Social Icons

luni, 25 aprilie 2011

Lunea de colecţie (6)


Ana Aslan
Ana Aslan este una dintre cele mai faimoase femei din România, dar şi din întreaga lume. Aceasta s-a născut pe data de 1 ianuarie 1897, iar până la vârsta de 91 de ani a trăit cu convingerea că poate păcăli bătrâneţea. Este fondatoarea primului Institut de Geriatrie din lume pe care l-a înfiinţat în 1952.
Cariera:
A fost absolventa Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii din Bucureşti. După absolvirea acestei facultăţi, aceasta a căutat neîncetat formula neîmbătrânirii, pe care să o sintetizeze într-o cremă destinată femeilor.
Şi în anul 1952, Ana Aslan a inventat Gerovital H3, o cremă destinată femeilor de peste 40 de ani, având o acţiune în prevenirea şi tratarea fenomenului de îmbătrânire.
Geniul acestei formule rezidă în faptul că românca a abordat frumuseţea prin prisma sănătăţii. Numele produsului este combinaţia a două cuvinte: „gero” ce provine din limba greacă şi înseamnă „bătrân” sau „puternic” şi „vital” care în latină înseamnă „viaţă”.
Fiind o mare pasionată de cardiologie, Ana Aslan a folosit procaina, un anestezic local ce are şi proprietăţi secundare precum vasodilataţia, în afecţiunile arteriale periferice. Starea pacienţilor s-a îmbunătăţit atât de mult după folosirea substanţei, încât medicii au fost uluiţi. Tocmai în acest fapt a şi rezidat unicitatea profesoarei Aslan care, în 1950 a afirmat că îmbătrânirea poate fi încetinită, iar procaina este un factor întineritor.
Astfel, aceasta a creat şi o nouă specialitate medicală - gerontologia şi geriatria - ştiinţe care se ocupă de studierea procesului de îmbătrânire şi, respectiv, prevenirea şi tratarea bolilor asociate îmbătrânirii.
Şi în prezent sediul Institutului de Geriatrie Ana Aslan se află la Otopeni, acolo unde a fost şi în 1952 când a fost înfiinţat.
Este unul dintre cele mai renumite astfel de institute din lume, oferind soluţii în combaterea bătrâneţii, atât din punct de vedere al aspectului exterior, dar şi în interior. Majoritatea tratamentelor sunt adresate persoanelor peste 40 de ani, vârsta când corpul începe să îşi piardă elasticitatea şi tonicitatea.
Pacienţii sunt asistaţi de către o serie de medici în efectuarea tratamentului care cuprinde retonifierea musculaturii corpului prin masaje şi gimnastică, terapie şi medicamentaţie specifică vârstei.

Un comentariu:

Beatrice22 spunea...

Chiar nu stiam aceste lucruri...
Adica, personal, am stiut de crema Gerovital, dar nu stiam de povestea care sta in spatele ei. Credeam ca este pur si simplu un nume ca oricare altul si o crema absolut normala (hidratare sau etc).
Foarte interesant oricum!

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates