Social Icons

duminică, 22 iulie 2012

6 probleme ale părului pe timp de vară şi cum le poţi rezolva


Revistele de beauty şi moda scriu în această perioadă doar despre bucle rebele şi coafuri lejere, dar în realitate părul nostru nu arată nici pe departe la fel de glam ca în pictorialele respective. Din fericire, orice problemă ai avea cu podoaba capilară, noi îţi oferim soluţia.
1. Efectele clorului
Nu este doar un mit – prea mult stat în piscină chiar îţi poate afecta părul.
“Straturile exterioare ale cuticulelor firului de păr– care sunt ca ţiglele de pe acoperiş – încep să se ridice. Când aceste straturi se ridică, apa cu clor poate ajunge până la centrul firului de păr şi îl face mai fragil.”, a explicat pentru site-ul Huffington Post medicul Jessica Wu.
Iată de ce părul persoanelor care îşi petrec mult timp la piscină vara se rupe mult mai uşor, mai ales dacă e vopsit sau întins cu placa.
Soluţia:
Cea mai la îndemână soluţie e să-ţi clăteşti părul cu apă plată înainte să intri în piscină. “Apa simplă, plată, oferă părului un soi de “scut” şi împiedică clorul să intre. Un balsam fără clătire are un efect similar, dacă îl aplici înainte de a merge la piscină. De asemenea, o mască săptămânală poate minimiza daunele şi poate “sigila” cuticulă. 
Alte recomandări sunt purtarea unei căşti de păr şi spălarea părului cu şampon şi balsam special create pentru înotători. 
2. Grăsimea
Părul gras e cu atât mai deranjant vara cu cât ştim că nu e bine să îl spălam prea des.
Soluţia:
“Le spun oamenilor că ar trebui să-şi spele părul mai des vara”, spune dr. Wang. “Părul mediu şi lung ne atinge spatele şi crema cu factor de protecţie solară de pe umeri şi spate intră în păr, făcându-l să se îngraşe şi să se murdărească mai repede.” 
Ai, aşadar, undă verde să-ţi speli părul mai des decât de obicei, chiar şi în fiecare zi dacă simţi nevoia. 
3. Efectele soarelui
Aceleaşi raze UV care îţi afectează pielea dacă nu te protejezi îţi pot afecta şi părul, explică dr. Wu. Soarele distruge legăturile care face cheratina din păr puternică, ceea ce duce la şuviţe mai firave şi la o culoare mai ştearsă. 
Soluţia:
Poartă o pălărie pentru a-ţi proteja părul. De asemenea, există numeroase produse pentru păr care au FPS. Foloseşte-le cu încredere.   
4. Arsurile solare
Dacă tot îţi protejezi părul de soare, nu uita de scalp. Dacă porţi părul desori în aceeaşi coafură, dă-ţi cu o cremă cu FPS pe porţiunea de scalp expusă (o cărare, de exemplu). Şi dacă îţi prinzi părul în coadă de cal, aplică crema cu factor de protecţie până la linia rădăcinilor părului. 
Soluţia:
Şampoanele şi produsele de îngrijire a părului pe baza de soia, ceai verde sau vitamina C pot fi de folos ca metodă preventivă, iar un gel de aloe vera poate fi folosit cu succes ca tratament.
5. Părul electrizat
Dacă părul ţi se electrizează de obicei, vara, din cauza temperaturilor ridicate şi a umidităţii, şuviţele electrizate capătă şi mai mult volum. 
Soluţia:

Evită produsele care supraîncarcă firul de păr, ca fixativul sau gelul şi alege, în schimb, serumuri sau spray-uri speciale pentru părul electrizat. Produsele pe bază de silicon, de exemplu, pot ajuta la netezirea părului. 
6. Vârfurile despicate
Razele UV nu sunt singurele care duc la ruperea firelor de păr. Temperaturile ridicate tind să absoarbă umezeala din păr, ceea ce duce la despicarea firelor. 
Soluţia:
Utilizarea uleiului de argan pe post de mască de păr săptămânală te poate ajuta să previi despicarea firelor de păr. 


3 comentarii:

Stephany spunea...

Foarte interesante chestii !

Ice Flower spunea...

Sa spunem ca m-au incantat pe deplin aceste sugestii cu privire la par, deoarece eu am par gras si este mai mult decat vizat in acest articol, ceea ce presupune ca am multe lucruri de invatat din el.

Danny spunea...

ador aceasta rubrica,multumesc pentru sfaturi

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates