Social Icons

luni, 26 decembrie 2011

Cum sa-ti intretii bijuteriile din metale pretioase, gablonturi sau cele “handmade”

Designerul Alin Dinica ne-a oferit cateva sfaturi de care trebuie sa tinem cont daca vrem sa avem niste bijuterii frumoase si rezistente in timp. Vezi ce trebuie sa faci si ce nu.
Cum sa-ti intretii bijuteriile din metale pretioase, gablonturi sau cele  handmade
1. Scoate bijuteriile atunci cand ajungi acasa sau cand faci diverse treburi casnice
2. Evita contactul lor cu diferite substante: metalele pretioase (aurul, argintul, platina) si cele neferoase (aluminiul, cuprul, zincul, plumbul, staniul, nichelul)  se degradeaza in contact cu diverse substante, cum ar fi detergenti, clorul, inalbitor. 
3. Renunta la ele atunci cand faci baie. Nu este deloc recomandabil sa intri in baie sau sa te spali pe cap purtand bijuterii de orice fel. 
4. Evita contactul cu parfumurile: alcoolul din parfumuri si compusii chimici din ele iti pot murdari sau deteriora bijuteriile. Solutia? Aplica parfumul sau produsele de machiaj inainte de a ti le pune.
5. Depoziteaza-le cu grija. Depozitarea  bijuteriilor se face cel mai bine in  casete captusite cu matase, catifea sau alte materiale textile. In ele se pot pastra obiectele din metale nobile (platina, aur, argint) cu sau fara pietre pretioase, cat si pe cele din lemn, ceramica, cupru, sticla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates