Social Icons

duminică, 4 decembrie 2011

Cum sa faci categoriile (etichetele) pe Blogger

Una din metodele prin care vizitatorii unui blog pot naviga si gasi articolele care ii intereseaza sunt categoriile.
O categorie este o pagina dinamica in care trec automat postarile carora le sunt atribuite categoria respectiva. Ele vor fi afisate in sens invers, de la cea mai noua postare la cea mai veche, iar o pagina v-a afisa by default 20 de postari.

1. Aplicarea categoriei
Unei postari puteti sa-i aplicati una sau mai multe etichete, iar denumirea categoriei poate fi formata din unul sau mai multe cuvinte.
Pentru ca etichetele sa fie aplicate postarii ele trebuie sa fie introduse in casuta de la baza editorului de text, in continuarea cuvantului Etichete:
Categoriile vor fi scrise astfel: Eticheta, Eticheta 2, Eticheta 3



Dupa ce ati publicat postarea, categoria sau categoriile vor fi formate automat si vor cuprinde si postarea respectiva.
Daca ai format multe categorii atunci puteti da clic pe Arată-le pe toate iar Blogger le v-a afisa pe toate. Apoi le puteti aplica postarii printr-un simplu clic pe categoria pe care doriti sa o adaugati.

O alta metoda prin care se pot aplica etichete este cea din pagina Editaţi postări.
Sa zicem ca ati publicat deja in jur de o suta de articole si nu ati stiut ca puteti face categorii, apoi aflati despre ele dar deja sunt prea multe si ar dura prea mult sa luati fiecare postare in parte si sa aplicati metoda de mai sus.
Din fericire Blogger ne ofera o rezolvare la problema asta. 
Accesati tabul Postare si apoi Editaţi postări. In aceasta pagina veti gasi un meniu derulant pe care scrie Actiuni etichete.



Pentru a aplica o eticheta uneia sau mai multor postari, trebuie sa bifati postarile care vreti sa faca parte din acea categorie si sa dati clic pe Actiuni etichete apoi sa alegeti Eticheta noua. Dupa ce dati clic se v-a deschide o fereastra mica in care veti introduce denumirea categoriei, apoi clic pe OK.



Etichetele au fost aplicate. Procedati la fel si cu celelalte postari.

2. Afisarea categoriilor pe blog
Pentru ca ele sa apara in sidebarul blogului vostru trebuie sa mergeti la Aspect --> Elemente de pagina --> Adaugati un obiect gadget si sa legeti optiunea Etichete. Salvati si mutati gadgetul in pozitia in care doriti sa apara pe blog.

Un comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates