Social Icons

marți, 18 octombrie 2011

Fashion day: Marc Jacobs Toamnă-Iarnă 2011


Marc Jacobs şi-a prezentat colecţia toamnă-iarnă 2011 în cadrul New York Fashion Week. Propunerile designerului pentru noul sezon sunt extrem de variate. Dantela, pielea şi bulinele inspirate din anii '70 reprezintă trendurile principale.
Colectia Marc Jacobs pentru sezonul toamna-iarna 2011 s-a evidentiat prin materiale lucioase si tinute inspirate din anii '70. Umerii supradimensionati, talia inalta si materialele neconventionale precum latexul au reprezentat elementele definitorii ale colectiei. Silueta manechinelor a fost alungita prin croieli rigide. Talia a fost marcata prin curele subtiri sau piese vestimentare cambrate.  



Trendul polka-dots a fost de asemenea readus în atenţie de directorul de creaţie Marc Jacobs. Într-o varietate de forme şi culori, bulinele au reprezentat laitmotivul colecţiei. Au fost utilizate într-un mix de materiale şi piese vestimentare, conferind un plus de originalitate ţinutelor. 





Colecţia a fost extrem de variată. Designerul a pus în scenă atât ţinute elegante, cât şi piese vestimentare pretabile ţinutelor de zi. De la ţinute deux-pieces formate din malete şi fuste sau pantaloni de piele, Marc Jacobs a făcut trecerea către rochii strălucitoare cu inserţii de latex şi dantelă. 
Din colecţia dedicată sezonului rece n-au lipsit influenţele romantice. Printurile florale clasice au fost înlocuite cu decupaje din dantelă aplicate pe rochii sau fuste. În privinţa cromaticii, nuanţele au variat în accente cald-rece. Între piesele vestimentare negre ori gri s-au evidenţiat şi ţinute în culori tari precum roşu, albastru sau verde. 
Machiajul a evidenţiat ochii. Conturul cu tuş negru a conferit privirii un plus de expresivitate şi mister. Restul feţei a fost machiat discret. Părul a fost strâns la spate pentru a pune în valoare accesoriile ingenioase. Iată aici mai multe imagini din colectia Marc Jacobs pentru sezonul toamnă-iarnă 2011. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates