Social Icons

luni, 25 februarie 2013

Cele mai tari momente ale celei de-a 85-a ediţie a Premiilor OscarCea mai frumoasă noapte a anului la Hollywood s-a încheiat. Cea de 85-a ediţia a Oscarurilor şi-a găsit câştigătorii. Ben Affleck a triumfat după ce Argo a fost numit cel mai bun film al anului şi a luat alte 2 premii Oscar. Daniel Day-Lewis a scris istorie: a devenit primul actor cu 3 Oscaruri pentru rol principal după ce a fost recompensat pentru rolul din Lincoln. Ben Affleck a reuşit cea mai mare realizare din cariera sa, după ce Argo a fost numit de Academia Americană de Film drept cel mai bun film al anului, învingând filme ca Lincoln, Zero Dark Thirty, Life of Pi sau Django Unchained. Deşi n-a fost nominalizat la regie, Affleck a pus mâna pe un Oscar în calitate de producător. Daniel Day-Lewis a scris istorie în această noapte, după ce a primit al treilea Oscar din carieră, pentru rolul din Lincoln. Este singurul actor din istorie care are 3 Oscaruri, toate pentru rol principal. Jennifer Lawrence a trăit probabil cea mai frumoasă noapte din viaţă ei după ce a luat primul Oscar, la 22 de ani, pentru rolul din Silver Lingins Playbook. Iar visul lui Anne Hathaway s-a împlinit: a luat Oscarul pentru rol secundar feminin în Les Miserables. Învinsul serii poate fi numit Steven Spielberg, care era considerat favorit la un nou Oscar pentru regie. Însă, nici măcar membrii Academiei nu au putut trece cu vederea bijuteria cinematografică a lui Ang Lee. Regizorul a luat al doilea Oscar din carieră pentru Life of Pi. Cel mai nominlizat film la Oscar Lincoln (s-a luptat la 12 categorii) a câştigat doar 2 Oscaruri, în timp ce Life of Pi a plecat acasă cu cele mai multe Oscaruri - 4, urmat de Argo cu 3 Oscaruri.
 Lista completă a câştiătorilor la Premiile Oscar 2013:
Cel mai bun film: Argo
Cea mai bună actriţă în rol principal: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Cel mai bun actor în rol principal: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Cel mai bun regizor: Ang Lee (Life of Pi)
Cel mai bun actor în rol secundar: Christoph Waltz( Django Unchained)
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Anne Hathaway ( Les Miserables)
Cel mai bun scenariu original: Django Unchained (Quentin Tarantino)
Cel mai bun scenariu adaptat: Argo  (Chris Terrio)
Cel mai bun film străin: Amour (Austria)
Cel mai bun cântec: Skyfall - Adele (Skyfall)
Cea mai bună coloană sonoră: Life of Pi (Mychael Danna)
Cele mai bune efecte vizuale: Life of Pi
Cel mai bun lungmetraj de animaţie: Brave
Cel mai bun documentar: Searching for Sugar Man
Cel mai bun montaj de sunet: Zero Dark Thirty şi Skyfall
Cel mai bun mixaj de sunet: Les Miserables
Cel mai bun machiaj: Les Misérables
Cele mai bune costume: Anna Karenina (Jacqueline Durran)
Cea mai bună imagine:  Life of Pi (Claudio Miranda)
Cele mai tari momente ale celei de-a 85-a ediţie a Premiilor Oscar
  03:25 Peste 5 minute, începe cea mai spectaculoasă noapte de la Hollywood:  Gala Premiilor Oscar 2013. Marile vedete de la Hollywood au defilat deja pe covorul roşu. Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Jennifer Aniston, Robert De Niro, Hugh Jackman sau Daniel Day-Lewis sunt doar câteva dintre starurile care au păşit pe covorul roşu în cea mai mare noapte a anului, la Hollywood.
 03:30 Gazda celei de-a 85-a ediţie a Premiilor Oscar, Seth MacFarlane a urcat pe scenă în aplauzele tuturor, cu o glumă la adresa lui Tommy Lee Jones, pe motiv că acesta nu zâmbeşte niciodată.
03:36  William Shatner a apărut pe ecranîn costumul celebrului căpitan Kirk din Star Trek, într-un moment comic. Actorul glumeşte spunând că Seth MacFarlane va fi cea mai slabă gazdă din istoria Oscarurilor.
03:37 Seth MacFarlane cântă o melodie care pare să le deranjeze pe actriţele din sală, despre toate actriţele câştigătoare de Oscar cărora li s-au văzut sânii în filme celebre.
 03:38 Charlize Theron şi Channing Tatum dansează pe  scenă într-un moment artistic deosebit.
 03:43 Momentul artisitc continuă cu Daniel Radcliffe şi Jospeh Gordon-Levitt, care cântă în duet cu Seth MacFarlane.
03:48 Viola Davis urcă pe scenă pentru a prezenta premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.
03:50 Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar este câştigat de Christoph Waltz ( Django Unchained)
 03:51 "Mulţumesc celor alături de care am fost nominalizat. Vă respect. Îi mulţumesc lui Tarantino, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio şi celor care m-au susţinut. Ai avut curaj, Quentin" a spus Waltz vizibil emoţionat, după ce şi-a ridcat la doilea premiu Oscar din carieră, obţinut tot pentru un film regizat de Quentin Tarantino, Django Unchained.
 03:56 Paul Rudd şi Melissa McCarthy urcă pe scena Oscarurilor şi prezintă categoria cel mai bun scurt metraj animat şi cel mai bun film de animaţie
 03:57 Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj animat este câştigat de filmul The Paperman.
 04:00 Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie este câştigat de Brave.
 04:01 Reese Witherspoon a urcat pe scenă şi prezintă Les Miserables, Life of Pi şi Beasts of the Southern Wild, 3 dintre filmele aflate în cursa la categoria Best Picture.
04:06 The Avengers au ajuns la Oscar. Răzbunătorii urcă pe scenă: Robert Downey Jr, Jeremy Renner, Chris Evans, Samuel L. Jackson şi Mark Ruffalo sunt pe scena Oscarurilor şi prezintă categoria cea mai bună regie de imagine
 04: 07 Oscarul pentru cea mai bună regie de imagine este câştigat de Claudio Miranda - Life of Pi
 04: 08: "Acest film a fost greu de realizat. Dar a fost o provocare unică. Mulţumesc tuturor, nici nu pot să vorbesc de emoţii" a spus Claudio Miranda după ce a primit trofeul câştigat pentru regia de imagine a filmului Life of Pi.
 04: 10 Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale este câştigat de Life of Pi
04:15 După o scurtă pauză, Premiile Oscar revin. Life of Pi şi-a adjudecat deja 2 Premii Oscar, regie de imagine şi efecte speciale. Rămâne de văzut ce alte trofee va mai câştiga.
 04:16 Jennifer Aniston şi Channing Tatum prezintă categoria cele mai bune costume şi cel mai bun machiaj.  
 04:17 Oscarul pentru cele mai bune costume este câştigat de Jacqueline Durran pentru Anna Karenina
 04:20 Oscarul pentru cel mai bun machiaj este câştiga de Lisa Westcott, Julie Dartnell pentru Les Miserables
 04:21 Seth MacFarlene o invită în scenă pe "una dintre cele mai frumoase femei din lume", aşa cum a descris-o pe Halle Berry. Actriţa prezintă momentul special pentru aniversarea a 50 de ani de James Bond în cinematografie. Cei din sală urmăresc un colaj cu cele mai bune momente din franciza Bond, un omagiu adus celor 50 de ani de când există agentul 007 în istoria cinematografiei.
 04:22 Gala continuă cu omagiul pentru franciza James Bond. Shirley Bassey a interpretat celebra temă din Goldfinger. La final, sala s-a ridicat în picioare pentru a o aplauda.
 04:22 Jamie Foxx şi Kerry Washington urcă pe scenă pentru a prezenta categoria cel mai bun scurtmetraj
04:23 Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj este câştigat de Curfew. Premiul este ridicat de regizorul Shawn Christensen
04:36 Cel mai bun documentar scurtmetraj este câştigat de Inocente. Sean Fine şi Andrea Nix ridică trofeul
 04:38 Liam Neeson a venit pe scenă şi prezintă Argo, Lincoln şi Zero Dark Thirty, următoarele 3 filme din cursa pentru Best Picture
 04:40 Seth MacFarlane continuă gala, în acelaşi stil destins şi glumeţ. "De la Gigli, Ben Affleck a ajuns unul dintre cei mai mari regizori. O să îi spunem Benjamin Affleck în curând". Gazda o aplaudă pe Jessica Chastain pentru rolul din Zero Dark Thirty.
 04:43 Ben Affleck este pe scenă pentru a prezenta categoria cel mai bun documentar.
 04:44 Oscarul pentru cel mai bun documentar este câştigat de Searching for Sugar Man.  Malik Bendjelloul şi Simon Chinn au ridicat trofeul.
04:49 După încă o scurtă pauză, Premiile Academiei Americane de Film continuă. Seth MacFarlane îi invită pe Jennifer Garner şi Jessica Chastain pentru a prezenta categoria cel mai bun film străin.
 04:50 Oscarul pentru cel mai bun film străin este câştigat de Amour
 04:51 Michael Haneke, regizorul filmului, ridică Oscarul. "Mulţumesc pentru această onoare. Le mulţumesc producătorilor mei şi echipei mele, soţiei mele, ea mă susţine de 30 de ani. Vă mulţumesc tuturor şi celor doi actori fără de care eu nu eram azi aici, Emmanuelle Riva şi Jean-Louis Trintignant" a spus regizorul austriac.
 04:53 Un veteran la Hollywood, John Travolta este pe scenă şi aduce un omagiu musicalurilor care au cucerit Oscarurile în ultimul deceniu. Cei din sală urmăresc un clip cu imagini din Chicago, care în 2002 lua Oscar pentru cel mai bun film.
 04:55 Catherine Zeta-Jones recreează un moment de Chicago pe scenă Oscarurilor. Actriţa cântă All That Jazz, unul dintre momentele ei preferate din film. În 2002, Zeta-Jones a primit Oscarul pentru Chicago, la categoria rol secundar.
 04:58 Jennifer Hudson cântă pe scenă o melodia din musicalul Dreamgirls.
 04:59 Toată sala este în picioare şi o aplaudă, iar următorul momentul muzical va fi din Les Miserables, musicalul lui Tom Hooper, aflat în cursă pentru cel mai bun film şi cu 8 nominalizări la Oscar în 2013
 05:00 Distribuţia din Les Miserables urcă pe scenă pentru a intepreta celebrele cântece din film. Hugh Jackman cântă Suddenly din Les Miserables. Anne Hathaway cântă celebra melodie I Dreamed A Dream, alături de Amanda Seyfried, Samantha Banks. Russell Crowe apare pe scenă, în aplauzele întregii săli. Toată distribuţia este pe scenă, într-un moment magic dedicat musicalului, care a fost primit cu ropote de aplauze de cei din sală.
 05:10 Seth MacFarlane îi invită pe scenă pe ursuletul Ted şi pe Mark Wahlberg. "Unde este orgia de la Hollywood despre care vorbeşte toată lumea" spune Ted. "La Jack Nicholson acasă", a fost răspunsul lui Wahlberg. Cei doi prezintă categoria cel mai bun sunet şi cel mai bun montaj de sunet.
05:13 Oscarul pentru cel mai bun mixaj de sunet este câştigat de Les Miserables
05:15 Oscarul pentru cel mai bun montaj de sunet este împărţit în acest an de două filme: Zero Dark Thirty si Skyfall
 05:19 Seth MacFarlane glumeşte şi invită în scenă familia Von Tramp, din Sunetul Muzicii, unul dintre cele mai iubite musicaluri.
05:20 Christopher Plummer vine pe scenă şi prezintă categoria cea mai bună actriţă în rol secundar. Actorul este aplaudat după ce a spus că ar fi o onoare să lucreze cu oricare dintre ele.
 05:21 Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar este câştigat de Anne Hathway ( Les Miserables)
 05:23 Anne Hathaway: "A devenit realitate. Mulţumesc Academiei că am fost nominalizată alături de aceste actriţe superbe. Este o onoare. Îi mulţumesc lui Hugh Jackman, eşti cel mai tare. Îi mulţumesc soţului meu, cel mai frumos moment din viaţa mea a fost când ai apărut tu. Sper ca nefericirile lui Fantine să existe doar în poveşti şi nu în realitate" a spus actriţa în discursul ei de mulţumire, vizibil emoţionată şi cu ochii în lacrimi.
 05:29 Seth MacFarlane îl invită pe scenă pe preşedintele Academiei Americane de Film
 05:32 Seth MacFarlane o invită pe scenă pe Sandra Bullock. Această prezintă categoria cel mai bun montaj
 05:33 Oscarul pentru cel mai bun montaj este câştigat de...Argo (William Goldenberg)
05:33 Goldenberg le-a mulţumit producătorilor, lui George Clooney şi lui Ben Affleck, căruia îi dedică premiul. Acesta este primul Oscar pentru William Goldenberg.
 05:35 Jennifer Lawrence este pe scenă şi o prezintă pe Adele, care intepretează pe scenă Premiilor Oscar celebra melodie Skyfall, de pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume. Adele este nominalizată la Oscar pentru cel mai bun cântec original.
05:44 Nicole Kidman prezintă ultimele 3 filme din cursă pentru Best Picture: Silver Linings Playbook, Django Unchained şi Amour.
 05:48 Daniel Radcliffe şi Kristen Stewart urcă pe scenă. Actriţa schiopătează şi este vizibil chinuită de durerea de la picior. Cei doi prezintă cea mai bună regie artistică.
 05:49 Oscarul pentru cea mai bună regie artistică este câştigat de...Lincoln
 05:51 Salma Hayek este invitată pe scenă şi prezintă premiile speciale ale Academiei Americane de Film - The Governors Awards
05:52 George Clooney este pe scenă şi prezintă un moment emoţionant - In Memoriam, dedicat celor care au dispărut dintre noi anul trecut.
06:00 Barbra Streisand cântă pe scena Oscarurilor, după 36 de ani, într-un moment emoţionant. La final, Streisand este aplaudată intens de întreaga sală în picioare.
06:08 Seth MacFarlane invită în scenă distribuţia filmului Chicago, film care în urmă cu un deceniu domina Oscarurile. Catherine Zeta-Jones, Renee Zelwegger, Queen Latifah şi Richard Gere prezintă cea mai bună coloană sonoră.
06:10 Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră este câştiga de Life of Pi - Mychael Danna
 06:11 "Împart premiul cu Ang Lee, căpitanul nostru vizionar, care a avut grijă de noi în această poveste epică" a spus Mychael Danna, care a obţinut primul său Oscar.
 06:11 Norah Jones cântă pe scena Premiilor Oscar
 06:12 Oscarul pentru cel mai bun cântec original este câştigat de Adele  - Skyfall
 06:12 Adele: "Mulţumesc, este uimitor" a spus solista în timp ce îi dădeau lacrimile.
 06:23 Dustin Hoffman şi Charlize Theron vin pe scenă pentru a prezenta cel mai bun scenariu adaptat
 06:24 Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat este câştigat de Argo - Chris Terrio
06:25 "Împart premiul cu toţi cei nominalizaţi. Îţi mulţumesc Ben Affleck, fără tine nu eram aici. Îi dedic premiul adevăratului Tony Mendez şi tuturor celor care se folosesc de creativitate pentru a rezolva probleme mondiale" a spus Terrio după ce a primit primul Oscar din cariera.
06:27 Oscarul pentru cel mai bun scenariu original este câştigat de Quentin Tarantino- Django Unchained
06: 30 "Charlize, eşti vecina mea. Am tot spus că le mulţumesc actorilor mei, dar chiar aşa este, datorită lor am obţinut ceea ce am obţinut. Personajele mele sunt bune pentru că actorii mei sunt buni. Leo nu e aici, dar îi mulţumesc şi lui. E o onoare să primesc în acest an Oscarul, pentru că e anul scenariştilor. Pace" a spus Tarantino într-un ropot de aplauze din partea celor prezenţi în sală.
 06: 30 Michael Douglas şi Jane Fonda prezintă categoria cel mai bun regizor
 06:36 Oscarul pentru cel mai bun regizor este câştigat de Ang Lee - Life of Pi
06:37 "Îţi mulţumesc, Dumnezeule. Împart acest premiu cu toţi cei 3000 de oameni cu care am lucrat la acest film. Îi mulţumesc lui Yann Martel şi lui Suraj Sharma, el duce tot filmul în spate. Voi sunteţi această statuetă aurie din inima mea. Mulţumesc Taiwanului, soţiei mele şi copiiilor mei." a spus Ang Lee, care l-a învins pe Steven Spielberg în cursa pentru cea mai bună regie şi şi-a trecut al doilea Oscar în palmares, după cel din 2005 pentru drama Brokeback Mountain.
 06:41 Jean Dujardin revine pe scena Oscarurilor la un an după ce câştiga statueta pentru The Artist. El prezintă categoria cea mai bună actriţă în rol principal
 06:42 Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal este câştigat de Jennifer Lawrence - Silver Lingins Playbbok
06: 43 "Nu staţi în picioare, ştiu că m-am împiedicat. Este uimitor. Le mulţumesc colegelor mele nominalizate, sunteţi extraordinare. Îi mulţumesc echipei cu care am lucrat. La mulţi ani Emmanuelle" a spus actriţa care la 22 de ani a luat primul Oscar din cariera ei. Lawrence a fost năucită şi nu i-a venit să creadă că a luat Oscarul. Actriţa n-a uitat că azi e ziua lui Emmnuelle Riva, care a împlinit 86 de ani şi a fost nominalizată la aceeaşi categorie.
06:46 Meryl Streep prezintă categoria cel mai bun actor în rol principal
06:47 Şi Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal este câştigat de...Daniel Day-Lewis
06:50 Daniel Day-Lewis scrie istorie: este primul actor cu 3 statuete pentru rol princpal. Sala îl aplaudă frenetic. "Nu ştiu cum s-a întâmplat asta, dar am primit mai mult decât merit. Vă mulţumesc pentru această onoare. Acum 3 ani, trebuia să o joc pe Margaret Thatcher şi Meryl a fost prima opţiune pentru Lincoln al lui Steven Spielberg. Colegii mei nominalizaţi, sunt mândru să mă aflu printre voi. De când m-am însurat acum 16 ani, soţia mea a trăit alături de bărbaţi ciudaţi, ea e cea versatilă şi a avut grijă de toate personalităţile mele. Îi multulmesc lui Spielberg, Tony Kushner şi omului deosebit care a fost Abraham Lincoln. Oscarul e pentru mama mea"  a spus Daniel Day-Lewis.
06:52 Jack Nicholson urcă pe scenă pentru a acorda Oscarul pentru cel mai bun film al anului.
 06:53 Supriza serii: pe ecran apare în direct Michelle Obama de la Casa Albă: "Aceste 9 filme ne-au dus înapoi în timp şi în jurul lumii. Ne-au învăţat că dragostea ne transformă, dar şi că putem învinge orice obstacol dacă avem curaj. Aceste filme sunt nişte lecţii de viaţă" a spus Prima Doamnă a Americii în aplauzele tuturor.
 06:53  Şi Oscarul pentru cel mai bun film merge la...Argo
 06:55 Michelle Obama a anunţat câştigătorul la categoria cel mai bun film:  Argo. George Clooney, Grant Heslov şi Ben Affleck sunt pe scenă. "Toţi ar fi mândri să aibă un partener loial şi inteligent ca Ben Affleck. Ai regizat un film extraordinar" a spus Heslov. "Toate celelalte 8 filme sunt extraordinare şi mulţumesc la toţi cei care au avut legătura cu acest film. Îi mulţumesc soţiei mele. Acum 15 ani nu ştiam ce făceam, eram un copil când am luat Oscar, nu credeam că voi reveni aici. Dar datorită acestor oameni care m-au susţinut şi ajutat sunt iarăşi aici. Nu contează de câte ori eşti la pământ, contează cum te ridici" a zis Affleck cu ochii în lacrimi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates