Social Icons

duminică, 9 octombrie 2011

Dovada de prietenie - de Stefy


   Valoarea unui prieten nu o cunosti decat atunci cand il pierzi. Bella si-a dat seama de acest lucru abia cand si-a pierdut cea mai buna prietena, Alice.
  
    Era o dimineata obisnuita in viata celor doua prietene, Bella si Alice. Erau cele mai bune prietene din lumea intreaga. Ce facea una, stia si cealalta in clipa urmatoare.
     -Ce avem prima ora ? Engleza, nu ? O, am uitat sa imi fac referatul. Ce ma fac, Bella ?
      -Gasim noi o solutie. Poate a uitat profesorul de referat. Ne facem ca nu stim nimic.
       -Tu ti l-ai facut ?
       -Da, dar o sa spun ca nu l-am facut. Macar sa stau cu tine in detentie de ceva.
       -Multumesc mult. Esti cea mai buna prietena din lume !
       -Si tu ai fi facut la fel.

         La ora de engleza…
         -Buna dimineata copii ! V-ati facut referatele?
         -O, am dat de belea.
         -Nah, pacat. Lasa ca o sa zic ca nu l-am facut nici eu.Dar de fapt, de ce sa stau in detentie si eu din cauza lui Alice ca a fost nestiuitoare si a uitat.Domnule profesor, am facut referatul.
          -Dar ai spus…
          -Stttt
          -Vino in fata clasei si prezinta-l. Domnisoara Cullen, ti-ai facut referatul ?
          -Aaa, pai, eeu..nu, domnule profesor. Am uitat.
          -Stai sa vezi ca nota 1 din catalog nu o sa o uiti. Plus detentia, plus doua referate  ca cel de azi. S-a inteles, domnisoara Cullen ?
          -Da ,domnule profesor.Stai sa vezi ce-ti fac,Isabella Swan. Stai sa vezi ce te asteapta…

           In pauza …
           -Ti-ai pierdut mintile ? Ai zis ca ma ajuti. Eu de cate ori te-am ajutat. De multe, dar vad ca la tine nu tine. Sa iti cauti alta prietena, Isabella.
           -Stai putin. Cum adica ? Eu sa primesc 1 si sa stau si in detentie pe deasupra ? Din cauza ta ? Ca ai fost uituca ?
           -Cred ca ai uitat de cate ori te-am ajutat, Bella. Iti mai amintesti in clasa a treia ? Cand au varsat suc pe tine si acuarele fetele « roz » la ora de pictura, si eu ti-am dat hainele mele, si le-am purtat eu pe ale tale ? Sau in clasa a cincea, cand ai copiat la teza la matematica toate subiectele de la mine ? Sau anul trecut, cand era sa fii violata si am sunat la politie. Nu iti mai aduci aminte, asa-i ? Sa stii ca am terminat-o cu tine. Daca vreodata mai ai probleme, sa nu indraznesti sa imi ceri mie ajutorul. Acum iti pare rau, ai ? Ce n-ai da sa dai timpul inapoi. Destul. De azi am terminat-o cu tine FOR EVER. La revedere, Bella!
              -Stai. Nu te supara pe mine. Imi cer scuze. Imi pare rau so so so much. Te rog, iarta-ma. O sa incerc sa ma revansez fata de tine. Te rog, nu ma parasi. Eu nu am alti prieteni inafara de tine. Cui o sa ii mai spun eu toate secretele mele ?
              -Scuzele nu sunt acceptate si te rog frumos sa te stergi de la mine. Pa.

               Abia acum, Bella incepea sa isi dea seama ca gresise foarte mult si ca trebuia cumva sa existe o cale de intoarcere. Dar nu mai era absolut nicio cale de intoarcere. Greseala a fost facuta, nu mai putea fi reparata. Zile in sir, Bella a stat sub tacere. Nu mai vorbea cu nimeni, nu mai raspundea la ore, din aceasta cauza , notele ei au scazut dramatic. Nu mai era aceeasi persoana ca inainte. Isi pierduse cea mai buna prietena pentru totdeauna.
                Alice, in schimb, isi facuse noi prietene, rezultat al faptului ca era foarte sociabila . Facea acum parte din gasca fetelor « roz », care inainte de a se certa Alice cu Bella, eraucele mai mari dusmance ale lor. Bella slabea vand cu ochii, nu mai avea deloc vlaga in dansa si nu mai gasea curajul sa vorbeasca. Trebuia sa stea si in spital, cu perfuzii, din cauza ca nu mai avea niciun prieten. Dar intr-o zi, si-a facut curaj si a abordat-o pe alice :
                  -Buna Alice. Vad ca ai noi prietene acum.
                  -Mda..ii raspunse Alice intr-un mod flegmatic. Spre deosebire de tine care esti ca o maicuta de la ultimul timp.Zau ca ar trebui sa te duci la o manastire undeva..
                   -Mersi de recomandare, dar nu prea cred. Voiam sa iti multumesc pentru toate favorurile facute si sa ma revansez cumva. Si sper sa existe vreo cale de impacare. Te rog mult , din inima.
                   -Nu, eu nu mai am ce discuta cu tine. Te rog frumos sa ma lasi in pace.
                   -Bine. Pa.

                   Cand a ajuns Bella acasa, mama ei o astepta.
                   -Am primit azi carnetul de note al tau. Ce e cu tine, copila ? Acum o luna erai de nota 10 si prima pe clasa si acum din 5 nu iesi ? Ce s-a intamplat ? Ai probleme la scoala ? Nu ti-e bine ? Ai ,stiu si eu, nevoi speciale ? Ce-i cu tine ? De ce nu mai inveti ? Am vorbit azi si cu diriginta ta si mi-a zis ca nu scoti absolut nicio vorba din gura. Ce e cu tine ? Ai amutit ? Vorbeste fata !
                    -Aa, pai, mama, Alice nu mai vorbeste cu mine. S-a suparat pe mine si acum e in gasca fetelor « roz ». Se vorbeste prin scoala ca chiar ea e lidera lor. Si eu nu mai am niciun prieten. Toti colegii se uita la mine ca la un gunoi. Nimeni nu ma intreaba daca ma doare ceva, daca sunt suparata, ce mai fac. Nimic. Nici macar Alice. Spune ce sa fac . Spune-mi mama.
                     -Sa inveti ca sa iei note mari si sa nu bagi in seama pe nimeni.
  
                      Intr-o seara , pe cand Alice trecea pe langa casa Bellei, un strain a prins-o si a batut-o. Bella a vazut toata scena si a sunat la politie. Atacatorul a fost prins, iar Alice si Bella au fost duse la sectie sa depuna marturie.
                      -Domnisoara Cullen, il cunosteai pe acest barbat ?
                      -Numai din vedere. In fiecare zi cand ieseam de la scoala ma urmarea pana la gogoseria la care mergeam zilnic.
                      -Ai vorbit vreodata cu el?
                      -Doar o data.La gogoserie. M-a intrebat la ce ora vine autobuzul si I-am spus.
                      -Unde erai cand a vrut sa te violeze ?
                      -Mergeam spre casa ca veneam de la o matusa si el a aparut de dupa niste copaci si a inceput sa ma intrebe daca nu vreau sa merg cu el la un hotel. Eu i-am spus ca nu dar el m-a prins si si si….stiti mai departe
                       -Domnisoara Swan, tu unde erai in timpul actinii ?
                       -Eu eram in camera mea si am auzit un caine latrand. Cand m-am uitat pe geam, am vazut toata scena. Am sunat la politie si el a fost arestat.
                       -Ai facut foarte bine ca ai sunat. Putea sa o omoare pe fata.
                       -Pai i-am intors o favoare celei mai bune prietene.
                       -Mersi Bella. Se vede ca esti o prietena adevarata. Vrei sa fim iar prietene ?
                       -Da. Cum sa nu ?
                      Fetele erau in culmea fericirii. Nimic nu le mai putea opri acum sa se desparta.
                       -Apropo, ti-ai facut referatul ?
                       -Sigur. Maine trebuie sa il prezint.
                       -Ok. Bafta.
                       A doua zi , cand au mers la scoala, toti le priveau de jos pe Bella si Alice. Lor nu le pasa de nimic. Atata timp cat erau impreuna si la bine si la rau, nimic nu le putea opri.
                        -Buna dimineata elevi. Alice Cullen, vino si prezinta-ti referatul.
                        -Bine, domnule profesor. Cu mare drag.
                 Alice isi prezenta proiectul si toti colegii o ascultau cu atentie.
                       -Multumesc, alice. Ia loc. Acum, am cate o surpriza pentru voi, Bella si alice. Cate un 10 la fiecare. Tie Bella, ca ai dat dovada de curaj si ai salvat-o pe cea mai buna prietena a ta , iar tie Alice, pentru referat pentru ca mi-a placut foarte mult cum l-ai scris. Pe maine nu va dau teme la niciunul. Multumiti-le colegelor voastre ,nu mie, pentru ca mi-au facut ziua mai senina.
                        Pe rand, fiecare elev din scoala le-a felicitat pe Bella si Alice. Ba chiar au organizat si un concurs cu tragere la sorti , iar gasca de prieteni care castiga primea o diploma cu cea mai buna gasca de prieteni.Fetele « roz » erau la concurenta cu Bella si Alice.
                        -Noroc, fetelor. Oricum, gasca roz o sa castige pentru ca noi suntem cele mai bune prietene. Noi nu ne-am certat niciodata. Nu ca voi. Sa ne certam si sa ne impacam incontinuu.
                        -Bine, dar stiti ca o prietenie adevarata nu exista fara certuri. Din certuri si despartiri inveti multe si ai o vasta experienta de viata. Oricum, fie ca cei mai buni sa castige. Noi nu avem nimic absolut impotriva.
                       -Lasa ca o sa plangeti voi cand gasca « roz » o sa castige.
                       -Mai vedem noi.
              -…iar castigatoarele sunt….Bella si Alice !. Pentru ca au dat dovada de curaj si prietenie adevarata. Ele sun cele mai bune prietene din totdeauna si asa vor ramane. Sa le aplaudam !
                Iar sala a rasunat de aplauze. Era limpede ca la toti le placeau de Bella si Alice.
                                                         Sfarsit

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-a plăcut mult! Sunt multe de învățat din aceasta poveste.

Stefy spunea...

Mersi. Sper sa invete mai multi din povestea mea.

Stefy spunea...

Si sa am cat mai multe comentarii, bineinteles.

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates