Social Icons

marți, 11 februarie 2014

Cum purtam rujul roşu?

        Rujul roșu este în opinia mea reprezentantul feminității. În jurul acestui subiect se învârt multe supoziții referitor la momentul oportun pentru a purta acel ruj roșu sau referitor la faptul că nu oricine poate și este indicat să poarte celebrul ruj roșu.
        Cu toate că ni se par extrem de frumoase niște buze roșii atunci când le vedem pe covorul roșu la vedete precum Blake Livey sau Angelina Jolie, multe dintre femei se feresc de niște buze prea ieșite în evidență datorită misterului ce s-a creat în jurul acestui produs destinat oricărei femei care este conștientă de frumusețea ei.
        În opinia mea, rujul roșu poate fi purtat în orice moment al zilei atâta timp cât știm exact ce nuanță se potrivește în funcție de activitatea pe care o avem.

        Dar, pentru a putea fi purtat în orice moment al zilei, sunt necesari niște pași premergători.
1. Așadar, înainte de alege nuanța potrivită trebuie să ai grijă ca buzele tale să fie exfoliate și foarte bine hidratate. Exfolierea buzelor se poate face cu periuța de dinți sau cu un amestec de zahăr și miere. Hidratarea acestora se realizează cu ajutorul unui balsam pentru buze. Fi foarte atentă la aspectul buzelor tale pentru că după aplicarea rujului roșu vor ieși în evidență toate ridurile aproape invizibile sau toate micile imperfecțiuni.
2. După ce ai exfoliat și hidratat buzele în profunzime, trebuie să alegi cu grijă nuanța care se potrivește tenului tău și culorii părului.
        Este bine de știut că pentru :
- Tenul deschis, alb sunt potrivite nuanțe intense de roșu, care pare sa aibă reflexe maronii sau albăstrui, cum ar fi rujul roșu corai, burgund, vișiniu sau unul maro-roșiatic.
- Tenul măsliniu/bronzat sunt potrivite nuanțe calde/închise de roșu, similar oranjului sau cărămiziului, cum ar fi roșu cărămiziu, zmeura, pruna sau mahon sau chiar fucsia și roșul cireasă.
- Tenul mediu - nuanțe calde de roșu, foarte pigmentate, cum ar fi rujul roșu ruginiu ori rubiniu.
- Tenul inchis - nuanțe calde de roșu sau care bat în roz.
- Tenul cu pistrui - nuanțe deschise și sidefate de roșu, cum ar fi cărămiziu sidefat sau unul ciclamen.
        De asemenea alegerea nuanței potrivite diferă și în funcție de culoarea părului:
        Astfel există mai multe categorii:
- Păr șaten/castaniu/ciocolatiu - roșu portocaliu
- Păr negru – roșu intens, cu nuanțe cărămizii
- Păr blond – roșu cireasă
- Păr roșcat - roșu burgund sau corai
3. După ce am stabilit ce nuanță ni se potrivește perfect trebuie să fim atenți la modul în care aplicăm rujul. Se poate recurge la un creion de buze pentru un contur perfect și pentru o culoare de durată aplicăm o pudră translucidă ( înainte de a aplica rujul ).
4. O să merg și în acest articol pe ideea potrivit căreia „Less is more” și mai cu seamă în acest caz deoarece buzele roșii sunt ele însele un statement. Aveți grijă la cantitatea de machiaj și la culorile pentru care optați. Ideal ar fi să ne limităm la fondul de ten, mascara și eventual un blush.
        Cea mai mare greșeală este ca într-un machiaj de zi să combinăm rujul roșu cu un machiaj la ochi strident. Singura excepție este la machiajul de seară unde se acceptă niște ochi mai conturați și un ruj roșu mat.
        Nu trebuie să exagerăm nici cu unghiile roși. Ideea de unghii roși și ruj roșu este potrivită doar în cazul în care unghiile și buzele sunt singurele părți roșii din ținuta noastră.
Rujul roșu este simbolul feminității, purtați-l cu mândrie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates