Social Icons

luni, 11 martie 2013

Cum să-ţi hidratezi părul



Dacă te-ai trezit măcar o dată cu părul casant şi lipsit de strălucire atunci ştii cât de dificil şi frustrant este să-i dai o formă acceptabilă ca să poţi ieşi din casă. Părul fragil este semn de deshidratare, o alarmă că trebuie să iei măsuri. Fie că e din cauza vântului şi a temperaturilor scăzute, a soarelui şi a apei tratate din piscină, există întotdeauna câteva remedii pentru a-i reda strălucirea şi vitalitatea.
Citeşte eticheta
De foarte multe ori şampoanele mult prea agresive sunt responsabile pentru un păr deshidratat. Aşadar, evită produsele care conţin sulfanţi sau detergenţi, pentru că sunt principalii vinovaţi pentru modul în care arată pletele tale. Cu toate că şampoanele mai blânde, cu ingrediente naturale sunt mai scumpe, merită investiţia când te gândeşti că 84 la sută dintre bărbaţi remarcă imediat părul la o femeie, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite.
Aplică un balsam hrănitor o dată pe săptămână
Cine are părul uscat ştie că balsamul nu trebuie să lipsească din rutina săptămânală de frumuseţe. Nu clăti însă părul imediat, ci lasă balsamul să moaie firul de păr aproximativ 30 de minute. Înainte de asta, asigură-te că produsul conţine proteine, ulei de măsline sau alte ingrediente hidratante. Sau, şi mai bine, foloseşte uleiul de măsline sau de cocos, care au proprietăţi miraculoase în cazul părului uscat şi, pe lângă asta, îi asigură şi strălucire. Nu-l lăsa însa mai mult de 5-10 minute înainte de clătire.
Usucă-ţi părul natural
Uită de foen, placă sau alte accesorii care în timp îţi usucă părul şi-l fac să devină fragil. Pe cât posibil, lasă-ţi părul să se usuce singur şi vei simţi diferenţa. Nu folosi prosopul în exces pentru a grăbi procesul, pentru că vei deteriora firele şi aşa uscate. Mai bine înfăşoară-ţi prosopul în jurul capului şi lasă-l să absoarbă singur umezeala.
Foloseşte peria de două ori pe zi
Periatul e recomandat pentru că astfel stimulezi scalpul să producă uleiuri naturale pe care le distribui şi pe firele de păr. Alege o perie moale şi, fără să tragi, piaptănă-l uşor de sus în jos numai când este uscat. Dacă ai părul ud, mai bine foloseşte un pieptene cu dinţii rari doar ca să-l descurci, dar nu-l peria pentru că rişti să-l rupi.
Alege o dietă echilibrată
O dietă sănătoasă nu are efect doar asupra corpului, ci şi a părului. Dacă legumele, cerealele, proteinele şi grăsimile sănătoase lipsesc din meniul tău, atunci nu-i de mirare că părul nu are de unde să-şi ia vitaminele A, B, C, E sau K. Pe lângă asta, caută legume bogate în siliciu, care întăreşte oasele şi părul. Coaja fructelor, cerelalele integrale, castraveţii, sparanghelul, ardeii graşi sau morcovii conţin acest mineral esenţial pentru un păr sănătos.
Nu uita nici de acizii graşi, pe care-i poţi asimila din peşte sau nuci, de care firele de păr au nevoie ca să nu o ia la vale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
 
Blogger Templates