Social Icons

duminică, 30 decembrie 2012

Top 5 lucruri inedite pe care sigur nu le ştiai despre păr



Deseori stiliştii susţin că părul este cel mai de preţ accesoriu pe care îl deţine o femeie. Vopsit, uscat, îndreptat, ondulat, fixat şi aranjat… părul trece printr-o mulţime de metode de tortură aproape zi de zi.
Fă-ţi puţin timp însă şi citeşte câteva lucruri inedite despre el. Poate că informaţiile noi te vor impulsiona să-l tratezi cu o atenţie mai mare.
1. Fiecare individ are, în medie, 100.000 de fire de păr pe cap. Dacă eşti roşcat, atunci numărul se reduce la 90.000, iar dacă eşti brunet creşte la 110.000. Persoanele cu păr blond natural au 140.000 de fire de păr.
2. Părul creşte cu aproximativ 12 cm pe an. În anotimpul cald şi de-a lungul sarcinii el creşte mai mult, iar un singur fir de păr poate rămâne fixat de scalp timp de 7 ani.
3. Deşi se spune că stresul provoacă albirea prematură sau apariţia firelor gri, se pare că genetica este cea care controlează aceste aspecte.
4. Tuturor ne cade o anumită cantitate de păr pe zi. În medie, fiecare persoană piedre de la 40 până la 100 de fire de-a lungul a 24 de ore.
5. Contrar miturilor populare, părul nu va creşte mai repede dacă îl tunzi. Poţi însă să-ţi faci un masaj capilar uşor la fiecare baie pentru a stimula circulaţia sangvină, care favorizează creşterea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates