Social Icons

joi, 6 decembrie 2012

Trei sfaturi ca să îţi refaci relaţia după ce ai aflat că partenerul te-a înşelat



          Infidelitatea este una dintre cele mai  frecvente cauze ale destrămării cuplurilor. Impactul este atât de mare încât nu numai că te întrebi dacă mai merită să salvezi relaţia actuală, ci dacă merită să mai investeşti vreodată în vreo relaţie. Totuşi, dacă te-ai decis să îţi ierţi iubitul să îţi refaci relaţia iată trei sfaturi folositoare.
          1. Nu mai asculta sfaturile apropiaţilor - Familia şi prietenii se simt foarte implicaţi în astfel de situaţii. Te iubesc şi vor să te ajute să treci peste dificultăţi, dar ei nu îţi cunosc partenerul şi relaţia aşa cum o faci tu, aşa că la un anumit moment trebuie să renunţi la sfaturile şi consolările lor şi să te decizi ce vrei tu să faci şi în ce direcţie vrei să mergi. Cel mai probabil prietenii şi familia vor fi atât de impresionaţi de suferinţa ta încât or să vrea să te vadă departe de cel care a fost motivul depresiei tale. Totuşi, tu eşti cea care decide.
          2. Caută sursa problemei. Indiferent de cine a fost cel care şi-a înşelat partenerul, trebuie să înţelegi că există un motiv mai profund decât necesitatea unei experienţe sexuale noi. Lipsa de comunicare? Rutina? Ideea este că trebuie să cauţi motivele profunde, nu să vă judecaţi unul pe celălalt, ci să vă ajutaţi să vă înţelegeţi.
          3. Caută un sfat obiectiv. Toţi suntem diferiţi şi complicaţi. Dacă nu ar fi aşa, nu am mai avea nici o durere de cap, dar ideea este că avem nevoie de sfaturi şi de strategii, venite de la oamenii din afara cercului nostru de prieteni, care să ne ajute să trecem peste dificultăţi. Dacă vrei o strategie coerentă şi pe care să te poţi baza, apelează la un terapeut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates