Social Icons

miercuri, 21 decembrie 2011

Ciorapii lui Moş Crăciun: Cum să-i faci şi cum să decorezi cu ei


Dacă tot te-ai hotărât să faci singură decoraţiunile de Crăciun, fă un pas înainte într-ale croitoriei şi confecţionează şi câţiva ciorăpei veseli, care vor anima decorul! Poţi găsi o mulţime de motive să nu-i faci. Da, ştiu, vei spune că nu ai şemineu de care să-i atârni, că nu sunt un element tradiţional românesc, că nu te pricepi la cusut atât de bine încât să faci şi asemenea obiecte... Nimicuri!
Îţi răspund pe rând la toate.
1: Dacă nu ai şemineu, îi poţi agăţa de clanţele uşilor, de masca de la calorifer (cum am făcut eu), de faţa de masă de sărbătoare.
2: Chiar dacă nu există în tradiţia strămoşească, ciorăpelul decorativ este un element de împrumut haios, deci... go for it!
3: Nu eşti îndeajuns de priceput. Ei, aş! Dacă mi-au ieşit mie, pot ieşi oricui (e prima oară când cos la maşină!). Aşadar, nu ai niciun motiv să nu încerci. La treabă!
Desenează tiparele pe hârtie, decupează-le, prinde-le de materialul textil cu ace de gămălie şi  decupează, urmărind conturul cu atenţie. Tiveşte partea superioară (pe care, iată, o poţi face şi din alt material decât ciorapelul propriu-zis) şi coase restul conturului pe dos. Întoarce pe faţă şi gata cu ciorăpelul! Coase-i o gaică pentru agăţat şi câţiva nasturi potriviţi. Dacă mai ai material textil, fă nişte bumbi umpluţi cu vată pe post de nasturi.
Lasă imaginaţia să lucreze!
Mergi într-o galanterie şi alege-ţi mai multe modele de panglici, în funcţie de materialul din care faci ciorăpeii – evident, nu este obligatoriu să-i faci roşii, cu garnitură ecosez roşu-alb-bleumarin. Nu uita să cumperi şi aţa colorată potrivită şi, dacă tot eşti acolo, uită-te şi după nişte nasturi coloraţi, mari şi amuzanţi. Astfel înarmat, apucă-te de treabă. Te asigur că într-o dupa-amiază de sâmbătă vei termina totul!
Idee
Alaturi de ciorăpei, decorează cu lumânări roşii şi pachetele care să fie mini-copii ale cadourilor de sub brad. O ramură de iederă sau o crenguţă de brad va fi accentul perfect!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates