Social Icons

luni, 3 iunie 2013

Dietă eficientă pentru un abdomen cu pătrăţele

         O talie de viespe necesită disciplină, o dietă care să îţi asigure energia necesară şi nişte ore de sport, căci fără ele nu se poate! Există o părere greşită despre curele de slăbire care spune că pentru a pierde în greutate trebuie să renunţi la mâncare. Nu este adevărat! Esenţial este să mănânci o cantitate moderată de alimente, la o oră potrivită pentru a-i asigura corpului tău doza de energie necesară.
         Noi îţi propunem o dietă pe care o poţi adapta propriului stil de viaţă.
   1. Mănâncă şase mese pe zi Fă-ţi un plan de şase mese/zi şi respectă-l, astfel corpul tău va avea mereu alimente din care să îşi ia energia de care are nevoie, iar stomacul tău va lucra în permanenţă. Un studiu realizat recent a arătat că persoanele care au un regim alimentar cu 600 calorii mai puţin din doza zilnică de 2500 calorii slăbesc mai repede.
   2. 12 alimente cheie într-o dietă: Migdale şi alune, mazăre şi legume, spanac, ovăz gătit fără condimente, produse fără grasimi, ouă, carne de curcan, soia, ulei de măsline, cereale integrale şi fructe de pădure. Include-le pe toate în dieta ta, dacă vrei un corp de invidiat! De asemenea, consumă alimente care să îţi asigure nivelul de proteine şi carbohidraţi de care organismal tău nu se poate lipsi.
   3. Include în dieta iaurturile şi sucurile Include în alimentaţia ta iaurturile sau sucurile pregătite în casă. Îţi dau o senzaţie de satietate şi în plus, iaurtul de băut este recomandat pentru că se digeră mai greu şi nu te lasă să te simţi înfometată. Mai mult decât atât, produsele de acest fel pot înlocui gustările dintre mese.
   4. Nu îţi număra caloriile! Este adevărat că această metoda te ajută să selectezi alimentele pe care le vei combina la o masă astfel încât să nu depăşeşti limita, dar rişti să îţi pierzi entuziasmul şi motivaţia. Pentru a-ţi stimula încrederea şi a te susţine moral, îţi dăm exemple de substanţe pe care trebuie să le conţină alimentele pe care le mănânci:
   a. Omega 3 este o substanţă care protejează inima şi care se regăseşte în peşte. Studiile au arătat că această substanţă determină corpul să ardă calorii şi reglează metabolismul.
   b. Calciul limitează cantitatea de grăsimi din corp, întăreşte oasele şi se găseşte în lactate şi brânzeturi.   Tot studiile arată că mâncărurile bogate în calciu stârnesc arderea de calorii mai mult decât cele care conţin mai puţin calciu, deşi numărul de calorii conţinut de mâncărurile respective este acelaşi.
   c. Grăsimile monosaturate care se găsesc în măsline şi nuci ajută la reducerea colesterolului şi protejează inima împotriva bolilor. De asemenea, s-a demonstrat ştiinţific că acestea ajută la arderea caloriilor, spre deosebire de grăsimile saturate care favorizează formarea de grăsime abdominală.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates