Social Icons

miercuri, 7 martie 2012

Cea mai tânără mamă din lume a avut numai 5 ani. Află cum a fost posibil


          În 1939, o fetiţă de 5 ani dintr-un sătuc din Peru a devenit cea mai tânără mămică din lume. Micuţa a dat naştere unui băieţel prin cezariană, pentru că organismul ei era prea fragil pentru a trece printr-o naştere naturală. Considerată cea mai tânără mamă din lume, Lina Medina a început să se maturizeze fizic de la o vârstă foarte fragedă. La doar trei ani, ea a avut prima menstruaţie, iar la cinci ani sânii ei au început să arate ca cei ai unei femei adulte.
          Când a observat că abdomenul începe să i se mărească din ce în ce mai mult, părinţii nu au ştiut ce s-a întâmplat cu fetiţa şi au dus-o la medic, cerându-i acestuia să înlăture ceea ce ei credeau că este o tumoare. În urma unui control mai atent, specialistul a descoperit că Lina era, de fapt, însărcinată.           Corpul micuţei nu era pregătit să suporte chinurile naşterii, aşa că bebeluşul ei a fost adus pe lume cu ajutorul unei cezariene şi a crescut de parcă ar fi fost fratele copilei, nu fiul ei. Gerardo a aflat adevărul la vârsta de 10 ani, când colegii de şcoală care auziseră o mulţime de zvonuri au început să râdă de el. Nici până în ziua de azi nu se ştie cine este tatăl copilului, însă poliţiştii care au făcut investigaţii la vremea respectivă i-au avut drept suspecţi pe tatăl copilei şi pe fratele ei bolnav mental. Adeseori s-a crezut că povestea Linei este doar o invenţie, însă medicii au confirmat sarcina şi naşterea, iar afecţiunea de care suferea copila a căpătat un nume chiar: pubertate precoce. Maturitatea sexuală este cauzată de o problemă a creierului, care dictează producerea unor cantităţi uriaşe de hormoni.                   Aceştia din urmă favorizau dezvoltarea sânilor şi apariţia părului pubian în cazul fetitelor cu vârste fragede, iar Lina este una dintre ele.
                    Care sunt semnele pubertăţii premature?
          Atât fetiţele, cât şi băieţii, dezvoltă precoce organe sexuale. De la vârsta de nouă ani, organismul lor începe să arate şi să reacţioneze ca cel al unei persoane adulte. Conform medicului care a îngrijit-o, intrarea Linei la pubertate a fost cauzată de funcţionarea defectuoasă a hipofizei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates