Social Icons

marți, 9 aprilie 2013

Cum să faci gimnastică aerobică de acasă



Exercițiile de gimnastică aerobică sunt eficiente dacă vrei să scapi de kilogramele în plus sau dacă vrei să te menții într-o formă optimă. O oră de exerciții te ajută să „arzi” între 250 și 500 de calorii. Ca să le faci acasă, trebuie să îndeplinești anumite condiții. Află care sunt acestea!
Capacitatea de a face efort. Ești capabilă să faci efort în ritm susținut? Ți-o permite starea de sănătate sau de antrenament? Consultă un specialist înainte de a începe setul de exerciții adaptat puterilor tale.
Cumpără-ți DVD-uri specializate. Există pe piață o muțime de DVD-uri cu exerciții de aerobic pentru începători sau pentru avansați.
Alege haine și încălțăminte potrivită. Nu e un moft: hainele, ca și încălțămintea, trebuie să fie confortabile, și potrivite cu tipul de activitate căreia i te dedici. Pantofii de sport, în special, trebuie să fie pe măsură, cu talpă elastică, și din materiale care îți lasă piciorul să respire. Hainele trebuie să fie din fibre naturale, și un pic mai largi, ca să poată lăsa pielea să respire și să rețină excesul de transpirație.
Alege cel mai bun timp al zilei. În principiu, poți să faci exercițiile oricând în timpul zilei, dar se recomandă să le execuți dimineața. Și după-amiaza târziu e o perioadă permisă – însă în niciun caz după lăsarea nopții, pentru că vei avea probleme să adormi după mișcările pline de energie.
Alege dieta potrivită. Gimnastica aerobică merge mână-n mână cu o dietă alimentară potrivită. Dacă vrei să pierzi în greutate, optează pentru dieta hipocalorică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates