Social Icons

sâmbătă, 29 martie 2014

Back on the road

         În societate mereu încercăm să fim ca ceilalţi şi să facem ca tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră să fie conform unui tipar prestabilit şi nu ne permitem să vedem dincolo de barierele societăţii. Nu ne permitem să ne vedem pe noi aşa cum suntem, ci ne creăm o viziune asupra noastră prin prisma celor din jur şi în funcţie de ce a spus X şi Y ne conturăm personalitatea. Putem să recunoaştem sau nu, dar ne ating vorbele celor din jur şi vedem doar ceea ce ne arată restul lumii...învăţăm să trăim în aceste condiţii şi uneori pretindem că chiar nu ne pasă de părerea celor din jur.
         Este foarte important să ajungem să ne cunoaştem pe noi înşine pentru a putea trăi o viaţă aşa cum ne-am dori şi în armonie cu cei din jur. Avem defecte, dar avem şi calităţi, chiar dacă cei din jur de cele mai multe ori ne scot în evidenţă doar defectele care le convin lor. Aceste persoane ar face bine să-şi vadă mai întâi bârna din faţa ochilor, înainte să se uite la paiul din ochiul vecinului. De cele mai multe ori cei care îţi arat defectele tale sunt persoanele care au un suflet urât şi plin de ranchiună căutând astfel să pară nişte persoane mai bune în comparaţie cu cei din jur.
         Contează ce părere au cei din jur despre tine, dar mai important este ce gândeşti tu despre propria ta persoană. Succesul începe de la tine! Dacă te respecţi pe tine însuţi şi investeşti în tine ai mai multe şanse să reuşeşti în viaţă decât acele persoane care se preocupă mai tot timpul de viaţa vecinului decât de a lui.
         O persoană care are respect pentru sine însuşi este o persoană mult mai plăcută din toate punctele de vedere pentru că ştie cum să aibă grijă de ea şi nu o prea interesează părerea celor din jur pentru că se cunoaşte mai bine decât o fac restul. Suntem frumoase şi deşi uneori simţim nevoia să îi auzim şi pe cei din jurul nostru spunând-o, trebuie să fim conştiente ce anume ne avantajează şi cum să ne punem în valoare astfel încât să-i facem pe ceilalţi să fie conştienţi de prezenţa noastră într-o încăpere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates