Social Icons

luni, 4 noiembrie 2013

Remediu egiptean pentru un păr negru, strălucitor

          Remediile misterioase ale egiptenilor au fost treptat descoperite şi împrumutate de tot mai multe popoare, rămănând apreciate şi în zilele noastre.
          Uleiurile atent selectate, dar şi combinaţiile bizare privind ingredientele, au atras atenţia asupra tratamentelor naturiste pe care egiptenii le foloseau pentru îngrijirea părului.
          În opinia lor, un păr frumos era cel negru, strălucitor şi bine pieptănat (foloseau piepteni din os), fără fire rebele, cu linii atent conturate. Egiptenii considerau îngrijirea părului o adevărată artă şi aveau un ritual bine definit. Astăzi este aproape imposibil să reproducem întocmai tratamentele egiptene, aceştia obţinând manual şi natural toate ingredientele de care aveau nevoie, lucrau cu os şi lemn şi se pare că foloseau tehnici aparte. Ne putem însă inspira din remediile descoperite ca fiind folosite de egipteni.
                    Tratament egiptean pentru păr, cu ghimbir
          Ghimbirul este cunoscut astăzi ca aducând numeroase beneficii asupra sănătăţii, iar egiptenii foloseau acest remediu ca ingredient al întineririi.
          Cum se prepară:
- se rade o jumătate de rădăcina de ghimbir pentru 10 cm lungime păr, apoi se pisează bine într-un recipient de ceramică;
- se adaugă 2 linguri de ulei de susan încălzit uşor;
- la final se adaugă 3 linguri de zeamă de lămâie.
          Dacă aveţi părul mai lung, puteţi prepara o cantitate mai mare. Se amestecă bine ingredientele şi se aplică pe părul uscat. Se masează intens scalpul timp de 3 minte, acest pas este deosebit de important. Buna vascularizaţie de la nivelul scalpului, obţinută prin masaj energic, ajută la absorbiţia substanţelor nutritive din tratament.
          Se acoperă părul cu un prosop încălzit (sfatul terapeutului: încălziţi prosopul deasupra sursei de căldură sau în cuptor) şi se lasă tratamentul să acţioneze timp de o oră.
Se spală apoi părul cu şampon şi se foloseşte balsam.
          Tratamentul poate fi repetat săptămânal. Remediul se prepară proaspăt de fiecare dată când doriţi să îl folosiţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates