Social Icons

vineri, 29 noiembrie 2013

Gimnastica de dimineata si alte trucuri de trezit in forta

         Gimnastica de dimineata nu te ajuta doarca sa-ti mentii silueta. E un energizant natural si rapid in diminetile neprietenoase de toamna tarzie. Cand trezirea pare o misiune imposibila ti-o recomandam la pachet cu alte trucuri eficiente.
         Ultimile zile sunt doar debutul unui lung sir de asemenea dimineti ce ne asteapta in aceasta iarna. Stii modelul ultimilor ani! Si totusi, unele lucruri nu se schimba. Cum ar fi jobul tau, la care trebuie sa te prezinti fara intarziere, odihnita si gata de actiune. Iata aici cateva sfaturi utile pentru a infrunta cu succes diminetile demotivante de toamna tarzie sau mai bine spus, inceput de iarna.
                  Gimnastica de dimineata schimba perspectiva unei ierni mohorate
         Stiu, pare greu sa accepti ca in fiecare dimineata, pe langa faptul ca abia te dezmeticesti, trebuie sa folosesti 10 minute pentru sport. Mai degraba ai mai lenevi in timpul asta… Ei bine, de aici vine si lipsa de energie care te chinuie toata ziua. Incearca macar o saptamina programul nostru si daca nu te-am convins, poti renunta.
         1. 10 minute de miscare intensa dicteaza tonusul zilei!
Nu spune nimeni ca trebuie sa incepi dimineata ca o sportiva in cantonament. Insa cum te-ai trezit, incearca sa te dezmortesti prin cateva intinderi si genuflexiuni simple. Aceste exercitii iti vor pune sangele in miscare, eliminand sentimentul de oboseala cronica. Chiar daca in prima zi iti vor trosni articulatiile si vei simti ca podeaua se invarte cu tine, aminteste-ti ca niciun inceput nu este usor si ca totul devine mai simplu prin repetitie. Ritualul va fi mai usor de repetat daca-l convingi si pe iubitul tau sa exerseze cot la cot cu tine. Nu uita: activitatile in cuplu sunt cheia unei relatii pretioase.
         2. Nu trage perdelele decat daca este absolut necesar!
Daca dincolo de ferestrele locuintei tale se intinde un peisaj imbietor precum un parc, un lac sau o oaza de liniste intre blocuri, atunci e pacat sa il surprimi in spatele unor perdele. Lasa lumina diminetii sa patrunda in mod natural in camera ta. Odata ce simte caldura primelor raze, organismul va iesi automat din starea de hibernare. Poti avea surpriza de a te trezi inaintea teribilei alarme pe care ai setat-o. Daca insa locuiesti intr-o zona aglomerata si luminata permanent, blocheaza partial lumina artificiala, care nu este deloc recomfortanta.
         3. Creaza-ti un ambient ideal pentru odihna
In primul rand, pastreaza camera perfect aerisita. Sub nicio forma nu fuma acolo unde dormi si nu incarca apoi aerul cu odorizante puternice, care iti vor cauza ulterior migrene violente. Permite-i creierului tau sa se oxigeneze perfect, alungand mirosurile puternice si atmosfera incarcata.
Apoi, ingrijeste-te de trupul tau, care nu trebuie sa fie niciodata deshidratat noaptea. Un pahar cu apa pe calorifer sau in apropierea acestuia este o metoda simpla si eficienta pentru a pastra umiditatea. De asemenea, pastreaza un pahar cu apa si pe noptiera. Este remediul ideal pentru a evita buzele uscate de dimineata. Ai mare grija ce saltea alegi, aceasta fiind direct responsabila pentru jumatate din calitatea somnului tau. Daca este prea moale, salteaua poate provoca in timp deformari ale coloanei vertebrale. Daca este prea tare, nu vei avea niciodata un somn linistit.
         4. Incearca sa adormi la aceeasi ora, in fiecare noapte
Tuturor ne este familiara notiunea de „ceas biologic”, insa foarte putini dintre noi stiu cum sa il regleze iar si mai putini reusesc cu adevarat. Stiu, este un efort incredibil de vointa sa adormi la miezul noptii sau chiar inainte, mai ales sambata seara, cand vrei sa iti traiesti viata din plin, recuperand distractia pierduta in timpul saptamanii. Cu toate acestea, e posibil sa fii tentata sa repeti acest episod si duminica, motiv pentru care trezirea de luni va fi mereu un cosmar. Cauta sa adormi la aceeasi ora, in fiecare seara sau daca nu se poate, macar la ore apropiate. Vei avea placuta revelatie de a te trezi de dimineata fara alarma. Organismul tau este foarte inteligent si va adopta un nou bioritm in mai putin de trei zile.
         5. Renunta la cofeina, macar pentru o vreme
Desi are si efecte benefice, cofeina iti afecteaza grav somnul, impingand cat mai departe ora de culcare. Evident, bioritmul tau va fi dat peste cap, in ciuda tuturor eforturilor pe care le-ai depus sa il construiesti. Prin urmare, evita sa bei cafea seara si incearca sa o inlocuiesti pe cea de dimineata cu un ceai. Teina este la fel de eficienta ca si cofeina, avand insa un efect mai indelungat si mai putin nociv pentru organismul tau. Nu uita ca dependenta de cofeina nu face decat sa ii reduca din eficienta, iar efectul de „trezire instantanee” este adesea urmat de o stare de agitatie inexplicabila, total diferita de cea generata de gimnastica de dimineata si gresit catalogata drept „energica”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates