Social Icons

luni, 17 decembrie 2012

Șase sfaturi pentru a te menține în formă iarna



Aproape “îngropate” în haine cât mai călduroase, învelite în fulare și mănuși, nu e de mirare că multe femei devin iarna nemulțumite de aspectul lor și chiar deprimate. Dacă mai punem la socoteală și zilele scurte, frigul și pielea uscată, am putea spune că iarna poate fi aproape un coșmar. Din păcate, mai sunt încă două luni de iarnă așa că trebuie să te înarmezi cu răbdare și să nu lași frigul să își afecteze buna dispoziție. Iată 5 lucruri pe care le poți face pentru a te menține binedispusă și a avea un tonus de invidiat.
Menține-te în formă - Chiar dacă e iarnă și corpul tău are nevoie de alimente mai consistente pentru a face față frigului, încearcă să consumi în fiecare zi legume și fructe. Profită că e sezonul citricelor și consumă cât mai multe portocale, mandarine sau kiwi. Vitamina C îți stimulează sistemul imunitar și te ajută să te menții vivace.
Poartă haine frumose - Chiar dacă e iarnă, nu înseamnă că trebuie să arăți ca un pădurar. Sub palton sau geacă alege să porți haine feminine care îți stau bine și care te fac să te simți bine. În zilele în care temperaturile nu coboară sub zero, poți încerca să porți o rochie din stofă sau o fustă tricotată mai groasă. Vei fi diferită în mulțimea “de pantaloni” și te vei simți mai sexy.
Așează-ți părul frumos - Chiar dacă porți fes sau basc asta nu înseamnă că părul tău nu poate arăta în fiecare zi strălucitor și minunat. Încearcă niște bucle lejere dacă porți un fes subțire sau, dacă porți o căciula din lână mai mare sau una din blană, întinde-ți părul și nu uita să aplici la vârfuri un ser special pentru strălucire și protecție.
Ai grijă de pielea ta - Hidratarea, elementul esențial al unui ten strălucitor și frumos începe din interior așa că încearcă să bei cât mai multe lichide. Poți înlocui apa cu ceaiuri din plante neîndulcite cu lămâie. Alege un ceai de plante care să te energizeze sau care îți stimulează circulația și digestia sau un ceai de fructe dacă vrei numai să savurezi aroma.
Fii atentă la tot ce e important pentru tine - Chiar dacă se întunecă repede și e frig și zăpada te face să vrei să stai mai mult pe acasă nu trebuie să devii delăsătoare. Mersul rapid prin zăpadă face minuni pentru musculatura picioarelor tale așa că mergi câte o stație de metrou sau tramvai pe jos. Nu amâna lucruri importante precum mersul la cosmeticiană sau la dentist. Chiar dacă e iarnă tu nu intri în hibernare.
Ocupăte-te de micile tale proiecte - Fie că vrei să pregătești un cadou unei prietene sau te-ai apucat deja să faci tu singură cadoul iubitului tău de ziua îndrăgostiților, important e să ai un proiect care să îți aducă mici bucurii. Cumpără-ți o plantă și îngrijește-o, învață câteva fraze uzuale într-o limbă străină sau renovează-ți obiecte din cameră. Deși par lucruri nesemnificative, îți pot aduce satisfacții mari.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am placerea sa te anunt ca ai primit o nominalizare pentru concursul “Very Inspiring Blog Award” pe http://www.destinepierdute.wordpress.com. Felicitari! :)

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates