Social Icons

vineri, 17 februarie 2012

Sfaturi utile pentru parul tau - ce sa faci ca sa nu iti cada si sa nu se degradeze

Starea parului nostru este influentata de starea noastra generala de sanatate, de alimentatie, de felul in care il ingrijim si de socurile la care il supunem. Poluarea si stresul isi pun si ele amprenta pe felul in care arata parul nostru.
Sfaturi utile pentru parul tau - ce sa faci ca sa nu iti cada si sa nu se degradeze

Alimentatia
Nu trebuie sa iti privezi organismul de nutrientii de care are nevoie. De aceea, curele de slabire, in care eliminam anumite produse din alimentatie, ne pot crea un dezechilibru in organismul, iar parul nostru va resimti si el acest lucru.
Pentru un par frumos si sanatos, nu trebuie sa ne lipseasca din dieta fructele si legumele, fierul, zincul, vitamina C si B. “Acestea sunt resurse indispensabile in mentinerea sanatatii parului si stimuleaza circulatia de la nivelul scalpului, cresterea firului de par si generarea pigmentului melanic”, potrivit revistei Farmacia ta.
Ingrijirea parului
Parul trebuie spalat atunci cand incepe sa se ingrase, insa nu in fiecare zi, pentru ca daca este uscat, il degresam suplimentar. Apa cu care il spalam nu trebuie sa fie foarte fierbinte, intrucat ii deschide porii si il face mai sensibil.Nu uitati sa ii tundeti varfurile o data la doua luni.
Vopsirea, decolorarea si uscarea cu foehnul la temperaturi mari, folosirea placii si a ondulatorului – toate deterioreaza firul de par.
Foloseste balsam la fiecare spalare. Temperatura scazuta si vantul rece usuca parul, asa ca ai nevoie de balsam pentru a-l mentine hidratat. Balsamurile care se lasa in par fara a se clati sunt cele mai recomandate pentru sezonul rece.
Acopera-ti parul. Atunci cand porti caciuli de lana sau chiar si atunci cand imbraci si dezbraci de mai multe ori pe zi pulovere (actiune care electrizeaza firele de par) risti sa iti deteriorezi parul. Secretul este sa porti o esarfa fina de bumbac pe sub caciula sau palarie. Si asta este unul dintre cele mai simple si eficiente sfaturi pentru a-ti proteja parul iarna. De asemenea, alege bluze din materiale moi sau, daca preferi neaparat lana, poarta o bluza care are nasturi in fata. Matreata, o alta cauza frecventa a caderii parului, insotita uneori de eritem, prurit, poate fi tratata cu sampoane antifungice si care contin zinc si seleniu.
  "Pe langa clasicul sampon si masca de par, niciunei femei nu ar trebui sa ii lipseasca niste fiole pentru ingrijirea parului. Acestea sunt folositoare pentru hidratare, tratarea scalpului sau pentru a conferi un luciu parului, ca sa nu mai existe aspectul acela de mat, de uscat", spune hairstylistul George Emanuel Gurban.
Specialistul sustine ca masca de par ar trebui aplicata dupa fiecare spalare."Depinde totusi de masca - unele, de exemplu, se aplica doar o data pe luna. Sunt si tratamente care se aplica o data la 6 luni", spune hairstylistul.
"Femeile gresesc atunci cand isi cumpara cel mai puternic tratament, cel mai puternic sampon. E ca si cum as fi racit si mi-as baga in organism numai antibiotice. Cand voi avea neaparat nevoie de acele antibiotice, organismul insa nu va mai reactiona. La fel se intampla si cu parul care nu are nevoie de aceste tratamente puternice", spune George Emanuel Gurban.

Un comentariu:

J.J. spunea...

Interesant articol.

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates