Social Icons

duminică, 20 octombrie 2013

Lucruri aparent neînsemnate pe care o femeie trebuie să le încerce pentru a fi mai fericită

         Femeile, de obicei, se concentrează pe the big picture, îşi proiectează idealuri măreţe, exagerează unele întâmplări pentru a le da importanţă sau altfel spus, dacă ceea ce li se întâmplă nu este “supradimensionat” nu le face fericite.
         În plus, oamenii au tendinţa naturală de a dori mai mult şi mai mult, ceea ce e sănătos, dar nu atunci când vorbim strict de fericire, ci mai degrabă de împliniri pragmatice.
         Aşadar, o femeie care nu vede detaliile menite să facă diferenţa, riscă să piardă tocmai acea bucurie care construieşte fericiri mici, dar intense. Aşteptarea unor evenimente nemaipomenite pentru o fericire supremă este doar o iluzie pe care femeile şi-o întreţin singure aproape în tot ceea ce întreprind – relaţii, job, viaţă socială.
         Pentru că niciodată nu e prea târziu, cred că fiecare femeie ar trebui, până la 40 de ani, să descopere cum e să fii fericită prin prisma unor lucruri neînsemnate, acele câteva lucruri neânsemnate care fac cât o mie de realizări mari.
1. Să păstreze un jurnal sau un blog
         O femeie care îşi împărtăşeşte gândurile, temerile, fericirile, experienţele este, cert, o femeie mai liniştită şi mai liberă. Un jurnal, oricât de învechită ar părea ideea, poate fi la chiar terapeutic. Mai mult, când îl va citi cu detaşare, va învăţa despre ea mai multe decât dacă ar fi citit câteva cărţi bune. Dintr-o altă perspectivă, un blog este şi mai actual şi mai uşor de întreţinut şi poate mai util pentru că împărtăşind cu ceilalţi o parte din viaţa ei, îi conferă o încredere uriaşă.
2. Să supravieţuiască 24h fără tehnologie
         Orice femeie ar trebui să facă exerciţiul următor pentru măcar o dată în viaţă: să pună deoparte smartphone-ul, să închidă laptop-ul şi televizorul. Toată tehnologia din viaţa ei (invenţii minunate şi folositoare de atâtea ori) pot accentua stesul şi încărca memoria cu lucruri inutile. O femeie are nevoie să dea stresului o pauză şi să se bucure, egoist, la un anumit interval de timp, de singurătate completă.
3. Să râdă cu lacrimi…
         … pentru că acesta e cel mai frumos şi mai sănătos râs din toate câte există.
4. Să ia cina, să meargă la un concert sau la o piesă de teatru… singură
         O femeie se dedică atât de mult celor din jur, de la copii la soţ, de la părinţi la colegi. Uneori fuge de singurătatea ei de parcă ar fi cel mai mare duşman al său, alteori se izolează dacă nu are cu cine să participe la evenimente. Însă, a lua cina, a merge la un concert sau la o piesă de teatru o dată la câtva timp, singură, este eliberator. Se poate concentra pe propria persoană şi, fără să îşi dea seama, învaţă să se iubească mai mult, să se aprecieze pe sine, să îşi fie suficientă din când în când..
5. Să scrie o scrisoare singură pe care să o citească peste 10 ani
         O scrisoare cu planuri, cu amintiri frumoase, cu regrete, cu reproşuri sau cu iubiri pe care să o păstreze 10 ani, apoi să o deschidă. Nimic nu va egala senzaţia din acel moment când poate se va amuza sau va realiza cât de mult s-a schimbat, ce planuri i-au ieşit, câte eşecuri a bifat...
6. Să-şi adreseze un gând pozitiv în fiecare zi înainte de a se da jos din pat
         O femeie este produsul gândurilor sale, viaţa ei urmează, într-un fel sau altul, şirul gândurilor, de aceea ar trebui să le acorde o atenţie mult mai mare. O femeie fericită este o femeie care ştie să îşi facă ordine în gânduri, iar un gand pozitiv, venit de la propria persoană, poate face minuni chiar şi în cea mai mohorâtă zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates