Social Icons

vineri, 21 ianuarie 2011

Pasărea spin



„Pasărea spin” este scrisă de Colleen McCullough. Pe mine m-a impresionat foarte mult ceea ce era scris pe prima pagina:
  "Există o legendă despre o pasăre care cântăp singură dată în viaţă, mai dulce decât orice altă vietate de pe faţa pământului. Din momnetul în care-şi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseşte odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă singură în spinul cel mai lung şi mai ascuţit. 
  Şi, în extazul morţii, ea se înalţă deasupre propriei agonii, scoţând un tril mai dulce decât al privighetorii sau al ciocârliei. Un cântec al cărui preţ suprem este însăşi existenţa. Întreaga lume înmărmureşte ascultându-l şi dumnezeu în Paradisul său zâmbeşte. Pentru că ceea ce este mai bun în viaţa noastră se obţine numai cu preţul unei dureri existenţiale...Ori cel puţin aşa spune legenda."
  Are o poveste de dragoste foarte impresionantă. Este o poveste de dragoste adevărată, ce ţine o viaţă întreagă. Este prezentată tema iubirii pe mai multe planuri: dintre Free şi Paddy, ce nu este realizată de Fee decât atunci când soţul acesteia moare, dintre Meggie şi preotul Ralph De Bricassart, ce devine una platonică din cauza îndatorilor bisericeşti ale celui din urmă. Autoarea descrie foarte frumos şi peisajul şi tot ce cuprinde el din Australia. sunt prezentate şi aspecte din război. Mai multe nu vă spune...vă las pe voi să descoperiţi restul.
  Câţi aţi citit cartea? Şi ce impresie v-a lăsat povestea lor de dragoste?

Un comentariu:

Beatrice22 spunea...

SUPERBA CARTE... merita citita cu adevarat...
Eu va recomand... cu drag... si filmul facut dupa aceasta carte...
Desi este un pic mai vechi, mai exact din 1983, si are aproximativ cinci parti, ei bine, prestatia actorilor este una remarcabila... scenele sunt induiosatoare...
Povestea in sine trateaza o dragoste ce dureaza decenii intregi de viata si chiar daca filmul, ca oricare altul in schimb, nu urmareste cartea scena cu scena, asta nu inseamna ca nu trebuie vazut...
E pacat sa il pierdeti... Kisses si frumoasa alegere de carte :)

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates