Social Icons

luni, 15 aprilie 2013

10 reguli pentru o relaţie fericită. Tu câte dintre ele respecţi?


              O relaţie sănătoasă şi fericită nu există, pur şi simplu, ci se construieşte pas cu pas. Mai jos ţi-am pregătit 10 recomandări care te pot ajuta să îţi găseşti împlinirea în cuplu.
  1. “Îmi pare rău”. Dacă ai greşit, dacă nu vrei să te culci supărată, cere-ţi scuze. În timpul certurilor, ne concentrăm poate prea mult gândindu-ne cine are dreptate şi uităm că jucăm în aceeaşi echipă. Contrar a ceea ce ne-nvaţă filmele romantice, când iubeşti trebuie să-ţi ceri scuze.
2.Plânge-te prietenelor, nu iubitului. Când vorbeşti despre probleme, creierul eliberează un hormon care ne face să ne simţim bine şi scade nivelul stresului. Asta în cazul femeilor, pentru că pe bărbaţiîi oboseşte şi-i frustrează. Descarcă-te la o cafea cu prietenele, iar lui poţi să-i ceri eventual o soluţie.
3. Mănâncă şi fă sport ca şi cum ai fi single. Desigur că avem impresia că el ne va iubi indiferent de modul în care arătăm, de riduri şi de celulită. Realitatea stă însă cu totul altfel, pentru că pantalonii uzaţi de pijama care se mulează îngrijorator de mult pe şoldurile tale transmit un mesaj pe care nici un bărbat nu vrea să-l audă: “Nu mai fac nici un efort în această relaţie.”
4. Întreabă. Multe relaţii se sfârşesc pentru că nici unul n-a avut curaj să pună întrebări la momentul potrivit. Vrei să ştii ceva? Întreabă-l înainte de a dezvolta tot felul de scenarii fanteziste în minte.
5. Fii aventuroasă. Dacă plictiseala s-a cuibărit deja lângă voi, e cazul să acţionezi. Învăţaţi o nouă limbă, planificaţi o excursie, schimbaţi restaurantul. Nu e nici o problemă dacă spontaneitatea nu e calitatea ta principală, uneori e de ajuns să sugerezi un lucru nou.
6. Renunţă la comparaţii. Cu tine de acum 10 ani, cu prietena, verişoara, colega de la birou. E toxic, iar nesiguranţa nu e deloc sexy. În loc să te întrebi ce fac alţii, întrebă-te ce faci tu, dacă ai făcut ce ţi-ai propus, dacă ai ajuns unde-ţi doreai.
7. Ceartă-te politicos. Porneşti la drum cu ideea că nu te vei certa niciodată, dar de ce mai multe ori se întâmplă şi asta. Aşa că impune-ţi nişte reguli pentru că e uşor să-ţi pierzi capul în timpul unei discuţii în contradictoriu şi de multe ori ajungi să spui lucruri pe care le regreţi a doua zi. Evită certurile în public şi limbajul pe care nici tu n-ai vrea să-l auzi.
8. Trăieşte în prezent. Dacă eşti cu gândul la trecut, fie că el poartă numele celui care te-a părăsit sau te-a ignorat, atunci degeaba te aştepţi ca lucrurile să meargă bine. La fel, dacă proiectezi un viitor idilic, pierzi contactul cu realitatea. Nu-ţi spune că lucrurile se vor rezolva de la sine peste un an sau doi, în timp ce plăsmuieşti cât de fericiţi veţi fi. Dacă există o problemă, rezolv-o acum, nu aştepta să treacă timpul. Dacă totul e roz, bucură-te de asta în loc să-ţi creezi obsesii despre cum poţi avea şi mai mult.
9. Oferă. Nu trebuie să-ţi vinzi un rinichi pentru a-i face un cadou. De la un masaj când e obosit la ceva haios fără absolut nici o ocazie, uneori tocmai aceste gesturi neaşteptate contează mai mult. A avut o zi stresantă? Scoate-l la restaurantul lui preferat, oferă-i nişte bilete la meci.
10. Fă-ţi timp pentru săruturi, mângâieri, îmbrăţişări. Nu ai nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a începe ziua cu un zâmbet. Îmbrăţişează, sărută şi mângâie cât de des poţi, chiar dacă nu face parte din preludiu. Ştiai că în doar 20 de secunde corpul tău începe să elibereze hormonul fericirii, oxitocina? Sau că acest hormon “sudează” cuplurile, îi face pe parteneri să se simtă iubiţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates