Social Icons

miercuri, 8 februarie 2012

Nu-ti lasa tenul sa sufere! Cum previi uscarea pielii pe timpul iernii

Gerul de afara ne pot face viata un infern. Dincolo de neplacerea de a merge prin frig, gripa de sezon si inconvenientele celor trei pulovere puse unul peste altul, frigul ne afecteaza foarte mult pielea, mai ales tenul si mainile. De aceea, pe timpul iernii, multe femei se confrunta cu o uscare accentuata a tenului si chiar cu o sensibilitate excesiva. Daca vrei sa previi aparitia acestor probleme specifice vremii foarte reci, iti dam cateva sfaturi.
Nu-ti lasa tenul sa sufere! Cum previi uscarea pielii pe timpul iernii
Fara exfoliere.
Dermatologii sunt toti de aceeasi parere. Iarna, cand este foarte frig, trebuie sa te abtii sa iti exfoliezi tenul, deoarece poate duce la accentuarea senzatiei de uscaciune si chiar de usturime.

Dus, nu baie in cada.

O baie lunga si fierbinte poate pare un vis, dar nu va face altceva decat sa iti lase pielea uscata si sa iti cauzeze mancarimi. Pe timpul iernii, alege mai curand sa faci un dus decat o baie lunga. De asemenea, dermatologii recomanda ca pe parcursul iernii sa faci dus numai o data pe zi, fara sa stai prea mult sub jetul de apa fierbinte.

Schimba sapunul.

Unele tipuri de sapun pot fi foarte dure cu pielea, mai ales iarna. Specialistii recomanda ca mai ales pe perioada anotimpului rece sa folosim un sapun cu glicerina, ultrahidratant.

Fara prea multa caldura.

Caloriferele, radiatoarele sau aerotermele produc o caldura uscata, care nu-i face bine pielii tale. Da termostatul mai incet si mai pune-ti un pulover pe tine.

Fii atenta la ce creme folosesti.

Frigul distruge bariera naturala de protectie a pielii si tu trebuie sa ajuti la refacerea sa. Te ajuta sa folosesti o crema cu ceramide sau cu uree. Poti sa ceri la farmacie si creme preparate in laboratoarele proprii, fara coloranti, conservanti si parfum, dar cu vitamine.

Evita hainele de lana.

Aici este o problema. Hainele de lana sunt foarte calduroase, ideale pentru iarna, dar agraveaza senzatia de uscaciune si de mancarime a pielii. Incearca sa porti intotdeauna o bluza de bumbac pe sub puloverul gros de lana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates