Social Icons

sâmbătă, 17 martie 2012

Azi e o zi minunată!


Deschizând uşa, de parcă un uragan l-a adus, nepoţelul năvăli în caşa bunicului :
"- Bunicule! Bunicule! Am ajuns! Unde eşti? "
"- Aici dragul meu! " îi răspunse bunicul cu braţele largi deschise şi cu ochii sclipind de bucurie. "Vino să te strângă moşul în braţe!"
"- Ai văzut ce zi frumoasă este? Şi câtă veselie e în jur? Azi e o zi minunată!" îi spuse bunicul în timp ce mângâia părul ciufulit al lui Vali.
" - Bunicule, pot să te întreb ceva? " îi spuse Vali
"- Desigur, orice" îi răspunse cu drag bunicul.
"- De ce de fiecare dată îmi spui ca azi e o zi minunată? "
"- Pai dragul moşului, pentru ca aşa şi este. AZI e o zi MINUNATĂ!"
"- Şi cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunată? Păi dacă azi plouă şi mâine plouă şi mai tare? Şi dacă ieri a fost frig? Toate zilele sunt minunate?"
"- Da dragul meu. Fiecare zi în care te văd sau mă pot gândi la tine e minunată, fiecare zi în care aud păsărelele ciripind e minunată, fiecare zi în care cineva îmi deschide uşa şi mă întreabă ceva e minunată, fiecare zi în care ..."
"- Stai! Păi în toate zilele tu faci câte ceva din ce ai zis acuma"
"- Pai da", zise bunicul. "De aceea în fiecare zi pot spune AZI E O ZI MINUNATĂ! Pe lângă asta, Vali, să ştii un mare secret: Viata este aşa cum o simţim noi că este. Viaţa este aşa cum o planificăm în fiecare zi de dimineaţă când ne trezim! Dacă primul lucru la care te gândeşti când te trezeşti este că iţi lipseşte jucăria roşie, că tu nu o sa primeşti niciodată bicicleta care o vrei, că nu .. nu .. nu ... ei bine, aşa se şi întâmplă. Pentru că tu aşa şimţi. Şi pentru că ce simţi îţi creează ziua.
Şi atunci, de ce să nu te trezeşti şi să zici în gura mare „AZI E O ZI MINUNATĂ!” Şi de ce să nu spui fiecărui om pe care îl întâlneşti secretul că azi e o zi minunată? Spune-i şi îţi vei face şi ţie şi lui ziua minunată"
Vali lua aminte la lecţia spusă de bunicul. Şi, cum ştia că bunicul este un om înţelept şi ca tot ce îl învăţase până acum a fost cum a zis bunicul, se hotărî ca de mâine să îşi creeze singur ziua. Să nu aştepte ca alţii să o facă pentru el.
Ajuns acasă, şi-a atârnat pe perete în faţa patului, un smiley galben mare ca un soare, pe care a scris mare de tot "AZI E O ZI MINUNATĂ!", astfel încât primul lucru pe care îl vede când deschide ochii să fie acesta.


******************************
Zilele au trecut şi Vali a văzut ca bunicul a avut dreptate. De când vedea dimineaţa că începe o zi minunată, de când a început să spună părinţilor şi prietenilor că e o zi minunată, Vali se simţea în permanenţă minunat! Bunicul a avut (din nou) dreptate!
Şi a mai observat ceva, cu cât spunea mai multor oameni, nu numai că le aducea un zâmbet pe buzele lor dar parca fiecare zâmbet îi umplea şi mai mult paharul fericirii lui. Şi el se simţea tot mai MINUNAT!


******************************
Vali e mare acum. Smiley-ul de la capul patului e acelaşi, doar ca îl vede şi soţia lui dimineaţa. În plus şi băieţelul lui are un smiley aidoma, în camera lui.
Şi toata viaţa lui e minunată!
Acum a înţeles de ce. Bunicul a avut atâta dreptate. Dacă viaţa o priveşti ca pe zilele care le trăieşti, dacă toate aceste zile sunt MINUNATE, atunci şi viaţa este MINUNATĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates