Social Icons

sâmbătă, 9 februarie 2013

N-ai timp de tratement la spa? Fă-ţi singură un scrub de corp aromat şi eficient



Te-ai gândit vreodată că, în loc de tratamente costisitoare la spa sau produse ale căror ingrediente nu le cunoşti, ai putea să-ţi faci un scrub homemade cu sare de mare? E mai uşor decât crezi şi mult mai economic!
Tot ce trebuie să ştii înainte să te pui pe treabă este să alegi ingrediente de calitate, pentru că e vorba despre îngrijirea pielii tale, în fond. Reţeta pe care ţi-o propunem mai jos este foarte versatilă, aşa că poţi încerca tot felul de ingrediente care-ţi fac cu ochiul în locul celor propuse de noi.

Ingrediente:
1/2 cană de ulei. Foloseşte ulei de migdale, de struguri sau orice alt masaj de ulei cu textură uşoară. Nu folosi, în nici un caz, ulei de porumb sau orice alt ulei de gătit, cu excepţia celui de măsline.

1 cană de sare de mare fină. Nici în acest caz nu îţi recomandăm să foloseşti sarea iodată de masă - e prea aspră pentru pielea ta. Dacă ai pielea foarte sensibilă, poţi înlocui sarea cu zahăr, care e mai fin.

5-15 picături de uleiuri esenţiale de calitate superioară. Alegerea uleiului esenţial depinde de rezultatul pe care vrei să îl obţii. Levănţică este relaxantă, lemongrassul e răcoritor, iar rozmarinul e stimulant. Dacă te simţi îndrăzneaţă, poţi experimenta cu amestecuri şi poţi obţine propria ta aromă.
Pune sarea (sau zahărul) într-un castron mic. Adaugă uleiul, amestecând bine cu o lingură de lemn. Textura trebuie să fie suficient de umedă pentru a ţine compoziţia împreună, dar nu foarte uleioasă. Adaugă treptat uleiul până ajungi la textura dorită. La final, picură uşor uleiul esenţial şi amestecă din nou.
Acest scrub este valabil aproximativ o lună de la data fabricării lui şi îţi recomandăm să îl ţii în frigider sau într-o cameră bine aerisită. În nici un caz în baie, unde aburii îi pot afecta compoziţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates