Social Icons

luni, 19 mai 2014

Cele 10 reguli ale fardului de obraz

         Puterea de transformare a acestui produs este absolut fabuloasă, aşa că ţine cont de principalele reguli ale folosirii lui şi oferă tenului tău un aspect radios şi natural în timp record.
         Forma feţei, culoarea tenului, efectul dorit – toate sunt importante atunci când aplici fardul de obraz. Hai să lămurim care sunt informaţiile esenţiale şi cum trebuie să procedezi.
         Menţine aspectul natural. Întreaga idee a folosirii blush-ului este aceea de a reproduce aspectul sănătos al pielii. Cu toate că există loc pentru variaţie, nuanţele rozalii sunt cele mai bune pentru tenul deschis la culoare, cele în tonuri de piersică sunt excelente pentru tenul mediu, iar cele cărămizii şi intense, pentru cel închis la culoare.
         Găseţte formula care ţi se potriveşte. Dacă ai tenul normal-uscat, încearcă un fard cremos – se întinde mai bine ca alte produse şi, de obicei, are un aspect mai natural. Acţionează aproape ca un al doilea strat de produs hidratant. Dacă ai tenul mixt, alege un produs pudră, care va rezista mai mult timp pe suprafaţa pielii spre deosebire de un blush cremă, care se poate estompa pe parcursul zilei. Dacă ai tenul gras, mergi pe mâna unui produs cu textură gel, care poate fi greu de uniformizat pe suprafaţa unui ten uscat.
         Alege-ţi corect aplicatorul. Pentru fardul de obraz în culori tari, este musai să ai o pensulă evantai. Este cea mai bună pentru distribuirea uniformă a culorii şi pentru „construirea“ unui efect diafan. O pensulă mare este bună pentru fardurile pudră doar dacă perii sunt suficient de maleabili şi de moi. Dacă peria este prea mare şi rigidă, rişti să aplici prea multă culoare şi să pătezi pielea. Pentru produsele cremă sau gel, cele mai bune aplicatoare îţi sunt propriile degete.
         Ai grijă la bază. Blushul poate accentua roşeaţa pielii şi poate avea un aspect neuniform dacă nu este aplicat peste o un ten perfect. Tocmai de aceea este important să foloseşti o bază de machiaj, care să îţi asigure o culoare uniformă peste care să „construieşti“ îmbujorarea.
         Pudra prima. Chiar dacă nu ai tenul gras, un strat fin de pudră translucidă aplicat înaintea blushului va acţiona ca o bandă dublu adezivă, care va menţine culoarea mai mult timp. Dacă îţi place luciul natural al tenului şi nu obişnuieşti să foloseşti pudră, poţi să o aplici doar pe zona în care urmează să aplici fardul de obraz.
         Învaţă să îl poziţionezi. Pentru un look extrem de natural, începe aplicarea de pe vârful pomeţilor. Ideea este să poziţionezi cea mai mare cantitate de pigment pe zonele care se înroşesc în mod normal. Dacă nu reuşeşti să identifici locul, zâmbeşte şi vei îl vei găsi imediat. De acolo, direcţionează pensula spre exteriorul feţei, spre ureche.
         Ţine cont de forma feţei. Dacă aplici culoarea corect, îţi poţi redefini trăsăturile şi poţi crea iluzia unui os mai proeminent al pometelui. Este mai simplu decât crezi: Pentru a îngusta o faţă rotundă: începe aplicarea culorii pe vîrful pomeţilor , de-a lungul osului pomeţilor şi în sus, spre tâmple. Pentru a da colum unei feţe prea înguste: aplică blushul din centrul pomeţilor, drept spre urechi. Pentru a scurta o faţă lungă: foloseşte blushul din vârful pomeţilor spre tâmple, apoi aplică puţin pe pleoape şi pe bărbie. Pentru a îndulci trăsăturile unei feţe pătrate: aplică fardul de obraz pe centrul pomeţilor şi în jos, în golul de sub aceştia. Apoi, treci uşor pensula de culoare peste tâmple pentru a contura în mod discret. Pentru pomeţi mai înalţi: foloseşte o pudră bronzată mată, cu două tonuri mai închisă decât nuanţa pielii. Trebuie să o aplici pornind de la zona externă a osului pomeţilor, trecând şi peste acesta. Apoi, puţin iluminator pe vârful poţilor va avea un efect de lifting. Pentru a îngusta o faţă rotundăîncepe aplicarea culorii pe vârful pomeţilor , de-a lungul osului pomeţilor şi în sus, spre tâmple.
         Dacă e nevoie, suprapune mai multe straturi. Multe femei se plâng că nuanţa dispare de pe obraji în doar câteva ore. Pentru a păstra intensitatea culorii, aplică mai întâi puţin fard cremos, apoi puţină pudră translucidă, după care definitivează cu un fard pudră. Culoarea ar trebui să dureze mult timp.
         Alege efectul final. Vorbim aici despre blushul cu particule sidefate şi despre cel mat. Primul readuce la viaţă tenul tern. Cel de-al doilea, este ideal pentru tenul gras, pentru că îi îndepărtează excesul de sebum. Fardurile lucioase, care sunt în majoritate cremoase sau gel, arată foarte bine pe tenul foarte deschis sau foarte închis.
         Nu exagera. Dacă ai rozacee, domoleşte tonul pielii cu un fond de ten opac, apoi aplică blush. Dacă nu aplici baza, rişti ca rezultatul să fie extrem – nu vrei să arăţi ca un clovn, nu-i aşa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates