produs, este bine să scuturi peria înainte de contactul cu pielea.
5. La final poţi asigura un plus de rezistenţă prin pulverizarea unui strop de apă termală peste întregul machiaj.

Un comentariu:

Adriana spunea...

O sa incerc sa aplic si eu aceste sfaturi

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates