Social Icons

joi, 13 decembrie 2012

Află ce spune despre tine culoarea ojei preferate



          Stilul vestimentar pe care îl abordezi și elementele care îl definesc nu reprezintă doar o manifestare a simțului tău estetic și a culturii feminității pe care ți-ai asumat-o, ci și o oglindire a personalității și a construcției tale interioare. Conștient sau nu, caracterul tău se reflectă în hainele pe care le alegi, în machiajul pe care îl abordezi, în îndrăzneala tocurilor sau în complexitatea culorilor regăsite în ținuta ta.
          O reflexie a personalității tale și a stării de spirit se regăsește și în culorile cu care îți place să îți pictezi unghiile. Fără să meditezi asupra rațiunilor interioare care se ascund în spatele culorii unghiilor, alegi anumite nuanțe pe care le consideri perfecte pentru a crea o imagine elegantă, puternică, sofisticată sau nonconformistă sau pentru a exprima tensiune, mândrie sau relaxare.
Consideri că nu există un sâmbure de adevăr în aceste constatări? Analizează semnificația culorilor și spune-ne apoi dacă te regăsești în una dintre aceste descrieri.
                    Oja burgundy
          Una dintre culorile must have ale sezonului rece, oja burgundy este o expresie a eleganței sofisticate. Aflată la intersecția dintre roșu puternic și mov purpuriu, nuanța burgundy va fi mereu apreciată de o personalitate pregnantă, care știe să exprime fin forța interioară de care dispune. Totodată, oja burgundy va fi în topul preferințelor unei persoane conștiente de eleganța și feminitatea sa, obișnuită să-și manifeste aceste trăsături.
                    Oja roșie
          În orice nuanță ar fi purtată, oja roșie își va păstra mereu puterea de seducție și farmecul aparte. Dacă unghiile tale sunt adesea îmbrăcate în roșu, este de la sine înțeles că ești o persoană extrovertită, căreia nu îi este teamă să se confrunte cu situații neprevăzute, să se afle în centrul atenției și să își asume o alură discretă de sex-appeal. Exprimarea feminității exacerbate și a curajului nu reprezintă singura motivație care stă în spatele acestei nuanțe de ojă. Dimpotrivă, oja roșie poate fi un excelent mijloc de a masca timiditatea sau nesiguranța sau una dintre modalitățile la îndemână prin care orice femeie își poate pune în valoare frumusețea. Mai mult decât atât, oja roșie va fi mereu un item reprezentativ pentru modă și stil!
                    Oja roz
          Această culoare vibrantă și veselă transmite același mesaj și despre persoană care o poartă adesea. Dacă și tu ești îndrăgostită de rozul electric, cu siguranță ești o persoană energică, căreia îi place să își cultive pasiunile, să experimenteze și să atragă atenția. Datorită asocierii acestei culori cu păpușile copilăriei, psihologii susțin că apetența către această nunață de ojă poate fi asociată unui spirit ludic, care nu este pregătit încă să se detașeze de atmosfera lipsită de responsabilități a copilăriei.
                    Oja în nuanțe de negru și gri
          Dacă până acum ceva timp oja neagră și cea gri erau asociate curentului gotic și emo, trendurile actuale plasează aceste nuanțe reci de ojă pe cele mai înalte locuri în recomandările marilor case de modă. Contrar prejudecăților, oja neagră nu este o materializare a unei personalități introvertite sau mizantropice, dimpotrivă, este o răzvrătire împotriva conformismului, a lipsei îndrăznelii și un îndemn către curajul de a fi unic, de a experimenta și de a ieși în evidență. Stilistic, nuanțele de negru și gri denotă o apetența pregnantă către modă și stil, către extravaganță.
                    Oja albastră
          Nuanțele de ojă reci se numără, de asemenea, printre tendințele sezonului rece 2012-2013. Dacă îți place albastrul electric, ești o persoană sigură pe sine, care se poate detașa emoțional cu ușurință, dar, în același timp, are capacitatea de a empatiza cu stările celor din jur. Îți place să deții controlul și să te asiguri că persoanele care te înconjoară îți recunosc autoritatea și te percep drept un om de încredere, care le poate oferi sprijinul de care au nevoie. Nuanțele deschise de albastru sugerează loialitatea, statornicia și liniștea interioară a persoanei care le poartă.
                    Oja mov
          Simbol al nobleței regale, movul a reprezentat de-a lungul timpului o culoare exclusivistă, regăsindu-se doar în garderoba doamnelor cu un înalt statut în societate. În prezent, movul regal își păstrează simbolistica, fiind o nuanță preferată de femeile cărora le plac lucrurile complexe, care nu agreează conformismul și tind către idealuri mărețe, greu de atins. Din perspectiva creatorilor de modă, oja mov reprezintă un accesoriu de impact, care impune respect și necesită un ascuțit simț al modei pentru a fi purtat cu atitudine.
                    Oja verde
          Destul de dificil de asortat, oja verde este o dovada de curaj, extroversiune și energie debordantă din partea celei care o poartă. Alegerea unei nuanțe de verde pentru a-ți face manichiura poate fi corelată și cu principiile și convingerile tale privind mediul înconjurător și protejarea naturii. Bineînțeles, poți opta pentru această culoare din simplul motiv că este foarte chic și în tendințe anul acesta - tonurile întunecate sau manichiura în stil ombre realizată cu această culoare fiind itemi de referință în sezonul friguros.
                    Oja în nuanțe nude
          Tonurile nude, precum crem, beige, roz pal, subliniază o personalitate definită de o oarecare doză de introversiune, o fire liniștită, visătoare, romantică, ce preferă să nu iasă prea mult în evidență. La un nivel de suprafață, ojele nude sunt o expresie a feminității delicate, a eleganței clasice și versatile, motiv pentru care se potrivesc perfect atât unei ținute sobre, cât și unui look extravagant, de seară. Totodată, ojele nude sunt o alegere la îndemână atunci când nu ai suficient timp pentru a-ți face manichiura sau pentru momentele în care nu ai dispoziția necesară pentru o manichiură elaborată.
                    Oja în tonuri portocalii
          Cărămiziul, nuanțele de portocaliu pământiu, precum și cele electrice, transmit un mesaj clar despre cea care le adoptă: energie, creativitate, imaginație, exotism, combinate paradoxal cu o puternică ancorare în realitate. Dacă nuanțele de portocaliu sunt cele care îți colorează unghiile adesea, cel mai probabil îți place să ieși în evidență, dar nu oricum, ci prin importanța lucrurilor pe care le faci, prin rolul și responsabilitatea pe care ți le asumi.
                    Oja galbenă
          Dacă obișnuiești să îți faci manichiura cu ojă galbenă, cu siguranță răspândești în jurul tău doze molipsitoare de optimism și veselie. Această nuanță solară este asociată căldurii și luminii, de aceea va reprezenta pentru tine mijlocul perfect de a-ți exprima starea de bine, gândirea pozitivă și plăcerea de a fi alături de cei din jurul tău. Tocmai pentru că sugerează spontaneitate și energie pozitivă, oja galbenă nu va putea fi purtată cu naturalețe de oricine, ea va asigura un look fresh și carismatic doar persoanelor care rezonează cu simbolistica acestei nuanțe jucăușe.
                    Oja cu sclipici și nuanțele metalizate
          Alegi să ieși în evidență și să fii diferită, să strălucești în adevăratul sens al cuvântului și să îți transpui personalitatea puternică într-o ojă complexă, ăsta cum este și stilul tău vestimentar. Îți plac contrastele, nu te ferești din calea provocărilor și dispui de inspirația necesară pentru a crea look-uri reușite și în același timp controversate. Disprețuiești conformismul, iar liniile simple și culorile pale nu vor avea niciodată loc în garderoba ta. Ești preocupată în permanență de modul în care arăți, ești sigură pe tine, știi să îți valorifici calitățile și să îți reinventezi continuu personalitatea, stilul și modul de viață. Niciun accesoriu nu este prea puternic, nicio bluză nu este prea decoltată, niciodată tocurile nu vor fi prea înalte, atât timp cât tu ești mulțumită de ceea ce vezi în oglindă. Felicitări, ești o femeie puternică și sexy!
          Bineînțeles că aceste interpretări nu reprezintă adevăruri general valabile, ci permit relativizări și excepții. Însă cu siguranță poți extrage din acest articol informații prețioase, atât pentru a afla mai multe despre propria persoană, cât și pentru a-ți stimula creativitatea, în cazul în care vrei să îți conturezi stilul sau să îl reinventezi.
Pe tine ce culoare te reprezintă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates