Social Icons

duminică, 21 aprilie 2013

Greşeli pe care le faci zilnic şi dăunează părului



Toate femeile îşi doresc să aibe un păr frumos şi visează la plete de Ileana Cosânzeana. De aceea suntem dispuse să facem orice (vizite la salon, tratamente de îngrijire, măşti dintre cele mai ciudate etc.) însă, avem unele obiceiuri care, fără să ne dăm seama, ne afectează podoaba capilară. Gesturile repetate, greşite, sunt calea sigură către un păr rar, deshidratat, subţiat, lipsit de strălucire, cu vârfuri despicate şi fire rupte.
Îl piepteni ud – După ce îl speli (şi încă este ud), părul tău este foarte sensibil. Aşa că, încearcă să ţii departe de el peria, dar mai ales aparatele cu aer cald (placă, ondulator). Atunci când le foloseşti, apa din firul de păr este încălzită brusc şi se transformă rapid în vapori, care forţează şi rup fibra capilară în drum către exterior. La suprafaţa părului se formează mici umflături, care duc în timp la ruperea firului. Chiar şi cu prosopul dacă îl freci mai intens rişti să-l distrugi. De aceea, este bine să-l laşi preţ de câteva minute să se usuce natural.
Îl usuci cu foehnul – Foehnul nu este la fel de dăunător ca placa sau ondulatorul, însă dacă îl foloseşti mereu îţi deteriorează părul pe termen lung. În anotimpul cald poţi să-ţi laşi părul să se usuce natural. Vei vedea diferenţa!
Nu te piepteni – Pe de altă parte, dacă obişnuieşti să nu-ţi piepteni părul zi de zi, iar nu e bine. Pieptănarea ajută la stimularea circulaţiei sanguine la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la hrănirea şi oxigenarea rădăcinilor. Astfel, previi acumularea de sebum, care poate sufoca rădăcina. Este important ca sebumul să fie distribuit pe toată lungimea părului, oferindu-i o protecţie naturală împotriva degradării şi ruperii. Deci nu uita să te piepteni o dată pe zi.
Îl prinzi mereu cu elastice pentru păr – Dacă faci parte din categoria fetelor care îşi prind zilnic părul cu elastice de păr, nu te mai întreba de ce părul tău nu arată ca-n reclame. Elasticul de păr (ca şi clamele metalice) nu face altceva decât să-ţi subţieze firul şi să-l rupă mai uşor? De asemenea, afectează circulaţia, iar părul tău are de suferit.
Te speli prea des – Spălatul zilnic pe cap dăunează grav sănătăţii părului. Practic, atunci când te speli, uleiurile naturale ale părului sunt îndepărtate. De aceea, părul devine foarte uscat. Pentru a păstra un echilibru, se recomandă spălarea părului de 2-3 ori pe săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates