Social Icons

marți, 6 martie 2012

Descriminarea dăunează grav Vieţii!

Discriminarea reprezintă un atac asupra definiţiei drepturilor omului. Discriminarea reprezintă refuzarea sistematică a drepturilor umane ale anumitor categorii sau grupuri de oameni din cauza a ceea ce sunt sau a credinţelor pe care le au.
Discriminarea poate fi datorată unor factori precum rasa, etnie, naţionalitate, clasă socială, religie sau credinţă, sex, orientare sexuală, vârstă sau starea de sănătate, sau a unei combinaţii de factori. Cu toate că legislaţia privind drepturile internaţionale ale omului are la bază principiul non-discriminării, ea persistă sub diferite forme în fiecare ţară din lume. 
În Slovacia, copii de etnie romă nu au dreptul la o educaţie corespunzătoare. Multe femei încă suferă de discriminare sexuală peste tot în lume. Muncitorii imigranţi din Coreea de Sud sunt adesea supuşi unor abuzuri ale drepturilor omului de către angajatori fără scrupule – adesea ei nu au nici măcar dreptul la libertate şi securitate.
Cu toate că persoanele şi mediile care promovează discriminarea diferă, la baza oricărei forme de discriminare stau ignoranţa şi prejudecata. Fie în cadrul societăţii în general fie în mâna autorităţilor, discriminarea şi represiunea sunt un abuz asupra drepturilor omului, mai ales atunci când nu există pedeapsă pentru cei care o practică.
Unele guverne merg atât de departe încât justifică unele tipuri de discriminare în numele moralităţii, religiei sau ideologiei. Discriminarea păstrată cu sfinţenie în lege (ca de exemplu când îngrădeşte libertăţile fundamentale ale femeilor sau când refuză să recunoască drepturile popoarelor băştinaşe) înlătura drepturile omului într-un mod foarte ‘eficient’ şi fără drept de apel.
Manifestările violente ce pornesc din prejudecăţi sunt adesea încurajate de lipsa de acţiune a autorităţilor. Discriminarea înseamnă că anumitor grupuri le sunt negate drepturi precum protecţia legală împotriva violenţelor ce se răsfrâng asupra lor. Ca exemple stau atacurile rasiste, violenţa domestică, atacurile asupra unor persoane din cauza religiei sau orientării lor sexuale.
Discriminarea în aplicarea legii poate însemna că anumite grupuri sunt văzute de către autorităţi drept ‘potenţiali criminali’ astfel că este foarte probabil ca aceştia să fie arestaţi şi închişi. Poate însemna de asemenea că este posibil ca ei să aibă parte de un tratament mai dur, care poate include tortura sau alte tratamente aspre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates